ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται η ενημέρωση των αγροτών για τη δακοπροσβολή, που φέτος στέρησε από τη Μεσσηνία 150 εκατ. ευρώ!

0

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου «Rex» στην Καλαμάτα, όπου η Ένωση Μεσσηνίας πραγματοποίησε μια ακόμη μεγάλη εκδήλωση για την ενημέρωση, παραγωγών κυρίως και εκπροσώπων φορέων αναφορικά με τη δακοκτονία, τις ασθένειες της ελιάς, τη χρήση φαρμάκων και τα νέα προγράμματα που αφορούν στους αγρότες.
Η πρωτοβουλία, που ανήκει στον πρόεδρο της Ένωσης Κώστα Κατσούλη, ελήφθη μετά το σφοδρό πλήγμα που υπέστη η παραγωγή του νομού από την εκτεταμένη δακοπροσβολή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου και πάρα πολλά χρήματα για το νομό! Η εκδήλωση αυτή, θα ήταν η τελευταία μιας σειρά που προηγήθηκαν σε όλο το νομό, όμως λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής θα σημειωθούν και άλλες δύο, χθες πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά (φωτό) απόψε στις 6 μια ακόμη στην Ανδρούσα και την Κυριακή το πρωί μια τελευταία στα Αρφαρά. «Σκοπός είναι μέσω της συνεργασίας με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και τους γεωπόνους που έχουμε στα πρατήριά μας, να ενημερώσουμε τους παραγωγούς για το τι μπορούν να κάνουν σε ζητήματα που άπτονται σε πάσης φύσεως ασθένειες της ελιάς και πως μπορούν να προφυλαχτούν», δήλωσε ο ειδικός συνεργάτης της Ένωσης Γιάννης Πάζιος ο οποίος, καυτηρίασε το γεγονός ότι πέρυσι δεν έγινε η δακοκτονία, με αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ για τη Μεσσηνία!

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΗ
Ο κ. Πάζιος επεσήμανε πως στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων γίνεται και ενημέρωση για τα νέα προγράμματα, υπενθυμίζοντας πως μοναδικός εκπρόσωπος της «Γαία  Επιχειρείν» στη Μεσσηνία, είναι η Ένωση!
Άλλωστε, σε λίγες ημέρες, από 1η Μαρτίου, θα ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

 

Leave a Reply