ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από την πρώτη κιόλας πτήση για το εξωτερικό αλλοδαποί προσπάθησαν να φύγουν από την Καλαμάτα με πλαστά έγγραφα

0

Με το «καλημέρα» των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων της Καλαμάτας, άρχισαν και τα… γνωστά προβλήματα που θέλουν μετανάστες να επιχειρούν να ταξιδέψουν παράνομα, προσπαθώντας να φύγουν από την Ελλάδα.
Τα περιστατικά είναι πολύ συχνά και ακόμη δεν έχει γίνει δεκτό, όπως διεφάνη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας το αίτημα των αστυνομικών για δημιουργία ειδικού Τμήματος.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο στο πλαίσιο της πρώτης για τη σεζόν άφιξης πτήσης από το εξωτερικό τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, δύο άνδρες 20 και 23 ετών και μία ανήλικη, προσπάθησαν να αναχωρήσουν για Ντίσελντορφ με πλαστά έγγραφα.
Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, διαπίστωσαν πως ήταν πλαστά και πως το ταξιδιωτικό έγγραφο της ανήλικης, άνηκε σε άλλο πρόσωπο, συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δελτίο ταυτότητας Αρχών Γερμανίας, καθώς και ένα δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζεται.

Leave a Reply