ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πρόβα τζενεράλε» για την αγωνιστική στους αγώνες της Καλαμάτας στις 23/2

0

ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ Ρ.Ο.Κ. ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 

Το χρόνο αντίστροφα μετρά ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας για την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της χρονιάς για τις αθλήτριες του. Στις 23 Φεβρουαρίου ξεκινά το τριήμερο ρυθμικής γυμναστικής στην πόλη μας με την διεξαγωγή των «kalamata Cup» και «Elegant Cup 2» στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Τέντας». Βροντερό παρόν θα δώσει ο Ρ.Ο.Κ. με την 12μελή αγωνιστική ομάδα του ελπίζοντας σε θετικές εμφανίσεις και καλά πλασαρίσματα στις 8αδες των αγωνισμάτων.rok-3

Ειδικότερα, το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα του Ρ.Ο. Καλαμάτας περιέχει τους κάτωθι αγώνες:

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

23-25/2 διεθνές μίτινγκ, Καλαμάτα

20-21/5 Προκριματικός αγώνας, Πάτρα

8-9/7 Πανελλήνιο πρωτάθλημα, Αθήνα

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

23-25/2 διεθνές μίτινγκ, Καλαμάτα

20-21/5 Προκριματικός αγώνας, Πάτρα

3-4/6 Πανελλήνιο πρωτάθλημα, Αθήνα

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

11-12/3 Προκριματικός αγώνας, Αθήνα

22-24/4 Πανελλήνιο πρωτάθλημα, Θεσσαλονίκη

rok-4

Παράλληλα ο ΡΟΚ έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει σε αρκετά μίτινγκ τη φετινή χρονιά, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη όπου έχει κληθεί το τριήμερο 27-30 Απριλίου σε διεθνές μίτινγκ, στις 3-5/3 θα λάβει μέρος σε διεθνές μίτινγκ στην Αθήνα και τέλος θα δώσει το παρόν σε ένα ακόμη διεθνές μίτινγκ, στις 6-8/10, στη Θεσσαλονίκη.

Μια γεμάτη χρονιά, με πολλούς απαιτητικούς αγώνες στους οποίους στόχος είναι μια καλή εμφάνιση που θα εμποτίσει στο μυαλό όλων την ποιοτική δουλειά που γίνεται στον Ρ.Ο. Καλαμάτας που από χρόνο σε χρόνο έχει να παρουσιάσει καλύτερο έργο και προγράμματα και ένα συνεχώς αυξανόμενο και ταλαντούχο έμψυχο δυναμικό.

Χριστίνα Μανέτα «Στόχος μας,

πάντα, μια καλή εμφάνιση»

Με χαμόγελο και αισιοδοξία μας υποδέχθηκε η προπονήτρια Χριστίνα Μανέτα η οποία μίλησε στη «Φ» για τη νέα χρονιά που σε λίγες ημέρες ξεκινά και περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά αγωνιστικά ραντεβού τον Όμιλο: «Φέτος η αγωνιστική ομάδα μας αποτελείται από 12 αθλήτριες. Έχουμε αρκετούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε στους περισσότερους. Θα ξεκινήσουμε με τον αγώνα της Καλαμάτας που είναι στις 23 Φεβρουαρίου στο ΚΔΓ «Τέντα», όπου στόχος μας είναι να δούμε το καινούργιο κώδικα, να εξακριβώσουμε εάν τα προγράμματά μας έχουν ελλείψεις ή χρειάζονται αλλαγές.»

Τι σημαίνει νέος κώδικας; Αλλαγές και μείωση του βαθμού δυσκολίας, αλλά βασική απαίτηση από τις αθλήτριες η άρτια τεχνική, η «καθαρότερη», δηλαδή, απόδοση των ασκήσεων στα προγράμματά τους, καθιστώντας πλέον τους κριτές περισσότερο σχολαστικούς, όπως μας εξήγησε η κα Μανέτα: «Ο νέος κώδικας αν και έχει ρίξει το βαθμό δυσκολίας, έχει περισσότερες απαιτήσεις από τις αθλήτριες από τις οποίες ζητά καθαρότερα πετάγματα, άλματα, γενικότερα εκτέλεση των ασκήσεων στα προγράμματά τους. Τα προγράμματα βγάζει ο προπονητής και οι κριτές, των οποίων επίσης το έργο έχει δυσκολέψει διότι πλέον βαθμολογούν ότι βλέπουν και θα πρέπει να συγχρονίζονται απόλυτα!»

Μετά την Καλαμάτα, το νέο ραντεβού του ΡΟΚ είναι στην Αθήνα, όπου με το νέο απόκτημα του συλλόγου, την νεαρή Νεάνιδα Έφη Ρεμπάκου θα διοικήσει ό,τι το καλύτερο στον προκριματικό αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος: «Επόμενος αγώνας μας είναι στην Αθήνα με την Έφη Ρεμπάκου. Πρόκειται για τον Προκριματικό αγώνα Πανελληνίου που είναι τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε με Κορασίδων και Παγκορασίδες τον Μάιο στην Πάτρα και τον προκριματικό αγώνα για το Πανελλήνιο. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο αγωνίζονται οι Κορασίδες και τον Ιούλιο οι Παγκορασίδες», εξήγησε η κα Μανέτα και συνέχισε: «Επίσης μας έχουν καλέσει σε διάφορα μίτινγκ, τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο στην Ηλιούπολη/ Αθήνα, ο Σπάρτακος τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

Όπως είπε, βασικό ζητούμενο για την ίδια είναι, εκτός από την αποκόμιση εμπειριών και οι θετικές εντυπώσεις κριτών και θεατών που θα κερδίζουν μέσω των εμφανίσεών τους σε κάθε αγώνα: «Στόχος μας πάντα είναι μια καλή εμφάνιση, να αφήνουμε πολύ καλές εντυπώσεις ώστε να μας έχουν στο μυαλό τους για τα επόμενα χρόνια και γιατί όχι, κάποιο μετάλλιο, όπως είχαμε πέρυσι με την Δήμητρα Κριζέα και πλασαρίσματα στην 8αδα όπως είχαμε με τα υπόλοιπα κορίτσια.»

Όσο για τις αθλήτριες της, εκτός από υπερηφάνεια την οποία αισθάνεται για κάθε μια ξεχωριστά, η κα Μανέτα ελπίζει και θέλει: «να τους αρέσει αυτό που κάνουν να το αγαπήσουν και όλα τα υπόλοιπα έρχονται αρκεί να δουλεύουν! Για να πετύχουν χρειάζονται δουλειά, πολύ δουλειά!»

Φέτος στο πλευρό της κα Μανέτα βρίσκονται δυο εξίσου αξιόλογες κυρίες οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη των φετινών στόχων… «Φέτος συνεργάζομαι με δυο ιδιαίτερα αξιόλογες δασκάλες, την Κατερίνα Κολοβού και τη Βάσια Αναγνωστοπούλου στο μπαλέτο, οι οποίες με βοηθούν πάρα πολύ και είναι δίπλα μου σε όλα.»

 

Κατερίνα Κολοβού:

«Ανυπομονώ για το μέλλον!»

Η προπονήτρια Κατερίνα Κολοβού (υπεύθυνη των φυτωρίων και άμεση συνεργάτιδα της κα Μανέτας στην αγωνιστική ομάδα), φέτος ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον ΡΟΚ και για το γεγονός αυτό εξέφρασε τη χαρά και την αισιοδοξία της. Παράλληλα μίλησε στη «Φ» για το έργο που ευελπιστεί να προσφέρει στον Σύλλογο αλλά και όσα έπονται:rok-2

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την συνεργασία μου με τον ΡΟΚ, η οποία ξεκίνησε φέτος. Είμαι υπεύθυνη για τα φυτώρια που αριθμούν γύρω στα 40 παιδιά (20 παιδιά στα μικρά τμήματα 2μιση έως 5 ετών και περίπου 20 παιδιά στα τμήματα 6 ετών και άνω και βοηθώ στην αγωνιστική.

Βεβαίως ακόμη έρχονται και εγγράφονται νέα παιδιά κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για εμάς καθώς φανερώνει πως η δουλειά μας έχει απήχηση στον κόσμο αλλά και για τη Γυμναστική.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν πιο γνωστά και τα υπόλοιπα αθλήματα. Στον Σύλλογό μας μπορεί να υπάρξει μέλλον, υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και γενικότερα ένα καλό υλικό που εφόσον δουλευτεί σωστά θα μπορεί να φέρει ανάλογα αποτελέσματα. Τόσο εγώ όσο και η κα Μανέτα, έχουμε όλη τη διάθεση να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά, καθημερινώς είμαστε στο πλευρό τους.»

Μεγάλη φιλοδοξία; Η ανάδειξη της νέας γενιάς της ελληνικής Γυμναστικής: «Φυσικά και είναι φιλοδοξία μας η ανάδειξη μιας και περισσότερων αθλητριών. Πρώτα απ’ όλα σε αυτό που μας αφορά είναι να γίνεται σωστή δουλειά, να ακολουθήσει μια σωστή αγωνιστική περίοδος με καλές και σωστές εμφανίσεις. Από κει και πέρα οποιαδήποτε διάκριση είμαστε εδώ, να τη δεχτούμε με χαρά!

Εμείς αυτό που ζητάμε απ’ όλα τα παιδιά είναι μια σωστή εμφάνιση. σιγά σιγά να φαίνεται πάνω απ’ όλα η δουλειά των παιδιών και στη συνέχεια του Συλλόγου…» ενώ, τέλος, δεν έκρυψε πως για τη νέα αυτή συνεργασία «Ανυπομονώ για το μέλλον!»

 

Οι μικρές πρωταγωνίστριες του

Ρ.Ο.Κ. μιλούν στη «ΦΩΝΗ»

Πρόσφατα η «Φ» βρέθηκε σε προπόνηση των αθλητριών του Ρ.Ο.Κ., όπου συνομίλησε με τις φέρελπις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής της πόλης μας που φιλοδοξούν στο μέλλον να μας απασχολούν περισσότερο μέσα από τις επιτυχείς συμμετοχές τους και βεβαίως τις όποιες διακρίσεις τους.

Την αγωνιστική ομάδα του ΡΟΚ πλαισιώνουν οι κάτωθι δώδεκα αθλήτριες:

Κατηγορία Νεανίδων: Έφη Ρεμπάκου (μεταγραφή από ΦΟΚ) και Ειρήνη Ηλιοπούλου.

Κατηγορία Κορασίδων: Δήμητρα Χαϊδεμένου, Βενετία Κριζέα, Κατερίνα Μπουρίκα, Ιωάννα Τζόρβα και Σίλια Γιαννακοπούλου.

Κατηγορία Παγκορασίδων: Σταματίνα Κυριακίδη, Χριστίνα Βούτσα, Ιωάννα Μωραγιάννη και Δήμητρα Κριζέα.

Σύσσωμη η αγωνιστική ομάδα του ΡΟΚ και το προπονητικό επιτελείο υπό την εποπτεία της head coach Χριστίνας Μανέτας, ευχήθηκε για μια καλή αγωνιστική χρονιά η οποία ουσιαστικά ξεκινά …εντός έδρας, με τον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμάτας και το Elegant CUP του συντοπίτη Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας θα δώσει το παρόν με την αγωνιστική του ομάδα. Εν όψει του αγώνα στην Καλαμάτα οι νεαρές αθλήτριες μίλησαν στη «Φ» για τις προσδοκίες της συμμετοχής τους:

  • Έφη Ρεμπάκου – Νεάνιδα B: «Σε λίγο καιρό συμμετέχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτη φορά ως Νεάνιδα καθώς έχει λάβει μέρος στο παρελθόν και σε άλλες κατηγορίες. Στόχος μου είναι να αποδείξω τι πραγματικά μπορώ να κάνω και να έχω μια αξιοπρεπή εμφάνιση.»
  • Έφη Ηλιοπούλου – Νεάνιδα: «Στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι μια θέση στην αγωνιστική ομάδα και παράλληλα να ικανοποιήσω την προπονήτριά μου!»
  • Βενετία Κριζέα – Κορασίδα: «Σε ένα μήνα περίπου συμμετέχω σε αγώνες στην Καλαμάτα, όπου στόχος μου είναι να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση.»
  • Δήμητρα Χαϊδεμένου – Κορασίδα: «Στις 23 Φεβρουαρίου συμμετέχω σε αγώνες στην Καλαμάτα και στόχο μου είναι να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση.»
  • Ιωάννα Τζόρβα – Κορασίδα Α΄: «Στους αγώνες της 23ης Φεβρουαρίου θέλω να πάρω μια καλή θέση στην κατηγορία μου»

Σίλια Γιαννακοπούλου – Κορασίδα: «Στους αγώνες που συμμετέχω σε περίπου ένα μήνα θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση»

Σταματίνα Κυριακίδη – Παγκορασίδα: «Στόχος μου είναι να κάνω καλή εμφάνιση στους επερχόμενους αγώνες»

  • Χριστίνα Βούτσα – Παγκορασίδα: «Σε ένα μήνα από τώρα, συμμετέχω σε αγώνες στην Καλαμάτα και θέλω μια καλή θέση και παράλληλα να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου»
  • Ιωάννα Μωραγιάννη – Παγκορασίδα «Οι αγώνες της 23ης Φεβρουαρίου είναι η πρώτη μου συμμετοχή και στόχος μου είναι μια καλή εμφάνιση»

Σίσσυ Τριάντου

1,096 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply