ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σηκώνετε βάρη ή δουλεύετε νύχτα; Έχετε μικρή πιθανότητα να μείνετε έγκυος!

0

Οι γυναίκες που δουλεύουν νύχτα ή σε κυλιόμενες βάρδιες και εκείνες που έχουν εργασία που απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια, όπως το να σηκώνουν βάρη, έχουν λιγότερα ώριμα ωοκύτταρα, ακόμη και υπό ελεγχόμενη ωοθηκική διέγερση.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην επιθεώρηση Occupational and Environmental Medicine.

Από το σύνολο των 473 γυναικών που έλαβαν μέρος στη μελέτη, το 40% ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της δουλειάς τους υποχρεώνονται να σηκώνουν ή να μεταφέρουν βαριά αντικείμενα, το 22% ανέφεραν μέτρια ή βαριά σωματική άσκηση και το 91% δούλευαν μόνο ημέρα!

Audrey Gaskins: «Ευρήματα

με σημαντικές κλινικές προεκτάσεις»

Σύμφωνα με την Audrey Gaskins, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ: «Τα ευρήματα αυτά έχουν πολύ σημαντικές κλινικές προεκτάσεις. Οι γυναίκες που έχουν λιγότερα ωοκύτταρα, και ιδίως ώριμα ωοκύτταρα, θα έχουν και λιγότερα ωάρια, ικανά να εξελιχθούν σε υγιή έμβρυα»

»Τα αποτελέσματά μας έδειξαν επίσης ότι παράγοντες της επαγγελματικής ζωής, όπως η εργασία σε βάρδιες και η εργασία που έχει μεγάλες σωματικές απαιτήσεις μπορεί να επιδρά στην παραγωγή και στην ποιότητα των ωοκυττάρων», πρόσθεσε η Gaskins και συνέχισε: «Παρόλο που τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν προτού μετασχηματιστούν σε σύσταση, οι γυναίκες που προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη, θα πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις πιθανές αρνητικές επιδράσεις»!

 

Leave a Reply