ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλήτρια του F4 η σκακιστική ομάδα του Ν.Ο.Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»

0
  • ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 16 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 18-19/2/2017 απέδειξε την σημαντική αναβάθμιση του σκακιστικού αθλήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όχι μόνο γιατί στην κορυφαίος στο Final Four της ΕΣΣΠΕΠ του 35ου Κυπέλλου Ελλάδος ήταν ο ΝΟΚ «Ο Ποσειδών» και θα αγωνιστεί στις αρχές Μαΐου στις 16 πανελληνίως με μία από τις τέσσερις προκριθείσες ομάδες της Αττικής, αλλά και γιατί οργανωτική ο Όμιλος υπήρξε για μια ακόμη φορά άψογος οικοδεσπότης!

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Final Four της ΕΣΣΠΕΠ του 35ου Κυπέλλου Ελλάδος στην Καλαμάτα στις 18-19/2/2017, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», η Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με επικεφαλής διαιτητή τον Μιχάλη Τσιάλα και διευθύντρια αγώνων την έφορο του τμήματος κ. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.

Το κύπελλο σήκωσε ο αρχηγός της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Αργύρης Κινόπουλος, μαζί με τους αθλητές που αγωνίστηκαν οι οποίοι είναι οι εξής: Θοδωρής Τσεκούρας, Μακροπούλου Μαρίνα, Σγουρός Απόστολος και ο νεαρός Γιώργος Μπελιώτης καθώς ο ΝΟΚ κέρδισε στους ημιτελικούς τον Αργοναύτη Κορινθίας με 2,5 – 1,5 και στον μεγάλο τελικό νίκησε τον Π.Σ. Σπάρτης με 4 – 0!

Παίχτηκαν πολύωρες και εξαιρετικές παρτίδες απ’ όλους τους αθλητές λόγω και των εξαιρετικών συνθηκών του χώρου διεξαγωγής των αγώνων (συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου Pharae Palace).

Μετά από αυτήν την επιτυχία της, η ομάδα πέρασε στις 16 πανελληνίως και θα αγωνιστεί με μία από τις τέσσερις προκριμένες ομάδες της Αττικής αρχές Μαΐου. Αγώνας που θα οδηγήσει τη νικήτρια ομάδα στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η έφορος του Σκακιστικού Τμήματος και οι αθλητές μαζί με τον αρχηγό τους ευχαριστούν θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη κα. Αλειφέρη Ελένη στην οποία και αφιερώνουν την επιτυχία τους.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του Final Four αγωνίστηκαν στον ίδιο χώρο και αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας του Αργοναύτη με στόχο την σκακιστική τους βελτίωση.

83 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply