ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης»

0

Από τις 09 ως τις 11 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης».

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και τον σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ και πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας.

O διαγωνισμός και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95) .

Την καλλιτεχνική Διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης και πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούν οι κιθαριστές Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University Salzburg), Βιβή Γύπαρη ( Καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας -LMS Oberösterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (Συνθέτης –Σολίστ Φλαμένκο Κιθάρας στην Σεβίλλη).

Ο Διαγωνισμός για την παιδική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Απριλίου στη 13,00 για τηνεφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001) την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 10:30 π.μ. ενώ για την Νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996) την ίδια ημέρα στη 13:00. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ταυτόχρονα, την Κυριακή 10 Απριλίου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιηθεί μια διπλή συναυλία από την Βιβή Γύπαρη (σόλο Κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα) , ενώ την Μ. Δευτέρα 11 Απριλίου πάλι στις 21:00 θα δοθεί η δεύτερη διπλή συναυλία στα πλαίσια του Φεστιβάλ, από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο Κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο (Φλαμένκο Κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (Καχόν) .

Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και δύο πολύ ενδιαφέροντα Σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό.

Σεμινάριο Φλαμένκο Κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο

Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 17:00-19:00 και Τρίτη 10:00-11:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Σεμινάριο καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη

Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 10:00-14:00 , Σε συνεργασία με την Σχολή Βυζαντινής μουσικής Ι.Μ.Μεσσηνίας και το τμήμα κρουστών του Γ. Κλάδη, στην Αίθουσα της σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας

festival-kitharas

Στιγμιότυπο από προηγούμενο Φεστιβάλ

Τέλος την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στις 11:30 θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών.

Και φέτος σημαντική είναι η βοήθεια από τους χορηγούς του φεστιβάλ .

Μέγας χορηγός είναι ο Βασίλης Συγλέτος ο οποίος προσφέρει μια Κιθάρα αξίας 1.500 ευρώ στην Νεανική κατηγορία και το μουσικό κατάστημα και εκδοτικός οίκος PANAS MUSIC (Παπαγρηγορίου-Νάκας) που προσφέρει δυο Κιθάρεςαξίας 250 ευρώ για την παιδική και 400 ευρώ για την εφηβική Κατηγορία αντίστοιχα.

Επισυναπτόμενους θα βρείτε τους όρους και το πρόγραμμα του Διαγωνισμού,  καθώς και τα Υποχρεωτικά έργα για την παιδική και εφηβική κατηγορία. Η Νεανική κατηγορία δεν έχει υποχρεωτικό έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Αντώνη Κουφουδάκη (τηλ. 6977629389) ή τον κ. Στάθη Γυφτάκη (τηλ. 6985898280)

 

200 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply