ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ικανοποίηση στη Μεσσηνία για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ στην Καλαμάτα

0

Κανονικά θα συνεχίσει η λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπως δημοσίευσε χθες η «Φ» ύστερα από τη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, που διεξήχθη παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γιαβρόγλου.
Το Τμήμα Λογοθεραπείας, σύμφωνα και με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, εντάσσεται ξανά στο Μηχανογραφικό του 2017 και θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του μέσα στο πλαίσιο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ιδρύματος.
Το υπουργείο αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη την τεκμηριωμένη πρόταση της Γραμματείας της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ, να επανενταχτούν εννέα από τα είκοσι μεταβατικά Τμήματα όλων των ΤΕΙ της χώρας στο Μηχανογραφικό των εισαγωγικών εξετάσεων του 2017,μεταξύ των οποίων είναι και το Τμήμα αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα την πόλη της Καλαμάτας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ

Ο υπουργός, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας πως τη συλλογική απόφαση του κατ’ εξοχήν αρμοδίου οργάνου των ΤΕΙ, που είναι η Σύνοδος των Προέδρων, αποδέχθηκε η πολιτεία ύστερα από εισήγηση του υπουργείου Παιδείας. «Αυτό πρέπει να το χαιρετήσουμε, γιατί το θεωρούμε ένα βήμα στον δημοκρατικό διάλογο στην ανώτατη εκπαίδευση του τόπου μας – και θέλω πάλι δημόσια να ευχαριστήσω, αλλά και να χαιρετήσω την δύσκολη ομολογώ απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει η Σύνοδος των Προέδρων, συζητώντας διεξοδικά αυτό το θέμα», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γιαβρόγλου, ενώ την ικανοποίησή του, δήλωσε και ο Πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Βελισσαρίου. «Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφαση, γιατί ουσιαστικά εμείς τεκμηριώσαμε τις προτάσεις που ήδη δώσανε τα ίδια τα ιδρύματα. Δηλαδή, η Σύνοδος δεν ανέλαβε κατά κάποιον τρόπο την ευθύνη να απορρίψει ή να αποδεχθεί προτάσεις που έκαναν τα τμήματα, αλλά απλά τεκμηρίωσε τις προτάσεις. Ήταν οι προτάσεις των ιδρυμάτων τέτοιες, οι οποίες οδήγησαν στον αριθμό αυτό», ανέφερε ο κ. Βελισσαρίου, ενώ για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Αμανατίδη – Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι οποίοι είχαν αρκετές φορές ζητήσει να μην καταργηθεί το Τμήμα αυτό του ΤΕΙ που έχει έδρα την Καλαμάτα.

ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Το εν λόγω τμήμα, στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί υπόδειγμα εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού, καθώς συνεργάζεται και προσφέρει δωρεάν διάγνωση και θεραπεία, σε προβλήματα λόγου και ομιλίας παιδιών και ενηλίκων, σε πολλές δομές της πόλης της Καλαμάτας, όπως: βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, το ειδικό σχολείο, το Νοσοκομείο (Παθολογική, Νευρολογική και ΩΡΛ Κλινική), το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΕΦΙΑΠ, το Γηροκομείο και ΝΠΙΔ. Παράλληλα, στεγάζεται σε νεόδμητες εγκαταστάσεις και διαθέτει άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό.
Έπειτα από την εφαρμογή του «Σχεδίου Αθηνά» και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πέντε πρώτων ετών της κρίσης, μία ενιαία και δυναμική εκπαιδευτική οντότητα με άμεση διασύνδεση με την τοπική οικονομία και περαιτέρω προοπτική, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Το Φ.Ε.Κ του «Σχεδίου Αθηνά» οδήγησε σε κλείσιμο το νεοϊδρυθέν Τμήμα Λογοθεραπείας για τοπικούς  πελατειακούς  σχεδιασμούς που απέχουν από την ευρύτερη προσπάθεια δημιουργικής ανασυγκρότησης με άμεσο κίνδυνο την απώλεια σημαντικών πόρων των Ελλήνων πολιτών για την ανάπτυξη του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, από το 1989 έως σήμερα που επενδύθηκαν.
Με την ανάσχεση της καταστροφικής λογικής του «Σχεδίου Αθηνά», η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις και συνδυάζονται με δημοκρατικό διάλογο, οι αποφάσεις που προκύπτουν είναι θετικές και συλλογικές», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές στην κοινή τους ανακοίνωση .

 

 

214 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply