ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Φοβάται» ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη;

0

EΠΕΤΕΙΑΚΟ στη διετία ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού και όσο εύστοχο επιβάλλουν οι περιστάσεις. 

ΣΑΦΗΣ υπαινιγμός βέβαια ότι ο Μητσοτάκης είναι «λίγος» για να κοντράρει τον Τσίπρα, όσο ευνοϊκές και αν είναι πλέον γι’ αυτόν οι δημοσκοπήσεις, που δίνουν άνοιγμα ψαλίδας έως και 16% υπέρ της ΝΔ και πάνω από 20% υπέρ του Μητσοτάκη ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός αντί του Τσίπρα. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τα γνωρίζει όλα αυτά ο σκιτσογράφος, ωστόσο αυτά που γνωρίζει δεν αλλάζουν  τη φιλοσοφία του σκίτσου και την οπτική που ο ίδιος αντιμετωπίζει την παρουσία Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και την κόντρα του με τον Τσίπρα. 

ΟΠΩΣ δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα στην κόντρα Μητσοτάκη –Τσίπρα, νικητής βγαίνει ο δεύτερος και χαμένη η  χώρα βέβαια, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που θα ’λεγε και ο Κίπλινγκ. 

ΚΑΙ θα βγαίνει νικητής ο Τσίπρας όσο αρνείται να δεχτεί την πρόκληση Μητσοτάκη για εκλογική αντιπαράθεση, μια πρόκληση που έχει βέβαια αρχίσει να κουράζει η συνεχής επανάληψή της, σε σημείο εξοργιστικής απορίας.

ΑΠΟ την άλλη πλευρά βέβαια, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο ενώ και οι τουρκικές απειλές γίνονται εντονότερες τον τελευταίο καιρό. 

ΑΝ όλα αυτά συνιστούν κατάρρευση της χώρας ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. 

ΟΣΟΙ πιστέψουν πάντως ότι οι βιαστικές εκλογές θα βελτιώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά θα απογοητευτούν, γιατί λειτουργούν με τη λογική «παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του». 

ΑΥΤΟ τελικά θέλουμε; 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply