ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έμπρακτο το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τον πολιτισμό με εκπόνηση μελετών για πολλά και σημαντικά μνημεία

0

Σειρά μελετών για την υλοποίηση παρεμβάσεων σε διάφορα πολιτιστικά μνημεία της Μεσσηνίας που υπάρχει πραγματικά ανάγκη, υλοποιεί ύστερα από συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων, η Περιφερειακή Ενότητα του νομού. «Είναι πολιτική απόφαση όλων όσοι έχουμε εκλεγεί στην πλειοψηφία της περιφερειακής διοίκησης αυτή τη στιγμή, ένα κομμάτι από τους δικούς μας πόρους, της Μεσσηνίας, να διατίθεται για την υποστήριξη των δράσεων που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και όχι μόνο με τις εκδηλώσεις, αλλά κυρίως με τα έργα υποδομής», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας πως ο νομός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό. «Πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Μεσσηνίας, ο μνημειακός της πλούτος, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει πόλο έλξης και επισκεψιμότητας, κάτι που θα ενισχύσει την κοινωνία και την τοπική οικονομία», δήλωσε η κα Αλειφέρη, που αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή της με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση. «Είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό με την κα Μηλίτση και την Τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, να θέσουμε επιμέρους θέματα, για την κάλυψη των αναγκών των οποίων, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε μελέτες, ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν ώριμα έργα που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα».


ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Τα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν, με βάση τις προτάσεις της Εφορίας Αρχαιοτήτων, και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, είναι η μελέτη αποκατάστασης για το Ναό Ταξιαρχών και το κάστρο της Πολίχνης. Η στατική μελέτη των πυλώνων στήριξης της γέφυρας της Μαυροζούμενας.

mnhmeiaΗ μελέτη της αποκατάστασης της Μονής των Ελληνικών στην Άνθεια, που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Θουρία και η μελέτη αναστήλωσης των τοίχων της βόρειας οχύρωσης της Αρχαίας Μεσσήνης. «Οι πόροι της Περιφερειακής Ενότητας είναι λίγοι, όμως είναι συνειδητή επιλογή μας, ένα 10% αυτών των πόρων κάθε χρόνο, να διατίθεται σε τέτοια έργα που έχουν να κάνουν με σημαντικά μνημεία του νομού, γιατί θεωρούμε ότι η επένδυση στον πολιτισμό, δημιουργεί αειφορία και πολύ καλές προϋποθέσεις στο μέλλον και για την οικονομία μας», δήλωσε καταληκτικά η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Γ.Α.

Leave a Reply