ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την 5η θέση στο Διεθνές Τουρνουά Βρυξελλών τιμήθηκε η Φωτεινή Καρατζά του ΑΓΣ Καλαμάτας

0

Η Ε.ΤΑ.Ν.Ε. ΤΊΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ 2016 

Κατάμεστο το Θέατρο του δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, όπου η «οικογένεια» του ταεκβοντό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ε.ΤΑ.Ν.Ε. και δήλωσε βροντερό παρόν στη γιορτή των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, προπονητών και παραγόντων της χρονιάς του 2016.

Με παρουσιάστρια της βραδιάς την Χριστίνα Βραχάλη, η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος τίμησε τους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς, σε μια έντονη συγκινησιακά εκδήλωση, πρωτίστως με αφορμή τη βράβευση της Παραολυμπιονίκη του Ρίο και προπονήτριας του ταεκβοντό, Δήμητρας Κοροκίδα etane-1και εν συνεχεία στην παράσταση ταεκβοντό των παιδιών του συλλόγου Θρίαμβος Ηλιούπολης, με θέμα τον ρατσισμό.
Για την ανιδιοτελή προσφορά της στον αθλητισμό, απ` όποιο πόστο κι αν τον έχει υπηρετήσει, τιμήθηκε η Παραολυμπιονίκης του Ρίο 2016, Δήμητρα Κοροκίδα δια χειρός του επίτιμου προέδρου της Ε.ΤΑ.Ν.Ε., Κωνσταντίνου Ουίλς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι 26 αθλητές και αθλήτριες του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου», οι οποίοι τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησαν για λογαριασμό της Ένωσης την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά των Βρυξελλών.

katatza-foteinhΑνάμεσά τους και μια φέρελπις αθλήτρια του ΑΓΣ Ταεκβοντό Καλαμάτας, η Φωτεινή Καρατζά.

Η νεαρή αθλήτρια τιμήθηκε για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο διεθνές τουρνουά που έγινε στις Βρυξέλλες, λαμβάνοντας για πρώτη φορά συμμετοχή σε αγώνες ως μέλος του έμψυχου δυναμικού της Ε.ΤΑ.Ν.Ε.

 

Οι υπόλοιποι αθλητές ήταν οι: Διονύσης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Πέτρος Μάριος Λαμπρινάκος, Αλκιβιάδης Δημητρακόπουλος, Ιωάννης Μώρος, Γεώργιος Τσιμπίδης, Ιωάννης Αδαμίδης, Νικόλαος Μουστάκης, Αναστάσης Δρακονταείδης, Ελευθέριος Χριστόπουλος, Αντώνιος Τσομπανάκης, Άγγελος Κοκκίνης, Κοσμάς Ευάγγελος Κοτενίδης, Γεώργιος Πιερακέας, Παναγιώτης Γορανίτης, Γεώργιος Πανταζής, Άννα Λινάρδου, Κωνσταντίνα Θωμοπούλου, Μαρκέλλα Μπακογεώργου, Ανδρέας Κυμέρης, Ελευθέριος Γουδουσάκης, Γρηγόρης Μούχας, Γεώργιος Ζήκας, Αποστόλης Τάραμας και Μαρία Τσαντέ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης και διεθνής διαιτητής, Κώστας Καλούδης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ Θέμης Γιαννόπουλος, αθλητές, προπονητές και πλήθος κόσμου.

«Η ΕΤΑΝΕ, ουδέποτε έχει επιχορηγηθεί από κρατικούς φορείς, αλλά μόνο από εισφορές σωματείων και ιδιωτών. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όλες, που συνεργάζονται ανιδιοτελώς με την ΕΤΑΝΕ όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά συνεχίζουν ν’ αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Αναφέρομαι στους παράγοντες και προπονητές των σωματείων, τους ήρωες γονείς των αθλητών, τους διαιτητές, τους χορηγούς και τους καταπληκτικούς εθελοντές μας. Εύχομαι η Ένωση να γνωρίσει στα προσεχή χρόνια, ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Γεράσιμος Καρανταγλής, στο σύντομο χαιρετισμό του.

Ενώ από τη μεριά του ο Λευτέρης Φακίνος, ο οποίος εκπροσώπησε τους αθλητές που διακρίθηκαν στους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού τη χρονιά που έφυγε, είπε: «Μακάρι το 2017 να είναι ακόμα πιο πλούσιο σε επιτυχίες για τους συλλόγους της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος. Οι αγωνιστικές προκλήσεις είναι πολλές, όμως είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε, ώστε στην αντίστοιχη γιορτή της επόμενης χρονιάς, περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες να βρεθούν στη θέση αυτή».etane-2

Τον Ολυμπιακό ύμνο απέδωσε μουσικά, η χορωδία του Δήμου Ηλιούπολης, ο πρώτος πολίτης του οποίου, τίμησε τον πρόεδρο της ΔΟΑ, Μιχάλη Φυσεντζίδη, για το ήθος, την προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού και του Ολυμπιακού Κινήματος.

Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το ΔΣ της ΕΤΑΝΕ, με τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδου.

Leave a Reply