ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα από 1.500 άτομα για τις διοργανώσεις της Ρυθμικής το Σαββατοκύριακο με τον προβληματισμό έντονο για τις υποδομές και τις κλίνες!

0

Μπορεί ο τουρισμός στην Καλαμάτα και ολόκληρο το νομό, να έχει αναπτύξει και να συνεχίζει μια ιδιαίτερη δυναμική, ωστόσο το ζήτημα των υποδομών, φέρνει στο επίκεντρο ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό κενό, το οποίο αν δεν καλυφθεί άμεσα, θα αποτελέσει τουλάχιστον τροχοπέδη!
Οι συνδέσεις της Καλαμάτας με 22 πόλεις σε 15 χώρες του εξωτερικού φέτος, θα φέρουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες, ενώ δυναμικά θα μπουν στο «παιχνίδι» και οι απευθείας καθημερινές συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον προβληματισμό έντονο, όσον αφορά στις κλίνες!
Χαρακτηριστικό, τουλάχιστον, είναι το παράδειγμα των δύο διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο της «τέντας» και αφορούν στο  25ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής «Kalamata Cup» και την 4η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής «Elegant Cup» τα οποία θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 του μηνός.

Α.Σ. Έκρηξη Πατρών - Ρυθμική Γυμναστική
Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 500 άτομα έχουν εκδηλώσεις ενδιαφέρον ν α βρεθούν στην πόλη στο πλαίσιο των αγώνων, καθώς αξίζει να επισημανθεί πως δεν είναι μόνο οι αθλήτριες και οι προπονητές! Ένας αγώνας χρειάζεται κριτές, ενώ πολλοί επίσης, μεταξύ άλλων, είναι οι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να δουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται το ταπί!
Πέραν του γεγονότος των χορηγιών από την Αυτοδιοίκηση και την οργανωμένη πολιτεία, που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες για την κάλυψη των εξόδων τόσο σημαντικών εκδηλώσεων –θα βρεθούν στην πόλη για να αγωνιστούν αθλήτριες διεθνούς φήμης και σημαντικών διακρίσεων- κάποια στιγμή, όσοι χαρακτηρίζουν τον τουρισμό ως τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδος, θα έπρεπε προφανώς να σκύψουν στα προβλήματα που ακούν στο όνομα υποδομές και κυρίως, κλίνες!
kelly-feretoyΜόνο για τις δύο αυτές σημαντικές διοργανώσεις έχουν ζητήσει κλίνες, περίπου 1.500 άτομα, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Φ» η αντιπρόεδρος του ΦΟΚ Κέλλυ Φερέτου, με τον αριθμό των δωματίων, να ξεπερνάει τα 450, τη στιγμή που σε εξέλιξη θα είναι και το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, το οποίο έχει μπει στην πρώτη πεντάδα, των εκδηλώσεων πανελλαδικά! «Η πόλη της Καλαμάτας θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει 300 αθλήτριες από Ελλάδα και εξωτερικό. Οι αθλήτριες μαζί με τις προπονήτριες, αρχηγούς αποστολών, κριτές και γονείς, θα ξεπεράσουν τα 1.000, ενδεχομένως και 1.500 άτομα, καθώς 41 συνολικά Σύλλογοι από 7 χώρες θα δώσουν το παρόν σε αυτά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ελλάδα, Αίγυπτος, Ρωσία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ινδία και Κύπρος είναι οι χώρες που θα μας χαρίσουν θέαμα και χάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά, η κα Φερέτου. Μάλιστα, κάποιες αποστολές, που έρχονται από μακριά, θα ξεκινήσουν να φτάνουν στο νομό από αύριο, προκειμένου να προετοιμαστούν οι αθλήτριες, με τον προβληματισμό έντονο, για το αν η Μεσσηνία που επιθυμεί, μπορεί να υποδεχθεί πολύ κόσμο στο πλαίσιο του αθλητικού εν προκειμένω ή του συνεδριακού επίσης τουρισμού! Η «Φ» επικοινώνησε με τον εμπνευστή και υπεύθυνο της ιδέας του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, πρώην προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας Κώστα Ανδριανόπουλο, ο οποίος επεσήμανε πως πράγματι πρέπει πολλά ακόμη  να γίνουν!

 ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ
ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«Η πόλη είναι γεμάτη και λόγω του τριημέρου και φυσικά, με κλειστό και το «Filoxenia», τα προσφερόμενα δωμάτια της ευρύτερης περιοχής είναι εξαιρετικά περιορισμένα», δήλωσε ο κ. Ανδριανόπουλος και συνέχισε. «Μην ξεχνάμε ότι όλα τα εποχικά ξενοδοχεία είναι κλειστά, όπως το Buca Beach Resort στην Ανάληψη». Ο Κώστας Ανδριανόπουλος, αναφέρθηκε και σε ένα αίτημα πολλών ετών που δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα! «Έτσι, αναδεικνύεται ακόμη πιο έντονα, το πρόβλημα έλλειψης ενός ευρύτερου προγραμματισμού εκδηλώσεων. Έχω προσωπικά προτείνει εδώ και χρόνια το «καλεντάρι εκδηλώσεων», που θα πρέπει να ενημερώνεται με θρησκευτική ευλάβεια από όλους τους πιθανούς διοργανωτές ή συλλογικούς φορείς και να αποτελεί την πυξίδα για οτιδήποτε προγραμματίζεται! Η πόλη με το… ζόρι προσφέρει κλίνες για την κάλυψη των αναγκών διαμονής μικρομεσαίων γεγονότων, ενώ προφανώς, όταν συμπέσουν δύο, απλώς αδυνατεί!», ανέφερε ο νόημα ο κ. Ανδριανόπουλος, ο οποίος στάθηκε στις διάφορες μορφές τουρισμού και τη σημασία τους για το νομό!

kwstas-andrianopoylos

 

«Ο αθλητικός και ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί σημαντικότατο εργαλείο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης και μπορεί να πάρει σημαντικό μερίδιο της πίτας που προσφέρετε στην Ελληνική επικράτεια, όμως δε μπορεί να κινείται σε safe mode. Η ευθύνη όλων μας – του ιδιωτικού τομέα συμπεριλαμβανομένου που δείχνει να τα περιμένει όλα από τον δυσλειτουργικό δημόσιο τομέα – για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς είναι εύκολα… διαγνώσιμη και αποτελεί βαρίδιο για κάθε πιθανό μελλοντικό βήμα. Η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχει την ευθύνη της χάραξης πολιτικής και το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός road map για την επόμενη 10ετία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριανόπουλος που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ιδιαίτερη δυναμική του αεροδρομίου.

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΙ… ΚΛΑΣΜΑ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη και με τη δεδομένη… φόρα από τη δημιουργία της Costa Navarino και την προβολή που μας προσφέρει απλόχερα η τεράστια αυτή επένδυση, είναι καταδικασμένο να κινείται με ανοδικούς αριθμούς αφίξεων επιβατών», είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας επίσης στοιχεία, που δείχνουν απλώς, την πραγματική «διάσταση» της αλήθειας. «Παραμένει βέβαια εκτός της 10άδας των μεγαλύτερων ελληνικών αεροδρομίων, γι’ αυτό αν θέλουμε να κάνουμε ένα επόμενο αποφασιστικό βήμα, χρειάζεται να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα επενδύσεις υποδομών στο σημαντικότερο – αλλά και πολύπαθο – σημείο εισόδου τουριστών για όλη τη Νότια και Κεντρική Πελοπόννησο! Σε διαφορετική περίπτωση ο συνολικός ετήσιος αριθμός αφίξεων του αεροδρομίου, θα συνεχίσει να είναι κλάσμα, του μηνιαίου αντίστοιχου αριθμού του αεροδρομίου του Ηρακλείου».

 

790 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply