ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Πρεμιέρα” διεθνών πτήσεων για το 2017 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας που συνδέει με 22 πόλεις από 15 χώρες

0

Στα… καλύτερά του βρίσκεται ο διεθνής αερολιμένας της Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος», με τη δυναμική που έχει αναπτύξει τελευταία να μη σταματά ούτε το 2017, καθώς  και αυτή η χρονιά αναμένεται πολύ καλά και ίσως ακόμη καλύτερη, κατά 20 με 25%.
Η σεζόν άλλωστε, ξεκινά πολύ νωρίς, καθώς από σήμερα κιόλας θα αφιχθεί στον κρατικό αερολιμένα το πρώτο αεροπλάνο από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από το Ντίσελτορφ, ενώ αύριο ξεκινούν και τα δρομολόγια για και από Μόναχο.  «Υπάρχει πλέον, μια εικόνα η οποία είναι λίγο πολύ ξεκαθαρισμένη από πλευράς συντονισμού πτήσεων», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, ο οποίος εκτίμησε όσον αφορά στη γενική πρώτη εικόνα, πως «θα καταλήξουμε σε ένα καλό θετικό πρόσημο, περίπου 20%, ίσως και κάτι παραπάνω».

mandhlarhs

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος δεν θα έχουμε επισκέπτες μόνο από τη Βαρσοβία, ενώ έχουμε και δύο νέες συνδέσεις με Λάρνακα και Λιλ. Συνολικά, θα υπάρχουν συνδέσεις με 22 πόλεις, από 15 χώρες του εξωτερικού, με τη «Φ» να έχει εξασφαλίσει το πρόγραμμα με τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Καλαμάτας, το οποίο και παραθέτουμε αναλυτικά, ανά κάθε ημέρα της εβδομάδας και με τις ημερομηνίες έναρξης της κάθε σύνδεσης ξεχωριστά.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρώτη χρονικά, καθώς ξεκινά από στις 24 Απριλίου και θα σταματήσει στις 24 Οκτωβρίου, είναι η σύνδεση με Άμστερνταμ μέσω της Transavia.
Από τις 8 Μαΐου έως και τις 2 Οκτωβρίου θα υπάρχουν δρομολόγια από και προς Λυών και Ναντ με την Travel Services, ενώ έναν μήνα αργότερα, από τις 5 Ιουνίου, σύνδεση με τη Λυών θα ξεκινήσει και μέσω της Aegean, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 Οκτωβρίου.
Σκυτάλη μετά τις συνδέσεις με Ολλανδία και Γαλλία, παίρνει η Γερμανία, με δρομολόγια, προς και από Φρανκφούρτη και Μόναχο από τις 5 Ιουνίου έως και τις 23 Οκτωβρίου με την εταιρεία Condor.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον κάθε Δευτέρα, έχει η απευθείας σύνδεση με Παρίσι από τις 10 Ιουλίου έως και τις 25 Σεπτεμβρίου με την Entair Air αλλά και η σύνδεση με έναν νέο προορισμό, αυτό της Κύπρου, με δρομολόγια για και από Λάρνακα, από τις 17 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου μέσω της Cobalt Air και ένα ακόμη δρομολόγιο για την πόλη της Κύπρου την Παρασκευή, μέσω Aegean μόνο τον Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί, πως η σύνδεση αυτή με την Κύπρο, είναι νέα, μια από τις δύο που έρχεται να ισορροπήσει την «απώλεια» της Βαρσοβίας, που ήταν και η μοναδική!

ΤΡΙΤΗ
Ιδιαίτερα νωρίς, από στις 29 Μαρτίου, ξεκινά και θα συνεχίζεται κάθε Τρίτη έως και τις 24 Οκτωβρίου, η σύνδεση με Λονδίνο. Πρόκειται για δρομολόγια που θα εκτελεί η Easy Jet.
Από τις 2 Μαΐου ξεκινά και η σύνδεση με Μόσχα η οποία θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου μέσω της Agean, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για και από την πρωτεύουσα της Ρωσίας, θα υπάρχει ένα ακόμη δρομολόγιο κάθε Κυριακή, για την ίδια πάντα περίοδο.
Ιδιαίτερη, είναι και η σύνδεση με την πανέμορφη πόλη της Τσεχίας, την Πράγα που θα ξεκινήσει από τις 30 Μαΐου με την Τravel Services, η οποία θα κλείσει τον κύκλο της στις 12 Σεπτεμβρίου.
Τελευταίο δρομολόγιο για την Τρίτη, είναι αυτό προς Μπρατισλάβα από 20 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ
Την Τετάρτη, δεν υπάρχουν αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων από και προς εξωτερικό, ενώ την Πέμπτη, τα δρομολόγια θα είναι πέντε.
Την πρωταπριλιά, ξεκινά η σύνδεση με Λονδίνο και μέσω της British Airways, η οποία θα εκτελεί και εκείνη δύο δρομολόγια την εβδομάδα, όπως και η Easy Jet που το δεύτερο δρομολόγιό της για την πρωτεύουσα της Αγγλίας θα είναι κάθε Πέμπτη από τις 22 Ιουνίου έως σχεδόν το τέλος Οκτωβρίου.  Τα δρομολόγια της British θα ρίξουν αυλαία την 28η Οκτωβρίου, ενώ θα μπει δυναμικά και Τρίτη εταιρεία για τον ίδιο προορισμό, κάθε Κυριακή, καλύπτοντας έτσι περισσότερες από τις μισές ημέρες της εβδομάδας.
Κάθε Πέμπτη θα υπάρχει ένα ακόμη δρομολόγιο για Άμστερνταμ, όπως επίσης και για Μόναχο με της Aegean από τις 29 Ιουνίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου.
Στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσει η σύνδεση με Κοπεγχάγη από την Primera, με το τελευταίο δρομολόγιο στις 19 Οκτωβρίου.
Από 1η Ιουνίου κάθε Πέμπτη ξεκινά και η σύνδεση με το Κατοβίτσε της Πολωνίας, που θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και τέλος, κάθε Πέμπτη από τις 22 Ιουνίου, ξεκινά αεροπορική σύνδεση με το Μπιλούντ της Δανίας μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, με την Primera.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στις 25 Μαρτίου, συνεχίζει η σύνδεση με Ντίσελντορφ μέσω Aegean η οποία θα ολοκληρωθεί αργά, μετά τα μέσα Νοεμβρίου!
Στις 5 Μαΐου ξεκινά μια ακόμη σύνδεση με Μόναχο, μέσω Condor με το τελευταίο δρομολόγιο στις 20 Οκτωβρίου, ένα ακόμη δρομολόγιο θα υπάρχει από και προς Πράγα. Στις 19 Μαΐου έως τις 21 Ιουλίου και από την 1η έως τις 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς Στοκχόλμη με την Aegean, ενώ από την ίδια εταιρεία, κάθε Παρασκευή, την ίδια περίοδο, από 4 έως 25 Αυγούστου θα γίνονται δρομολόγια για Μιλάνο και Λάρνακα.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Την πρωταπριλιά, ένας λαός που αγαπά πολύ τη Μεσσηνία, οι Άγγλοι, θα μπορούν να ταξιδεύουν επίσης, από Λονδίνο με την British Airways αυτήν την ημέρα, έως και τις 28 Οκτωβρίου, ενώ θα υπάρχει ένα ακόμη δρομολόγιο για και από Στοκχόλμη μέχρι το τέλος του μήνα και ξανά, από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου. Μια τρίτη ημέρα για Άμστερνταμ και μάλιστα με διπλό δρομολόγιο, το ένα έως τον Αύγουστο και το άλλο έως τον Σεπτέμβριο.
Κάθε Σάββατο, θα υπάρχει από τις 6 Μαΐου ένας νέος προορισμός, αυτό για τη γαλλική Λίλ, που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Η Γαλλία, επίσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τουρισμό της Μεσσηνίας και κάθε Σάββατο θα έχουν τη δυνατότητα από τις 20 Μαΐου από Παρίσι και Νάντ να βρίσκονται επισκέπτες στο νομό και αντίστροφα.  Ενώ, στις 27 Ιουλίου ξεκινά η σύνδεση μe Τελ Αβίβ μέσω τη Arkia, έως τις 26 Αυγούστου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Τέλος, την Κυριακή θα εκτελούνται οκτώ δρομολόγια. Από αύριο έως τις 19 Νοεμβρίου το Μόναχο με την Aegean, ένα δεύτερο δρομολόγιο της British Airways για Λονδίνο και ένα ακόμη, το μοναδικό από την Thomas Cook από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.
Η Αγγλία συνεχίζει δυναμικά με συνδέσεις και με Μάντσεστερ και με Μπίρμινχαμ. Τον Ιούνιο από τις 4 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, μια ακόμη σύνδεση για Μιλάνο, αλλά με νέα εταιρεία, την Mistral και ένα ακόμη δρομολόγιο για Μόσχα, με τελευταίο προορισμό τη Βιέννη από 2 Ιουλίου έως 17 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Δυναμικά συνεχίζουν και οι συνδέσεις με το εσωτερικό, τόσο με την επιδοτούμενη γραμμή για Θεσσαλονίκη, όσο και με Αθήνα, όπου και οι δύο από την 1η Ιουνίου, θα είναι κάθε μέρα. Μάλιστα για και από την πρωτεύουσα, θα υπάρχουν δύο δρομολόγια την ημέρα. «Από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, θα υπάρχουν δρομολόγια από Olympic Air κάθε ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και ένα πρωί, ένα βράδυ, για την Αθήνα», δήλωσε ο κ. Μανδηλάρης, ο οποίος επεσήμανε πως θα υπάρξουν και λίγες συνεδριακές πτήσεις, καθώς και ιδιωτικές, όπως επιχειρήσεων, με τις προοπτικές, αν μη τι άλλο ευοίωνες.

 

653 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply