ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την κοίμηση του κυρού Χρυσοστόμου Θέμελη

0

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη στις 28 του μηνός, από το θάνατο του Χρυσοστόμου Θέμελη, του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος από το 1965 έως το 2007, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους μεσσήνιους, ανταποδίδοντάς τους την αγάπη αυτή!

ΒΡΒΑΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ πρ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΙΚΟΥ. ΘΕΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ(Δ) ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΘΕΜΕΛΗ(Α) ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ - ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την κοίμησή του, τελέστηκε χθες το πρωί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

mhtropolh-mnymosyno-1
Τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος  Χρυσοστόμου, Καρθαγένης Μελετίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη, τονίζοντας ιδιαίτερα τη στενή τους σχέση, λόγω της ευβοϊκής καταγωγής του κυρού Χρυσοστόμου.

 

mhtropolh-mnymosynoΜε το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη, ενώ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους, αναφερόμενος στο έργο του προκατόχου του.
Αμέσως μετά, οι αρχιερείς μετέβησαν στο κοιμητήριο Καλαμάτας, όπου και τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του.

Leave a Reply