ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτάχυνση τώρα για το Καλό Νερό-Τσακώνα ζητεί η Τριφυλία αλλά και οι απόδημοι!

0

Στην Ατζέντα των διεκδικήσεων εισέρχεται μετά από δημοσιεύματά μας αλλά κυρίως πιέσεις από Τριφυλία, Ηλεία και Αχαΐα το επίμαχο θέμα του οδικού άξονα Καλονερού-Τσακώνα, το οποίο περιλαμβάνεται στα διευρωπαϊκά δίκτυα γεγονός που σημαίνει ότι χωρίς την υλοποίησή του δεν υφίσταται η Ολυμπία και η Ιόνια οδός.
Παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί μόνο η βελτίωση του δρόμου από τον Πύργο, Ζαχάρω ως το Καλονερό η κυβέρνηση παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν υποστηρικτικές μελέτες που πρέπει να αποπερατωθούν ως το τέλος της Άνοιξης. Μάλιστα μετά τις παρεμβάσεις στον αρμόδιο υπουργό τόσο στον κ. Χαρίτση όσο και στον κ. Παππά το Δημοτικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα, όπως ήταν πάγιο αίτημα των κοινωνικών φορέων, καθώς οι καθυστερήσεις μπορεί να αποβούν αρνητικές για το μέλλον της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι το έργο πριν ακόμα ξεκινήσουν οι μελέτες υπήρχε πίεση μετά τις πρώτες απαλλοτριώσεις να βελτιωθούν τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά καθώς είναι δρόμος καρμανιόλα με περισσότερα από 50 θύματα τα τελευταία χρόνια κατά μήκος της διαδρομής του.

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…
Μάλιστα αν απορούν ορισμένοι τι θα γίνει με την παραχώρηση από το Μορέα για τα διόδια όπως έχουμε αποκαλύψει η αρχική πρόβλεψη ήταν στο Κοπανάκι προς την έξοδο της περιοχής μεταξύ Δωρίου οπότε μην αμφιβάλλουμε ότι τα διόδια θα είναι μόνιμα. Αλλά έστω κι έτσι η περιοχή θα αποκτήσει ένα συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα το οποίο αν συνδυαστεί με το λιμάνι Κυπαρισσίας μπορεί να αποτελέσουν το βασικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.
Υπέρ της επιτάχυνσης του έργου τάχθηκε και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων Δημήτρης Παπακωσταντόπουλος, σε ερώτηση του kyparissianews.com για το μεγάλο αυτό έργο.

ΓΙΑΝΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply