ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελπίδα ζωής σε συνάνθρωπους μας έδωσαν με το αίμα τους οι υπάλληλοι της Π.Ε Μεσσηνίας!

0

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΠΑΝ. ΦΩΤΕΑΣ»

H χώρα μας με 10,5 εκατομμύρια πληθυσμού συλλέγει ετησίως 550.000 μονάδες αίματος ενώ εισάγει 25.000 από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με το Ε.ΚΕ.Α. 320.000 από αυτές προέρχονται από εθελοντές αιμοδότες και το λοιπό από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Η Ελβετία με 8,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 320.000 μονάδες αίματος. Είναι λοιπόν άδικο για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αλλά και για τις αιμοδοσίες της χώρας μας να λέγεται ότι οι Έλληνες δε δίνουν αίμα, όπως είναι και εντυπωσιακό γιατί μία σημαντική συλλογή αίματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μας, σε αντίθεση με όλους τους αλγόριθμους των διεθνών οργανισμών.

Το ένστικτο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, για τον συμπολίτη, είναι δυνατό στη Μεσσηνία και μέσα από δράσεις όπως η εθελοντική αιμοδοσία, συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Εξ ού και η ικανοποιητική συμμετοχή που είχε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έγινε στην αίθουσα «Παν. Φωτέας» 09:00 με 13:30. Αρκετοί συνάνθρωποί μας κάθισαν στην καρέκλα του εθελοντή αιμοδότη και προσφέροντας πέντε λεπτά από τον χρόνο τους έδωσαν ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας με ανάγκη.

«ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ»

Παρόντες στην χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία ήταν η Επιμελήτρια Α Αγγελική Καπόγλη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων –Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθανάσιος Αθανασόπουλος οι οποίοι μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την χθεσινή εθελοντική δράση.

aimodosia-ergazomenon-perifereias-messhnias-1

«Για άλλη μια φορά ο Σύλλογός μας διοργανώνει την αιμοδοσία την οποία κάνουμε δυο φορές τον χρόνο σαν συνέχεια, αυτή τη φορά την κάνουμε λίγο πιο εσπευσμένα, γιατί από το Νοσοκομείο μας ειδοποίησαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, είναι στα πλαίσια του εθελοντισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο και στον πολίτη που θα χρειαστεί ή χρειάζεται αυτή τη στιγμή αίμα. Εμείς θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση. Είναι πλευρά του συλλόγου που έχει να κάνει με τον εθελοντισμό και την προσφορά που μπορεί να δείξει στον συνάνθρωπο. Η προσέλευση είναι ικανοποιητική. Την προηγούμενη φορά είχαμε φτάσει τις 25 φιάλες, εκεί ελπίζουμε να πάμε και σήμερα και να τις ξεπεράσουμε στο μέλλον» είπε και κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς όλο τον κόσμο: «Καλούμε όλους να το σκεφτούν και να προσφέρουν αίμα, όχι μόνο στους υπαλλήλους ΠΕ, αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες γιατί είναι κάτι που δωρίζουμε, όχι κάτι που πουλάμε… κι αυτό σημαίνει για την κοινωνία και τον πολίτη ανωτερότητα και αλληλεγγύη. Αυτά τα στοιχεία, νομίζω, πως πρέπει να χαρακτηρίζουν τους πολίτες και την κοινωνία μας που σήμερα στους δύσκολους και χαλεπούς χρόνους του μνημονίου που ζούμε, είναι μια ευκαιρία αυτές τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της βοήθειας όχι μόνο να τις υπηρετούμε αλλά και να τις δυναμώσουμε. Πρώτα απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και μετά οτιδήποτε άλλο.»

«ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ»

Η υπεύθυνη της αιμοδοσίας κα Καπόγλη αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού στις μέρες μας: «Είναι μεγάλη πράξη αυτό που γίνεται σήμερα! Ο εθελοντισμός στις μέρες μας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Το αίμα χρειάζεται! Τα περιστατικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο περνά ο καιρός γίνονται περισσότερα, περισσότερες και οι ανάγκες για αίμα.

aimodosia-ergazomenon-perifereias-messhnias

Όλο αυτό μας βοηθά στο έργο μας και ελπίζουμε όλο και περισσότεροι Σύλλογοι, να μας καλούν να συγκεντρώνουμε μονάδες αίματος και να αυξάνεται η ποσότητα του διαθέσιμου αίματος που έχουμε στη δουλειά μας.»

Η κα Καπόγλη δεν παρέλειψε να αναφέρει την καθημερινή δυνατότητα όσων επιθυμούν να προσφέρουν αίμα, που δίδεται μέσω της Υπηρεσίας Αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Ξέχωρα από το σημερινό, η αιμοδοσία γίνεται καθημερινά. Μπορούν όσοι θέλουν να έρχονται καθημερινά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (09:00 -13:30 και 18:00-20:00). Θα θέλαμε όσο γίνεται να προσελκύσουμε τον κόσμο να δίνει αίμα. Είναι κάτι πολύ λίγο, γιατί όπως ξέρετε το αίμα ούτε αγοράζετε, απλά δωρίζεται!

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν Καλαμάτας στελεχώνεται από 3 ιατρούς,12 Νοσηλευτές ΤΕ, 1 Νοσηλεύτρια ΠΕ, 1 Επισκέπτρια Υγείας, 1 Χειριστής Ιατρικών Μηχανημάτων ΔΕ , 4 Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕ , 1 Βιοχημικός ΠΕ και 1 Βοηθός θαλάμου ΔΕ, και βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και διενεργεί αιμοληψίες από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 09:00 – 13:30 απόγευμα 18:00 – 20:00. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας τον αριθμό του ΑΜΚΑ σας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

  • Γραφείο Διευθυντή: 2721363150
  • Γραφείο Επιμελήτριας Α΄: 2721363149
  • Γραφείο Προϊσταμένης: 2721363153
  • Εργαστήριο και καλύψεις:2721363157
  • 2721363161- Email: aimodosia@nosokomeiokalamatas.gr

 

 

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply