ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε βαρύ κλίμα οι εκδηλώσεις στα Φιλιατρά για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο

0

Λαμπρές ήταν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο θαυματουργό Άγιο Χαραλάμπη στα Φιλιατρά που κορυφώθηκαν με λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και δέηση στην κεντρική πλατεία παρουσία εκπροσώπων των αρχών αλλά και πλήθος πιστών.
Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν εκτός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομο μετά του ιερού κλήρου, οι προσκεκλημένοι μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, καθώς και ο Ελασσώνος Χαρίτων.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 
Η λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων με πομπή παρουσία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, σχολείων της πόλης αλλά και τιμητικό άγημα από την Πολεμική Αεροπορία κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου έγινε δέηση. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας Χρυσόστομος εξήρε την παρουσία των ευλαβέστατων ιεραρχών για την συμμετοχή τους στην εορτή, κάνοντας λόγο για το παράδειγμα του Αγίου ως διαχρονική αξία στους δύσκολους καιρούς που είμαστε, ενώ παραλλήλισε την εποχή του θαύματος που έσωσε την πόλη από την Γερμανική κατοχή, με την σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες μιλώντας για απώλεια της εθνικής ταυτότητας, ευχόμενος να σκεπάζει ο Άγιος με ένα ακόμα θαύμα για να εξέλθουν οι πιστοί από τις προσκλήσεις των καιρών.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας μίλησε για λαμπρή ημέρα ευχαριστώντας τους επισήμους που παρέστησαν στην περιοχή, λέγοντας οτι την γιορτή βαραίνει η απόφαση για κλείσιμο δύο Α.Τ., καταλήγοντας ότι δεν ακούγεται η τοπική κοινωνία και δεν πρόκειται να υποσταλεί η σημαία των διεκδκήσεων.
Μετά την δέηση η πομπή κατευθύνθηκε εκ νέου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό όπου έγινε η Απόλυση, ενώ ακολούθησε δεξίωση για τους επισήμους σε αίθουσα του Δημαρχείου των Φιλιατρών. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκτός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες Π. Μαντά και Ε. Αλειφέρη, καθώς και τον Γ. Μπακούρο, η τομεάρχης της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Πέτρος Κωσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη, οι δήμαρχοι Τριφυλίας Π. Κατσίβελας, Καλαμάτας Π. Νίκας, από την μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου ο Παν. Αλευράς, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, όπως οι Βασ. Παπαθεοδοσίου, Γιαν. Μερκούρης,  Παν. Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχ. Κανελλόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πολλοί πιστοί από όλη την Τριφυλία.

ΓΙΑΝΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

248 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply