ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες από το πουθενά

0

ΜΕ ΕΠΙΚΗ  διάθεση εισβάλλει στον οριοθετημένο χώρο, ακτινοβολώντας αυτοπεποίθηση. 

ΥΨΙΠΕΤΕΣ το ύφος κι αφ’ υψηλού ενατένιση, είναι αποτέλεσμα αρχοντιάς που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και δεν προσπαθεί να την κρύψει. 

ΚΑΙ γιατί να την κρύψει άλλωστε δική του είναι και την κάνει ό,τι θέλει!!!

*** 

ΤΟ ΘΑΜΒΟΣ έρχεται από τα γαλαζοπράσινα χρώματα που έχει η θάλασσα την ώρα αυτή του πρωινού, καταμεσής του δεύτερου μήνα του αίσιου έτους 2017. 

ΑΛΛΑ γιατί αίσιον έτος το 2017 που πριν λίγο καιρό άρχισε κι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του; 

ΕΙΝΑΙ βεβαίως ένα ερώτημα, αλλά δεν το εγκαταλείπει η αισιοδοξία πως θα είναι ένα έτος καλό τελικά, όσο κι αν οι ενδείξεις δεν πείθουν περί αυτού. 

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση η ανάγκη της ελπίδας είναι δεδομένη. 

***

ΝΑΤΟΣ λοιπόν ο Γαμπρουλίνης να φεϊσμπουκάρει ασυστόλως, προκαλώντας ταραχή και στον ίδιο τον Ζούκεμπεργκ, ο οποίος και έσπευσε να του στείλει μήνυμα. 

ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ είπαμε είναι αυτός δεν είναι παίξε -γέλασε και βέβαια ως γνωστόν εδώ είναι Βαλκάνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

ΚΑΙ βέβαια επειδή είναι Βαλκάνια, ο Γαμπρουλίνης ως αυθεντικός Βαλκάνιος Ευρωπαίος που είναι, έχει τον τρόπο του να κάνει κάθε φορά τα δικά του, όπως και τώρα που έστειλε αδιάβαστο τον φεϊσμπουκαδόρο Ζούκεμπεργκ και πολύ το χάρηκε, όπως πληροφόρησε τους πολυπληθείς φίλους του εντός κι εκτός φέισμπουκ.

***

ΤΟ’ΠΕ και το’κανε ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος και άρχισε επισήμως τις εμφανίσεις του για τη νέα χρονιά, κυκλοφορώντας στα γνωστά παλιά και νέα στέκια της πάλι αισιόδοξης πόλης του πάλαι ποτέ ιβίσκων. 

ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ δρώμενα η παρουσία του ήταν ως συνήθως περιπαικτική, αλλά στην εκδήλωση του Λαζαρίδη στο Elite, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κάνοντας τα κονέ του, όπως ο ίδιος χρόνια τώρα ξέρει να κάνει. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βέβαια έχουν προοπτική στο πολύ βάθος του χρόνου, φθάνοντας ως την εποχή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου πάντως σε σχέση με άλλους δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για δήμαρχος,  διότι θεωρεί τον εν λόγω αξίωμα ιδιαιτέρως κοπιαστικό. 

ΚΙ ΕΝΩ ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος δεν σκοπεύει να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου, οι  ενδιαφερόμενοι πληθαίνουν με γοργούς ρυθμούς και με μεγάλες φιλοδοξίες να γίνουν γραφικοί και μετά την αποκριάτικη περίοδο. 

ΟΣΟ τηρούνται τα προσχήματα πάντως, αποφεύγοντας τα καραγκιοζιλίκια που έτσι κι αλλιώς παραμονεύουν. 

***

ΣΕ ΠΡΕΜΟΥΡΑ βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για αξιώματα στο Δήμο Καλαμάτας και αναμένουν τις αποφάσεις του δημάρχου, που για ορισμένους θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ με ενδιαφέρον οι αποφάσεις του δημάρχου αλλά και των ενδιαφερομένων, που αν  δεν πάρουν αξιώματα, ίσως δεν μείνουν άπραγοι, εκφράζοντας τη δυσφορία τους. 

***

ΧΑΣΑΜΕ τη φέτα STOP! 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ πλέον η διακίνηση φέτας και με καναδέζικη προέλευση και τρεις λαλούν και δυο χορεύουν πλέον και με ψήφους ελληνικούς στο Ευρωκοινοβούλιο. 

ΚΑΙ τώρα πια αποχαιρετά τη φέτα που αγάπησες; 

ΕΙΝΑΙ ένα ερώτημα κι αυτό, αλλά απάντηση μην περιμένετε, παρά μονάχα ευχολόγια! 

***

ΙΣΤΟΡΙΚΟ Κέντρο στην αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων και ο έμπορας στο μαγαζί του σκέφτεται το σεφτέ του απογεύματος, που ακόμα δεν έκανε. 

ΔΕΝ αισιοδοξεί ότι θα κάνει σεφτέ και αρκείται να παίζει πασιέντζες στον υπολογιστή του.

ΑΝΙΨΙΟΣ ο έμπορας και ρομαντικός από τα γεννοφάσκια του. Και είναι έμπορας βεβαίως και όχι έμπορος, όπως άλλοι συνάδελφοί του. 

***

Βδυναμικά στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας με τους «Εύτολμους λόγους» του, ο φίλτατος Δημήτριος Ν. Ζέρβας, εντρυφώντας με τη γνωστή του κριτική οξυδέρκεια στο ιστορικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της πολύπαθης πατρίδας μας, που βέβαια δεν είναι μόνο τα βουνά και οι κάμπου, αλλά και οι άνθρωποι βεβαίως με όλα όσα συνεπάγονται, υπέρ και κατά. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το άρθρο του φίλτατου Δημήτρη στο φύλλο της Τρίτης, για τους «οραματιστές μιας ελεύθερης Πολιτείας» , ακόμα κι αν διαφωνήσεις μαζί του. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply