ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άρχισαν τα… όργανα ενόψει ανασχηματισμού στο Δήμο Καλαμάτας με το Χάρη Βγενή… πρώτο βιολί!

0

Για τα καλά, έχουν ξεκινήσει τα… όργανα στους Δήμους όλης της χώρας, αναφορικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει ως είθισται, η συμπλήρωση της θητείας των αντιδημάρχων, καθώς πέρασαν ήδη δυόμισι χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων τους, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Από τους ρυθμούς των… οργάνων αυτών, δεν θα μπορούσε παρά να επηρεαστεί και ο Δήμος Καλαμάτας, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να «χορεύει» μόνος του, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά του και «επτασφράγιστο μυστικό» τις αλλαγές σε αντιδημαρχίες, νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις. Το μελάνι που έχει χυθεί, αρκετό, τα σενάρια πολυπληθή και η ονοματολογία, στην κυριολεξία, δίνει και παίρνει…
Ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που φέρεται να… παραχωρεί τη θέση του, είναι ο Χάρης Βγενής, που πολλοί, τον θέλουν πολύ σύντομα να πορεύεται μόνος και να βρίσκεται ένα βήμα πριν την… ανεξαρτητοποίηση! Ο ίδιος ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, δεν θέλησε να απαντήσει ξεκάθαρα στο ερώτημα, αφήνοντας έτσι το ενδεχόμενο ανοιχτό, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ύστερα από παραίνεση του Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με το έργο που έχει παραχθεί αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο είναι πραγματικά αξιοσημείωτο!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΗΜΕΣ…
Στη συνέντευξη Τύπου, παρά τα πολλά ερωτήματα για τα εσωκομματικά της παράταξης, το μέλλον και τα νέα δεδομένα που πηγάζουν από προηγούμενες συμπεριφορές και διαφωνίες, ο κ. Βγενής προέτασσε διαρκώς το καλό της πόλης, μιλώντας με σεβασμό για το πρόσωπο του δημάρχου. «Απαντάτε μόνοι σας, μέσω της διατύπωσης του ερωτήματος! Πράγματι, φήμες υπάρχουν», είπε με νόημα ο κ. Βγενής που ανέπτυξε τη δική του οπτική, αναφορικά με την ενασχόληση με τα κοινά. «Εγώ πιστεύω πως στη δημόσια διοίκηση, πόσο μάλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αφορά στο νοικοκύρεμα του σπιτιού μας και δεν έχει σχέση με την κεντρική πολιτική -δεν είναι η Βουλή των Ελλήνων-  ισχύουν τα πεπραγμένα! Ας μείνουμε προς το παρόν σε ότι έχετε ακούσει από εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος απάντησε και στο ερώτημα αναφορικά με το χαρακτηρισμό που του αποδόθηκε κάποτε και τον ήθελε, ως άλλο… «δήμαρχο παραλίας»! «Δεν αποδέχομαι τέτοιο τίτλο, δήμαρχο η πόλη έχει, είναι ο κ. Παναγιώτης Νίκας, εμείς πράξαμε απλώς, το καθήκον μας». Αφού παρουσίασε το έργο που παρήχθη, ρωτήθηκε αν αυτό τυγχάνει της αποδοχής των συναδέλφων του της πλειοψηφίας και αν δέχθηκε κάποια στιγμή συγχαρητήρια, για να απαντήσει στην ίδια κατεύθυνση, ξεκάθαρα. «Το έργο που παράγεται, δεν παράγεται με σκοπό να πάρουμε μπράβο! Γνώμονας είναι μόνο το καλό της πόλης».

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Το τελευταίο από τα ερωτήματα που αφορούσαν στο διαταραγμένο, ως φαίνεται, εσωτερικό κλίμα της παράταξης της πλειοψηφίας, τουλάχιστον ανάμεσα σε μια μερίδα συμβούλων και ίσως στη σχέση τους με το δήμαρχο, ο κ. Βγενής, κλήθηκε να απαντήσει για ένα προσωπικό σχόλιο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο FB, αναφορικά με τη διοργάνωση του καρναβαλιού. Έχοντας αναρτήσει ένα βίντεο από ψηλά, που έδειχνε τον πραγματικό αριθμό καλαματιανών και επισκεπτών που παρακολούθησαν την εναρκτήρια εκδήλωση και συνοδευόταν από το παρακάτω σχόλιο: «Πολλά μπράβο στα καρναβαλικά πληρώματα για τη συνεχή προσπάθειά τους να κρατήσουν το Καλαματιανό Καρναβάλι ψηλά , συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις ηχητικών της πόλης μας για το πολύ καλό στήσιμο των μηχανημάτων της έναρξης , να ’ναι καλά ο παρουσιαστής ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει μια ροή και ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα! Για όλα τα αλλά απλά… λυπάμαι, εύχομαι, ό,τι δημιουργήσαμε με τόσο κόπο, μεράκι και αγάπη να έχει καλύτερη τύχη από αυτή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια!!!! Το βίντεο το αφιερώνω σε όσους δε θέλουν να δουν την αλήθεια και στα παπαγαλάκια τους!!! Κρίμα ειλικρινά κρίμα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενής ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο εμπνευστής του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, πριν καν ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα την ίδια ημέρα, ανέβασε μια φωτογραφία επίσης από ψηλά, που έδειχνε το μέγεθος του κόσμου που παρακολούθησε και συμμετείχε στην πρώτη διοργάνωση το 2013, με τη διαφορά κάτι περισσότερο από πασιφανή!
Ο κ. Βγενής ευχήθηκε απαντώντας, αυτή η κίνηση εξωστρέφειας η οποία δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων πριν από κάποια χρόνια να έχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που πρέπει, γιατί ότι γίνεται για την πόλη είναι καλό, ενώ άφησε μια ακόμη αιχμή… «Η πόλη μας είναι τουριστικός προορισμός, όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, είτε αυτό είναι πολιτιστικό, ψυχαγωγικό ή αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες φέρνουν κόσμο και εισοδήματα στην πόλη! Βέβαια, καλό είναι όποιος ασχολείται με κάτι, να έχει γνώση του αντικειμένου ή να προσπαθεί να μάθει γι’ αυτό», είπε με νόημα, ενώ τόνισε πως δεν ασχολείται πια γιατί δεν του έχει ζητηθεί!

 

Leave a Reply