ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τιμήθηκε ο Θανάσης Ψαρούλης στον ετήσιο αποκριάτικο χορό των Μεσσηνίων της Πάτρας

0

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο Αποκριάτικος χορός των Μεσσηνίων της Πάτρας, πρόεδρος του οποίου είναι η Πηνελόπη Λαμπούση και αντιπρόεδρος ο Κώστας Βοργιάς. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στο κέντρο «Κοράλλι Restaurant»  και τίμησαν με την παρουσία τους:

 • Ο αναπληρωτής πρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας
 • Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος
 • Ο σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων Οργανισμού Apollo Kouoni – πρώην εμπορικός διευθυντής Ευρώπης Τάκης Φιλιππόπουλος
 • Ο ΔΥΠΕάρχης Δυτικής Ελλάδος Αδαμάντιος Κωστακιώτης
 • Ο γενικός γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος
 • Το μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Αντωνία Οικονόμου
 • Η πολιτευτής Αχαΐας Έλενα Κονιδάρ
 • Η γενική γραμματέας και ταμίας του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Αδαμαντία Δημοπούλου και η Αργυρώ Κανελλοπούλου μέλος του Δ.Σ.
 • Η ταμίας των Ζακυνθινών Μαρία Καψάσκη
 • Η πρώην πρόεδρος των Αρκάδων Ευφροσύνη Ανδρονοπούλου
 • Η πρώην πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ελένη Γκέκα
 • Η δημοσιογράφος Ελένη Ασημακοπούλου
 • Επίσης, πλήθος ιατρών, ακαδημαϊκών και δικαστών.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ο ΘΑΝ. ΨΑΡΟΥΛΗΣ

Στα πλαίσια του επετειακού έτους 2017 του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών « Ο Παπαφλέσσας» αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Αθανάσιο Ψαρούλη που είναι μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας για την Ευρώπη και «πρεσβευτής» της Μεσσηνίας για τις Σκανδιναβικές χώρες. Πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Στοκχόλμης. Έφερε στη Μεσσηνία το Νορβηγικό σήριαλ «Ο Πρωταθλητής των Πρωταθλητών» που παρουσιάζεται στη Νορβηγία αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία». Επίσης, έφερε στη Μεσσηνία το Μπάμπη Τσόκα και δημιουργήθηκε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας που θα προβληθεί στις 19 Μαρτίου 2017 στη Νέα Υόρκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, ενώ στις 23 Απριλίου θα προβληθεί στην Αθήνα στο Οdeon Opera.

 Παράλληλα, ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας σε συνεργασία με τον Αθανάσιο Ψαρούλη συγκεντρώνει υλικό για τη ζωή και τη δράση του Ζορμπά στη Στούπα Μεσσηνίας ώστε να δημιουργηθεί αντίστοιχου βεληνεκούς ντοκιμαντέρ. Ενώ αρχές Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν στο Μεσογειακό-Αρχαιολογικό Μουσείο της Στοκχόλμης τα ευρήματα του τάφου του Γρύπα, του πολεμιστή από τη Χώρα Μεσσηνίας, που θεωρείται η κορυφαία ανακάλυψη των τελευταίων 65 ετών. Σε όλες αυτές τις δράσεις κινητήριος δύναμη, μοχλός, και ψυχή της υλοποίησης είναι ο σπουδαίος, σεμνός, οξυδερκής αλλά και κοσμοπολίτης συμπατριώτης μας Αθανάσιος Ψαρούλης.

Το χορευτικό από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας του Συλλόγου Φιλοπροόδων πλαισίωσε την εκδήλωση δίνοντας μια έντονη χροιά παράδοσης, ενώ «παντρέψαμε» τη Μεσσηνία με την Πάτρα αναβιώνοντας το έθιμο της Σοκολατοριχτών με την εκπρόσωπο της Καρναβαλικής Επιτροπής Δέσποινα Παπαφιλιποπούλου που μοίρασε στους παρευρισκόμενους με κέφι και χαρά τα σοκολατάκια – χορηγία του Σπύρου Μπουλουλή, τον οποίο και ευχαριστεί το Δ.Σ., όπως και τον κ. Παπουτσιδάκη για τα όμορφα τριαντάφυλλα που έκανε χορηγία τα οποία προσφέρθηκαν στις κυρίες της εκδήλωσης.

Leave a Reply