ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανελλαδική απεργία εξήγγειλε για την Πέμπτη 2 Μαρτίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

0
  • ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Πανελλαδική απεργία κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν επίσης οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του τομέα Υγείας θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου διαμαρτυρόμενοι ότι το νέο καθεστώς εργασίας εξωθεί στην απεργία 8.000 απασχολούμενους.

Στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη στις 16 Φεβρουαρίου ενημερώθηκαν ότι ο νέος Νόμος που αφορά στην απασχόληση των εργολαβικών εργαζομένων πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δίδεται προβάδισμα στους ανέργους με 300 μόρια για 6 μήνες ανεργία, την ώρα που οι εργολαβικοί εργαζόμενοι λαμβάνουν 1 μόριο επιπλέον το μήνα και μέχρι 120 μήνες.

Ο νόμος προβλέπει ακόμη ότι για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν Ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εξαιτίας αυτών των κριτηρίων και προϋποθέσεων πετάνε στα σκουπίδια όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Μειώνουν πλασματικά την ανεργία για να λένε ψέματα για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητά «να απαντήσει ο πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

Απεργία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών

Αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νόμο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 2ας Μαρτίου, με τα κάτωθι αιτήματα:

  • την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση,

  • την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο,

  • την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών,

  • την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και

  • ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Leave a Reply