ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαρωτικές αλλαγές και πιο ευέλικτο σχήμα μελετά ο Κατσίβελας στο Δήμο Τριφυλίας!

0

Αλλαγές αναμένονται άγνωστο όμως σε ποια έκταση στο σχήμα που θα επιλέξει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς συμπληρώνονται ήδη δυόμιση χρόνια θητείας στη Δημοτική Αρχή καθώς τον Μάιο του 2019 προσδιορίζεται να γίνουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Την επόμενη εβδομάδα τυπικά λήγει η θητεία των αντιδημάρχων Τριφυλίας, με βάση την υπ’ αρ. 482/2014 απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας για την τοποθέτησή τους, ενώ οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου (προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Μαρτίου, καθώς η θέση του αντιπροέδρου Δ.Σ. έχει παραμείνει κενή από την αντιπολίτευση μετά την παραίτηση του γιατρού Δημ.  Κουτσούλη.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ

ή ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ;

Ωστόσο το παζλ του σχήματος που θα επιλέξει η πλειοψηφία ώστε να διατηρηθεί η συσπείρωση των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς υπήρχαν πληροφορίες είτε για σαρωτικές αλλαγές με τη μείωση αντιδημάρχων, και ιδίως των έμμισθων, ή παραμονή σε ένα ίδιο αλλά πιο ευέλικτο και λειτουργικό σχήμα. Όπως και να έχει το θέμα «πονοκέφαλο» για την Δημοτική Αρχή αποτελούν το μέλλον για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και την Κοινωφελή Επιχείρηση, που άλλαξαν μορφή αλλά όχι «αναίμακτα» πριν το τέλος του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι αντιδράσεις για την συνοχή του σχήματος είναι ποικίλες στο εσωτερικό της παράταξης Κατσίβελα καθώς υπάρχουν παράπονα από τα κοινοτικά διαμερίσματα για ενίσχυση του ρόλου τους που δεν υλοποιήθηκε, αλλά και αστοχίες που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την σύγκληση της δημοτικής παράταξης αναμένεται να ζητήσουν σύμβουλοι, καθώς δεν έχει συνεδριάσεις ως πολιτικό όργανο κατά την θητεία του νέου δημάρχου.

ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Σ’ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΧΑΩΔΗ…

Πάντως ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας σε πολλές περιπτώσεις σήκωσε μόνος του το βάρος των αστοχιών συνεργατών του χωρίς να του αναλογεί, ιδίως από την στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι ο Δήμος Τριφυλίας δεν ομογενοποιείται. Ο δήμαρχος σε ορισμένες περιπτώσεις σήκωσε ένα Γολγοθά εκτιμούν στελέχη της παράταξης εν μέσω κρίσης που ήταν δύσκολος, αλλά χωρίς να έχει πάντα την στήριξη των πολιτών, όπως συνέβη σε συγκεντρώσεις για ζωτικής σημασίας θέματα, καθώς φαίνεται ότι το σχήμα της παράταξης κι αυτό δεν έχει ομογενοποιηθεί στο εσωτερικό του. Καταληκτικά η θητεία των επόμενων ετών κρίνεται ως εξαιρετικά καθοριστική καθώς ο κ. Κατσίβελας έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να κάνει αλλαγές και να «εξακτινώσει» το όραμά του για τον Δήμο. Αλλά κυρίως έχει να κερδίσει το στοίχημα με τους πολίτες που βρίσκονται στα… κάγκελα λόγω του γενικότερου πολιτικού κλίματος αλλά και των εντάσεων λόγω της οικονομικής ανέχειας, που εδώ και επτά χρόνια έχει πληγώσει βαθιά και τις τοπικές κοινωνίες.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply