ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ως πρότυπο ψηφιακό, θα λειτουργεί πολύ σύντομα το Νοσοκομείο Καλαμάτας σύμφωνα με τη δέσμευση του Ν. Παππά

0

Σε πρότυπο ψηφιακό Νοσοκομείο, το πρώτο σε όλη τη χώρα θα… εξελιχθεί αυτό της Καλαμάτας, όπως δεσμεύτηκε στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ
ΠΡΩΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ο κ. Παππάς μάλιστα, δεσμεύτηκε πως θα επισκεφθεί ξανά το νομό, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί το σύστημα αυτό, πολύ σύντομα όπως επεσήμανε με νόημα. «Έχουν γίνει οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και είμαστε πολλοί αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα είναι όχι μόνο απλά δρομολογημένο, αλλά ολοκληρωμένο. Έχουμε εμπιστοσύνη σε εσάς για την εφαρμογή και αξιοποίησή του και αν καταφέρουμε να γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Νοσοκομείο αυτό της Καλαμάτας, θα έχετε μια ακόμη πρωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή και στελέχη του ιδρύματος, στον πρώτο αυτό σταθμό της επίσκεψής του στην πόλη.
Στο επίκεντρο φυσικά, βρέθηκε και η αναπτυξιακή δυναμική του Νοσοκομείου, το οποίο πλέον είναι καλά στελεχωμένο και χωρίς πολλές ελλείψεις. «Πολλά δελτία ειδήσεων έχουν πολύ χρόνο να αφιερώσουν σε μια ανοησία και λίγο στην ουσία, βέβαια για να μην παρεξηγηθώ, ούτε εμείς, ούτε εσείς ήρθαμε εδώ για να πανηγυρίσουμε και να πούμε ότι τα προβλήματα όλα λύθηκαν και έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να εργαζόμαστε και να λέμε, πως έχει αρχίσει η συστηματική αντιστροφή της πορείας απαξίωσης του συστήματος υγείας», δήλωσε με νόημα ο Νίκος Παππάς ο οποίος άκουσε με προσοχή όλους τους εκπροσώπους φορέων, στον ευαίσθητό τομέα της υγείας, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, να στέκεται στο ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την ανάγκη στελέχωσης των πρώην ΙΚΑ και τη δημιουργία Ιατρείων Γειτονιάς, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ο κ. Παππάς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σταδιακά, λόγω της οικονομικής δυνατότητας που θα είναι όλο και καλύτερη θα δοθεί βαρύτητα και στο συγκεκριμένο θέμα.

papa-ergazΟ διοικητής, επανέφερε το αίτημα της δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα, τονίζοντας πως το έχει πραγματικά ανάγκη η ευρύτερη περιοχή. «Βάση στατιστικών στοιχείων, το θέμα αυτό επιβάλλεται και είναι ώριμο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπέζος, ο οποίος επεσήμανε πως ο αρχικός σχεδιασμός, ήταν να γίνει στην Τρίπολη, «αλλά στην Πελοπόννησο με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, είμαστε μια ανοιχτή πόλη και το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι πιο έτοιμο να υποδεχθεί κάτι τέτοιο».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό για όλα τα ζητήματα και θέματα του Νοσοκομείου, εστιάζοντας κυρίως την συζήτηση στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται απ’ όλους τα τελευταία χρόνια να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας και να καταστεί το μεσσηνιακό Νοσηλευτικό Ίδρυμα σε Υγειονομικό Κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑ
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί όπως στο έργο της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσης, στο έργο της ηλιοθερμίας, στο έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, στο έργο της βιοκλιματικής, στο έργο της αυτοδιαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων που είναι σε εξέλιξη, με τον κ. Παππά να δηλώνει εντυπωσιασμένος.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπέζος αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις που αφορούν το ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπου τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί 35 επικουρικοί γιατροί και 20 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Για την κατάσταση που επικρατεί στο αναβαθμισμένο πια Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μίλησε ο διοικητής του, Παναγιώτης Μπασάκος, εξηγώντας πως πλέον είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο σε όλους τους τομείς. «Το Νοσοκομείο σε μια περιοχή που είχε εγκαταλειφτεί, έχει αρχίσει και στελεχώνεται και πρέπει να ξέρετε πως από την Πύλο μέχρι τον Πύργο, δεν υπάρχει για παράδειγμα ιδιώτης παιδίατρος και οι ανάγκες καλύπτονται από το Νοσοκομείο, μιλάμε για 50.000 άτομα περίπου, είναι μια μονάδα που προσφέρει πολλά».

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Ο υπουργός, ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας και σε κάποια από τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί ενώ συναντήθηκε και με τους εργαζομένους των υποστηρικτικών υπηρεσιών και κυρίως της καθαριότητας και της εστίασης, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την αλλαγή στο εργασιακό τους καθεστώς που επέφερε η νομοθετική ρύθμιση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την αποχώρηση των εργολαβικών συνεργείων, εξασφαλίζοντας γι’ αυτούς, αποδοχές που προσεγγίζουν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με το πριν.

papa-eksw
Ο κ. Παππάς συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για τα πιλοτικά έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου, τονίζοντας πως «οι προτεραιότητες που βάζουμε, μας χαρακτηρίζουν ως κοινωνία και προτεραιότητά μας, είναι να έχουμε ένα σύστημα υγείας που να μπορεί ο συνάνθρωπος που χτυπήθηκε από την κρίση να εξυπηρετείται απόλυτα».
Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κώστας Αποστολόπουλος, Γιάννης Ασημακόπουλος,  Στυλιανή Μπακολέα, Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης, Γεωργία Λιακέα και Δημήτρης Τσιλίκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νικολέτα Αποστολοπούλου και εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων του ιδρύματος.

 

Leave a Reply