ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άγνωστοι μπήκαν ανενόχλητοι στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Καλαμάτα και έκλεψαν αγροτικό και 2 τόνους καλώδια!

0

Αν μη τι άλλο αίσθηση, έχει προκαλέσει η κλοπή ενός αγροτικού, του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας αλλά και καλωδίων χαλκού, συνολικού βάρους, περίπου 2 τόνων, η οποία σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Καλαμάτα.
Ο υπάλληλος βάρδιας, που βρισκόταν μέσα στο λυόμενο οίκημα που στεγάζει ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Αρτέμιδος, δεν αντιλήφθηκε το γεγονός, που φέρεται να έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι δράστες άλλωστε, εισήλθαν κανονικά στο χώρο στάθμευσης ο οποίος είναι ελεύθερος και πλησίασαν την αποθήκη. Έσπασαν το λουκέτο και μπήκαν μέσα για να κλέψουν κυρίως, χαλκούχα καλώδια με σκοπό να τα πουλήσουν για ανακύκλωση και να πάρουν χρήματα, βρήκαν όμως το μπλε σκούρο υπηρεσιακό αγροτικό όχημα με τα χαρακτηριστικά του ΔΕΔΔΗΕ, το γέμισαν καλώδια και διάφορα εργαλεία και έφυγαν σαν κύριοι!

deh
Μάλιστα, το όχημα και τα καλώδια δεν θα είχαν ακόμη βρεθεί, αν οι δράστες δεν τρόμαζαν όταν είδαν το μπλόκο της Αστυνομίας στον εθνικό δρόμο Τρίπολη – Σπάρτη και δεν τρέπονταν σε φυγή, πριν καν διαπιστώσουν αν θα τους σταματούσαν οι αστυνομικοί ή όχι! Άφησαν λοιπόν το φορτηγάκι και επιβιβάστηκαν σε όχημα συνεργών τους, που τους ακολουθούσε, με αποτέλεσμα η αστυνομικοί, παρά την καταδίωξη, να χάσουν τα ίχνη τους καθώς πέρασαν μέσα από χτήματα για να ξεφύγουν!
Το περιστατικό, αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας των επιχειρήσεων, αλλά και του προσωπικού, καθώς η λυόμενη κατασκευή που φιλοξενεί ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ θυμίζει τουλάχιστον, ξέφραγο αμπέλι.

 

Leave a Reply