ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυναμικό συλλαλητήριο στην Καλαμάτα με αφορμή τη β΄ αξιολόγηση, τη διαπραγμάτευση και τα νέα μέτρα

0

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Μία ημέρα μετά την κρίσιμη σημερινή ημέρα, όπου όλων τα βλέμματα είναι στραμμένα στη β΄ αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, βγαίνουν στους δρόμους στο πλαίσιο του αυριανού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και στην Καλαμάτα.
Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το συλλαλητήριο στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα, με το κάλεσμα φορέων και Σωματείων να απευθύνεται σε όλους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ 
ΤΟΜΕΑ

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν προφανώς, περισσότερα προβλήματα απ’ όλους τους άλλους, επισημαίνουν πως η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό μας», μιλώντας για μια σειρά από επικείμενα σκληρά μέτρα. «Από τη μία για εμάς έχουν ετοιμάσει μισθούς των 200-300 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κακοπληρωμένα προγράμματα για τους άνεργους, και «αυτόματους» κόφτες, σε περίπτωση που δεν φτάνουν όλα αυτά,  από την άλλη, για τους επιχειρηματικούς ομίλους το μενού έχει ζεστό χρήμα με νέους νόμους, χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές», επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν.

«Πάνω στα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει και εξαπολύουν νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, νέους φόρους, το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα πιο χαμηλά, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, την παγίωση των αιματοβαμμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων». Σήμερα, τον 21ο αιώνα, που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνει θαύματα, μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με τη μισή δουλειά, τα τετράωρα, τα δίμηνα, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα ελαστικά ωράρια;

Μας λένε ότι λύση θα μας σώσει ο τουρισμός! Τι σημαίνει όμως για εμάς ανάπτυξη του τουρισμού; Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας – για να ψωνίζουν οι τουρίστες, λευκές νύχτες, απλήρωτες υπερωρίες και εξοντωτικά ωράρια και από την άλλη, ούτε οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταργούνται, ούτε οι απληρωσιές σταματάνε, αντίθετα γενικεύονται. Ποιός σώζεται λοιπόν; Μήπως οι μικρομαγαζάτορες που χρωστάνε στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο; Δεν ταυτίζεται το δικό μας συμφέρων, με τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των μεγαλοξενοδόχων.

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν», τονίζουν και καλούν όλους σε συμμετοχή!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και τα μέλη της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, τα μέλη της οποίας απευθύνουν το δικό τους κάλεσμα. «Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δήθεν θα στηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους αν τους «βγουν» οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η «ανάπτυξη» είναι ψεύτικες. Τώρα στο όνομα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης:

  • Όχι μόνο δε σταματά το απαράδεκτο καθεστώς της φοροληστείας από το 1ο ευρώ και τα υπόλοιπα φοροχαράτσια, αντίθετα μας φορτώνει με νέα χρέη και αδιέξοδα.
  • Μέσα από το νέο φορέα, τον ΕΦΚΑ, ξεκινάει η φαλκίδευση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, με τυράκι για δόλωμα τις μειωμένες εισφορές για ένα κομμάτι των αυτοαπασχολούμενων, που οδηγεί αυτόματα σε εξευτελιστικές συντάξεις.
  • Διαπραγματεύονται την επιτάχυνση της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή την παραπέρα μείωση των συντάξεων για να σωθεί δήθεν το αφορολόγητο.
  • Η εξαφανισμένη κρατική χρηματοδότηση για υγεία – ασφάλιση, αλλά και η νέα υπουργική απόφαση, ανοίγουν νέο γύρο κατασχέσεων εις βάρος μας, στέλνοντας ακόμα και τα χρέη κάτω των 5.000 στο ΚΕΑΟ.

Όχι μόνο δεν υπερασπίζονται το δικαίωμα στην επιβίωση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που βρίσκονται πνιγμένοι στα αδιέξοδα, αντίθετα κάνουν νόμους και μνημόνια κάθε απαίτηση του ΣΕΒ, των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, που τώρα ζητάνε ελληνικό μνημόνιο plus (!!!) επιπρόσθετο των δανειστών».

260 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply