ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ, συνδικάτα, σωματεία και φορείς κατά της λιτότητας σήμερα στην Καλαμάτα!

0
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ αναμένονται σήμερα οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν παράλληλα σε όλη την Ελλάδα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα  που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Οι συγκεντρώσεις, είναι ενάντια στην αντιλαϊκή, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ εργατική πολιτική και αυτή της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
«Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που καθημερινά παραπονιούνται πως «δεν πάει άλλο». Σε ‘σας που πιστέψατε στις ψεύτικες υποσχέσεις και σήμερα νιώθετε προδομένοι. Απευθυνόμαστε σε ‘σας και σας καλούμε να μη σκύψετε το κεφάλι, καθώς ποντάρουν στην απογοήτευση, μην τους το επιτρέψετε!
Κρατείστε τις όποιες διαφωνίες πιθανόν να έχετε μαζί μας και ελάτε να οργανώσουμε τη δική μας κοινωνική συμμαχία, απέναντι στον αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τη συμμαχία της εξουσίας του πλούτου. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι παλεύουν για το καλό μας! Το 1ο και το 2ο μνημόνιο, έγιναν πάλι για το καλό μας. Μας καλούν να διαλέξουμε 4ο ή μόνιμο μνημόνιο, πάλι για το καλό μας. Εμείς απαντάμε, κανένας φόβος, καμία υποταγή!  «Αγώνας για δουλειά, για δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια» είναι το σύνθημά μας. Με αυτό το σύνθημα, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνδιοργανώνουμε αυτά τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Φτάνει πια, δεν πάει άλλο, βάλτε πλάτη για την  επιτυχία των συλλαλητηρίων, ώστε να αποτελέσουν αφετηρία νέων ταξικών αγώνων και βήμα για την είσοδο νέων δυνάμεων στην πάλη», δήλωσε καλώντας όλους σε συμμετοχή το μέλος του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία Παναγιώτης Κουφαλάκος.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ

Το δικό τους κάλεσμα, απευθύνουν και οι εκπρόσωποι των οικοδόμων, ενός κλάδου που επλήγη ιδιαίτερα από την κρίση, με το γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας Αντώνη Κυριακόπουλος, να καλεί όλους τους συναδέλφους του, στο αποψινό συλλαλητήριο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων βρίσκεται στα σκαριά και θα προστεθεί σε όσα έχουν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σχεδιάζουν για τους εργάτες, νέους μισθούς πείνας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και τις ανάγκες μας! Ομαδικές απολύσεις και 3,6 δις μέτρα, τα επόμενα χρόνια, θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες και να μην υπάρχει κανένα εργατικό δικαίωμα», επεσήμανε ο κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος έβαλε κατά της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων Ομοσπονδιών, οι οποίες όπως είπε «μας θέλουν στην αδράνεια, στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία.

Πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική δράση, γι’ αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο», κατέληξε στο κάλεσμά του ο κ. Κυριακόπουλος. 

 

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply