ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς κενά και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού λειτουργούν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

0

Τη στιγμή που η δημόσια υγεία φέρεται να νοσεί και πολλά δημόσια Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, έχουν μπει σε… αναπτυξιακή τροχιά, καθώς όχι μόνο δεν έχουν σοβαρές ελλείψεις, αλλά αναβαθμίζονται σε όλα τα επίπεδα. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος και αναπληρωτής με αρμοδιότητα το ίδρυμα της τριφυλιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Μπασάκος, μίλησαν στη «Φ» για τις προσλήψεις και τα σημαντικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη. Ένα από αυτά, ιδιαίτερα σημαντικό, θέλει τους μισθούς και τις υπερωρίες των επικουρικών γιατρών των δύο Νοσοκομείων να καλύπτονται από το ΕΣΠΑ για δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα και άλλων προσλήψεων και φυσικά η εξοικονόμηση πόρων. Από τους 35 επικουρικούς γιατρούς του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, οι 20 εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα και όπως δήλωσε ο κ. Μπέζος δίνει τη δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις και άλλων 10 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

5 ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόσληψη πέντε μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, 2 παθολόγων, 1 αναισθησιολόγου, 1 γαστρεντερολόγου και 1 ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να καλύπτονται τα βασικά κενά και να μην υπάρχουν ελλείψεις, τουλάχιστον όσον αφορά σε ειδικότητες που υπήρχαν πάντα στο ίδρυμα.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως 17 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχουν ήδη προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, ενώ αναμένεται και η λειτουργία των απογευματινών τακτικών ιατρείων.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΙΟ
ΚΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΑΠ’ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ
Πιο καλά στελεχωμένο από ποτέ και αναβαθμισμένο όσον αφορά στις υποδομές του, είναι και το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως και στο ίδρυμα αυτό, επικουρικοί γιατροί έχουν ενταχθεί στο προγράμματος του ΕΣΠΑ, όπως συμβαίνει και στην Καλαμάτα, με τα οφέλη να είναι πολλά όπως εξηγεί στη «Φ» ο διοικητής Παναγιώτης Μπασάκος. «Έχουμε και εμείς πάρα πολλά οφέλη, όπως και πολλά Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Οι γιατροί που προσελήφθησαν το 2016, για δύο χρόνια θα πληρώνονται και τον μισθό και τις εφημερίες τους, μέσω ΕΣΠΑ», ανέφερε ο κ. Μπασάκος που μίλησε με αριθμούς για τα οφέλη. «Μόνο για την Κυπαρισσία, η πρώτη δόση ανέρχεται σε 80.000 ευρώ και για την Καλαμάτα σε 325.000 ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται έμμεση αύξηση του προϋπολογισμού των ιδρυμάτων και τη δυνατότητα να καλύψουμε ανάγκες ή και πρόσληψη γιατρών νέων ειδικοτήτων», εξήγησε ο διοικητής του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, ο οποίος χαρακτήρισε ως φοβερή «ένεση» και επιτυχία για το νομό, την εξέλιξη αυτή.
Παράλληλα,  έχουν τοποθετηθεί τρεις μόνιμοι γιατροί, 1 παθολόγος, 1 καρδιολόγος και άμεσα, 1 ορθοπεδικός, καθώς και 1 λογιστής.  Μέχρι την Τρίτη, γίνονται αιτήσεις για την πρόσληψη 8 καθαριστριών, διετούς απασχόλησης, προς αναπλήρωση της αποχώρησης των εργολάβων, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, θα προσληφθούν 8 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και παρασκευαστών εργαστηρίων.
Καλυμμένο επίσης, είναι και το φαρμακείο του Νοσοκομείου καθώς προσελήφθησαν δύο φαρμακοποιοί, μια επικουρική και ένας μόνιμος. Τέλος και τα δύο Νοσοκομεία, θα διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες προβλέπεται άμεσα να γίνουν από το αρμόδιο υπουργείο.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

181 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply