ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτυχίες για τον Ο.Σ.Κ. στους προκριματικούς των Πανελληνίων Π/Κ και Ε/Ν 2017 της Ε.Σ.ΣΠΕ.Π

0

Ασημένιο μετάλλιο στις Νεανίδες 

για την Πολυξένη Καβουρίνου

ΚΥΠΕΛΛΟ, ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 8 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σπουδαίες εμφανίσεις και διακρίσεις για τον Όμιλο Σκακιστών Καλαμάτας στους προκριματικούς αγώνες για τα πανελλήνια Πρωταθλήματα σκάκι Παίδων/ Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων 2017 της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΣΠΕ.Π).skaki-osk-prokrimatiki-5

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την προηγούμενη Κυριακή στο Λουτράκι με διοργανωτή το Σύλλογο «Αργοναύτη  Κορίνθου και ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από 6 αθλητές: τον Παντελή Θεοδωρακόπουλο (κατηγορία 8 ετών), την Αναστασία Σπυροπούλου (κατ. 8), τον Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο ( κατ. 10), τον Παναγιώτη Σπυρόπουλου ( κατ. 12), τον Γιώργο Αποστολόπουλο ( κατ. 16) και την Πολυξένη Καβουρίνου ( κατ. 16).

skaki-osk-periklis-aponomi

Φωτογραφία του Περικλή Μαυρομιχάλη – πριν 10 περίπου χρόνια σε απονομή στο Άστρος – στον οποίο ο Γιώργος Αποστολόπουλος αφιέρωσε το μετάλλιο του, παραδίδοντάς στην νυν πρόεδρο του ΟΣΚ και σύζυγο του Περικλή Μαυρομιχάλη, Κατερίνα. Ο Περικλής Μαυρομάτης υπήρξε ιδρυτής του Ο.Σ. Καλαμάτας και πρώτος πρόεδρος της νεοσυσταθείσας, τότε, Ένωσης.

 

Μεγάλη επιτυχία για τον Όμιλο Σκακιστών Καλαμάτας ήταν η πρόκριση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα που θα γίνουν το καλοκαίρι του Γιώργου Αποστολόπουλου (Κατ. 16) ο οποίος κατά την τελετή της απονομής αφιέρωσε με πολύ συγκίνηση το μετάλλιο του στον εκλιπόντα ιδρυτή του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας, Περικλή Μαυρομιχάλη (και πρώτος πρόεδρος της νεοσυσταθείσας τότε Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου), κάνοντας αναφορά στη μνήμη του πως «τα λόγια του και η παρουσία του θα είναι ζωντανά και δίπλα σε όλους μας…».

 

 

skaki-osk-prokrimatiki3Η επιτυχία και τα μετάλλια συνεχίστηκαν για τους αγωνιζόμενους αθλητές του καλαματιανού Ομίλου με την Πολυξένη Καβουρίνου η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων 16 ετών, η Αναστασία Σπυροπούλου στην κατηγορία 8 ετών κατετάγη στη δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο), ο Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος ισοβάθμησε με 4 βαθμούς στους 5 αγώνες με τον πρώτο, δεύτερο , τρίτο σκακιστή, αλλά βάσει κριτηρίων κατετάγη στην 4η θέση και έτσι έλαβε το χάλκινο μετάλλιο για την εξαιρετική του επίδοση.


Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην κατηγορία των 12 ετών, πήρε με 3/5 την 5η θέση στη γενική κατάταξη, δεν πήρε την πρόκριση αλλά κέρδισε εμπειρία, αν σκεφτεί κανείς πως ασχολείται με το σκάκι μόλις δύο χρόνια και οι προκριματικοί είναι αγώνες έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας ευχαριστεί τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά και όλους όσους τον στηρίζουν και συνδράμουν με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη του σκακιστικού αθλήματος, όπως και τους προπονητές Fotjon Petritaj και Κώστα Μαυρομιχάλη.

 

Στην Καλαμάτα αύριο το

Final 4 Περιφερειακού Κυπέλλου

Αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, η πόλη μας θα φιλοξενήσει το Final Four του Περιφερειακού Κυπέλλου Σκάκι και συγκεκριμένα την ημιτελική φάση.

Ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας έχει προκριθεί (πρώτη σκακιέρα λευκά) και θ’ αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την σκακιστική ομάδα της Σπάρτης.

 

Leave a Reply