ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν «βλέπει» πρόωρες εκλογές ο Νίκος Παππάς!

0

Σε καλό κλίμα, ήπιους τόνους και παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η ομιλία του «υπερυπουργού» της κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκου Παππά, στο αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος της Π.Ε. Μεσσηνίας, που ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επανέλαβε ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές. Μάλιστα πρόβλεψε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς μέτρα και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν αξιοποιεί πολιτικά υπέρ της χώρας το ευρωπαϊκό κεκτημένο, συντασσόμενος με το ΔΝΤ και τις γερμανικές πολιτικές εκλογές.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως θα είναι αυτή μου θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ. «Η χώρα βρίσκεται στη φάση της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης και αυτό το αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι Δεν το αναγνωρίζουν μόνο, όσοι κινούνται από πολιτική σκοπιμότητα, είτε κάποιοι εταίροι μας που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα ότι μια αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα, βγάζει τη χώρα από την κρίση, είτε κάποιοι εμπαθείς αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι ακόμη και στο εξωτερικό, αρνούνται πεισματικά να βάλουν έστω και μια φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και φορούν τη φανέλα του ΔΝΤ. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται όσοι παραδέχονται ότι η χώρα μας έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα και στο δημοσιονομικό επίπεδο και στην οικονομική δραστηριότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση να αναπαράγει μια προσδοκία καταστροφής για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά  κ. Παππάς που μίλησε με αριθμούς για τα «συντεταγμένα», όπως τα χαρακτήρισε, «βήματα στην ομαλότητα» που κάνει η χώρα, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για success story! «Αυτά που κατάφερε η δική μας διακυβέρνηση με τις θυσίες των πολιτών, ήταν πολύ σημαντικά καθώς ελήφθησαν πρωτοβουλίες που προστάτευαν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπως η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εκατομμύρια συμπολίτες μας, η 13η σύνταξη που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε, αλλά και πρωτοβουλίες στήριξης της επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Παππάς.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΝΕ
ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω λιτότητα, ενώ σχολίασε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Αν πιστεύαμε στις δημοσκοπήσεις, έπρεπε να έχει κερδίσει το «ναι» στο δημοψήφισμα και η ΝΔ το  Γενάρη και το Σεπτέμβρη! Άρα εύχομαι καλή τύχη σε αυτούς που πιστεύουν τα νούμερα που παρουσιάζουν οι κατ’ ομολογία πολιτικά προσανατολισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί και μας απασχολούν όσο λίγο έχουν σχέση με την αλήθεια», ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος τόνισε πως τα σενάρια προώρων εκλογών, πάνε χέρι – χέρι με αυτές τις «δημοσκοπήσεις» και επεσήμανε πως «καίγονται να γίνουν πρόωρα εκλογές γιατί θα υπονομευθεί θεμελιακά το αφήγημά τους ότι αυτή η κυβέρνηση θα κατέστρεφε τη χώρα και έχουν και το άγχος τν μεγάλων υποθέσεων, όπως της Novartis, της Siemens και του “Κήρυκα Χανίων”», δήλωσε ο υπουργός που στάθηκε στη διαστημική πύλη.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΥΛΗ
«Είναι λυπηρό πραγματικά τη στιγμή που ξεκινάει μια τέτοια πρωτοβουλία το μόνο που έχει βρει να πει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να χασκογελάει με εξυπνάδες και υπονοούμενα, χωρίς αυτό να ισχύει για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλά σχόλια ήταν πανέξυπνα! Εδώ θα πρέπει να καταλάβουμε πως υπάρχει μια δυνατότητα να βελτιωθεί αισθητά η ζωή των Ελλήνων σε πολλούς τομείς, όπως στη γεωργία ακριβείας, που μπορεί να αξιοποιεί προς όφελος του παραγωγού, δεδομένα από δορυφόρο και επίγειους σταθμούς για α ξέρει που και που να ποτίσει, πόσο νερό να ρίξει, πότε χρειάζεται το λίπασμα και αναλόγως να διοχετεύει τους πόρους, με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση κόστους 25 με 30%», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς που μίλησε εκτενώς για ένα θέμα που απασχόλησε το πανελλήνιο και αφορά στις τηλεοπτικές άδειες.

«ΠΑΡΑΝΟΜΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ!»
«Αυτή τη στιγμή παρανομώ, αφού τα κανάλια εκπέμπουν άνευ αδείας, αυτό λέει ο νόμος και η πρώτη σοβαρή απόπειρα να δοθούν άδειες ήταν ο διαγωνισμός του περασμένου Αυγούστου, ο οποίος ελέγχθηκε σε όλες του τις φάσεις. Αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι, 27 χρόνια υπήρξε μεθοδευμένη απραξία, ένα «ευλόγησον» του πολιτικού συστήματος στην αναρχία του τηλεοπτικού τοπίου. Υπήρξε η συστηματική υποβοήθηση συγκεκριμένων συμφερόντων και η ανοχή μιας αεροπειρατείας και αυτό νομίζω πως αυτό θα τελειώσει», είπε μεταξύ άλλων, ενώ επεσήμανε πως και στους περιφερειακούς σταθμούς υπάρχουν φαινόμενα που καλό θα ήταν να μην τα βίωνε ο τηλεθεατής.
Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε σε ζητήματα για τον περιφερειακό Τύπο και τις ιστοσελίδες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να υπάρξει διαφάνεια παντού, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για την κρατική διαφήμιση σε αναλογία 70%-30% μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών ΜΜΕ.

 

 

Leave a Reply