ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απολογισμός του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

0

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΖ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Επιστολή στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα απέστειλε η καλλιτεχνική διευθύντρια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Τζίνα Πετροπούλου. Μεταξύ άλλων αναφέρει για τη φετινή επιτυχημένη διοργάνωση:

«Δεν είχα την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την συνεργασία σας και την οικονομική βοήθεια του Δήμου στην διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Φαντάζομαι ίσως να εισπράξατε και εσείς όπως και εμείς τον θετικό απόηχο της διοργάνωσης. Πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί θεωρώ ότι το Φεστιβάλ ανταποκρίθηκε στους στόχους του, δηλαδή:
1. να συμβάλει στην ανθρώπινη επικοινωνία. Να αναπτυχθούν σχέσεις κοινού και δημιουργών είτε μέσω των προβολών είτε μέσω των σεμιναρίων είτε μέσω των παράλληλων πολιτιστικών δρώμενων που έγιναν στην πόλη κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ
2. να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εντάξουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα περαιτέρω δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα όπως οικολογία και ανθρώπινα δικαιώματα
3. να κινητοποιήσει και ευαισθητοποιήσει την μαθητική κοινότητα. Τα περισσότερα ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικής ζώνης προβλήθηκαν παρουσία των σκηνοθετών, με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις μετά από κάθε προβολή. Την δε Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Ketermaya, έγινε σύνδεση μέσω skype με τον προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο. Τα παιδιά συνομίλησαν με τα παιδιά – πρόσφυγες του καταυλισμού, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν εκεί. Συμμετείχαν 260 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, που στο σύνολό τους έδειξαν ενσυναίσθηση κι απόλυτη ικανότητα κατανόησης της ψυχικής κατάστασης, των αναγκών και των ανησυχιών των παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της Κetermaya. Τόσο μάλιστα επηρέασε αυτή η δράση, που πολλοί άλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί ήλθαν και την επομένη στην προβολή του ίδιου ντοκιμαντέρ που έγινε αργά το βράδυ.
3. να απασχοληθούν ενεργά άτομα αναλαμβάνοντας διάφορες εργασίες απαραίτητες για την λειτουργία της διοργάνωσης: στο σύνολο απασχολήθηκαν 3 μεταφραστές, 2 τεχνικοί για τη ροή προγράμματος, 2 υποτιτλιστές, 2 υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής ζώνης, 2 συντονιστές συζητήσεων μεταξύ σκηνοθετών και κοινού και 5 άτομα στην υποδοχή, 1 κινηματογραφιστής. Αυτά τα άτομα θα αποτελέσουν την ομάδα δράσης και για το επόμενο φεστιβάλ του 2018».

 

Leave a Reply