ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ανατροπές» φέρνει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα δακοκτονίας!

0

Στον… αέρα η ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας και όλης της χώρας και για το 2017, καθώς η κυβέρνηση, τη στιγμή που θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί οι πιστώσεις στις Περιφέρειες για τους σχετικούς διαγωνισμούς, αλλάζει τα δεδομένα, πετώντας το… μπαλάκι της ευθύνης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο υπουργείο Εσωτερικών!
Τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τα νέα δεδομένα στη δακοκτονία, εκφράζει μιλώντας στη «Φ» η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, απόφαση της κυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας αρχικά, πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και πως ήδη σήμερα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σοβαρό αυτό ζήτημα αλλά και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, μόνο η Μεσσηνία, από την έντονη δακοπροσβολή, έχασε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ευρύτερα για το νομό, περίπου 150 εκατ. ευρώ!

ntina
«Δυστυχώς, τίθεται σε κίνδυνο η ελαιοπαραγωγή όλης της χώρας και της Πελοποννήσου», ανέφερε η κα Νικολάκου, η οποία υπενθύμισε πως πριν από μέρες -μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου- θα έπρεπε να έχει γίνει η κατανομή των πιστώσεων στις Περιφέρειες για να ξεκινήσει η διαδικασία των διαγωνισμών για του εργολάβους των ψεκασμών και τους παγιδοθέτες. «Η αγωνία μας είναι πολύ μεγάλη, από το πρωί βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια της Κρήτης, με την οποία σχεδιάζουμε κοινή αντίδραση», δήλωσε η κα Νικολάκου και συνέχισε αναφερόμενη στην άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το αίτημα που έγκαιρα υπέβαλε η Περιφερειακή Αρχή, αναφορικά με το συγκεκριμένο πολύ λεπτό ζήτημα. «Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ήδη από την 1η Φεβρουαρίου έχει στείλει έγγραφο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Απόστολου οπού ζητά, να μην παρατηρηθούν ξανά τα φαινόμενα του 2016! Επισημαίνει πως η κατανομή των πιστώσεων θα έπρεπε να δίνει τη δυνατότητα 4 δολωματικών ψεκασμών για το σύνολο των προστατευόμενων δέντρων και τονίζει πως το 2017 θα ενταχθούν περισσότερα ελαιόδεντρα από το 2016», ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία στάθηκε και στην τελευταία, προφητική αναφορά του Πέτρου Τατούλη. «Λες και το είχαμε προβλέψει ζητήσαμε μέσω του περιφερειάρχη να συνεχίσει να γίνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η προμήθεια των φυτοπροστατευτικών, γιατί οποιαδήποτε αλλαγή θα δημιουργούσε πρόβλημα», δήλωσε μιλώντας για όσα έχουν ήδη γίνει από την Περιφέρεια η Ντίνα Νικολάκου, η οποία καταληκτικά επεσήμανε το φόβο της ότι έτσι «τινάζουν την δακοκτονία στον αέρα»!
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα για το ζήτημα που προέκυψε με το πρόγραμμα δακοκτονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης «τίθεται σε κίνδυνο η φετινή ελαιοπαραγωγή όλης της χώρας».

300 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply