ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. Μάκαρης: Δεν έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στη Θουρία από τη φονική πλημμύρα

0

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου στη Θουρία, επισκέφτηκαν ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και ο Δημήτρης Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος.
Όπως διαπιστώθηκε πέντε μήνες μετά την φονική πλημμύρα  τα σημαντικά προβλήματα  στη Θουρία δεν έχουν αποκατασταθεί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»:

  1. Δεν έχει γίνει πλήρης καθαρισμός των ρεμάτων που διέρχονται από την Θουρία (Ξερίλας, ρέμα Αγίων Θεοδώρων).
  2. Έχει επιλεγεί η λύση της  μερικής αποκάλυψης του εγκιβωτισμένου ρέματος των Αγίων Θεοδώρων  που όμως δεν εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων  υδάτων και δεν αποτρέπει την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα η διατομή υποδοχής των ομβρίων υδάτων μετά το σημείο αποκάλυψης του εγκιβωτισμένου ρέματος παραμένει ιδιαίτερα μικρή για να δεχτεί τον όγκο των υδάτων του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων.
  3. Η παρόχθια περιοχή του χειμάρρου Ξερίλα ομοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο με καταστραμμένα ή ανύπαρκταπροστατευτικά κιγκλιδώματα και ξεκολλημένους κυβόλιθους.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι ανάγκη :

«Να ολοκληρωθεί οπλήρης καθαρισμός των ρεμάτων στην Θουρία. Να γίνει πλήρης αποκάλυψη του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων με ανάλογες εργασίες εκβάθυνσης και διεύρυνσης της διατομής του -όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία- έτσι ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος  επανάληψης  των πλημμυρικών φαινομένων. Να αποκατασταθεί η παρόχθια περιοχή του Ξερίλα».

 

Leave a Reply