ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1500 αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί και συγγενείς θα κατακλύσουν 23 με 25 Φεβρουαρίου το ΚΔΓ «Τέντα»

0

ΣΤΟ 25ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «KALAMATA CUP» ΚΑΙ ΤΗΝ 4η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ «ELEGANT CUP»

1500 αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί και συγγενείς πρόκειται να βρεθούν στην πόλη μας το προσεχές τριήμερο, 23-25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμμετέχουν στο 25ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής «kalamata Cup» και στην 4η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής «Elegant Cup» που γίνονται μαζί χρονικά στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στη «Τέντα» Καλαμάτας, με διοργανωτή τον Φ.Ο. Καλαμάτας και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας.

Οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες ανέρχονται στις 300, εξαιρετικά μεγάλος αριθμός που σημαίνει πως και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος αλλά και το θέαμα που θα απολαύσει το κοινό της Καλαμάτας θα είναι σίγουρα εξαιρετικό!

Θυμίζουμε άλλωστε πως το «kalamata Cup» γίνεται με τη συμμετοχή αθλητριών που έχουν ως κορυφαίο προορισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα στους αγώνες του ΦΟΚ θα αγωνιστούν 17 γυναίκες, 78 Νεάνιδες 90 κορασίδες και 110 Παγκορασίδες από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα και την Καλαμάτα.

Τον Φ.Ο.Κ. θα εκπροσωπήσουν η Θεοδώρα Δημητρούλη στις Νεάνιδες στο «kalamata Cup» και οι Ευτυχία Δωδέκατου, Σοφία Καζάκη, Έφη Κοντοπούλου, Νίκη Σουλεϊμέζη οι οποίες θα λάβουν μέρος στο «Elegant Cup».

fok-aliferh-gia-siteΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη κα Αλειφέρη καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τους δυο σπουδαίους αυτούς αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής που φιλοξενεί και φέτος η πόλη μας.

  • Ελένη Αλιφέρη (αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας): «Είναι γνωστό ότι Περιφέρεια μας δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στη στήριξη του αθλητισμού και μέσα από αυτό του τουρισμού που συνεπάγεται. Ξεχωριστή θέση σε όλα αυτά κατέχει το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που για 25η χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας και η Περιφέρειά μας το στηρίζει οικονομικά, το υποστηρίζει και το διαφημίζει γιατί πραγματικά είμαστε στην ευτυχή θέση να έχουμε μια παράδοση στη Ρυθμική Γυμναστική, μέσα από τον ΦΟΚ εδώ και 35 χρόνια και με υπερηφάνεια λέμε ότι η περιοχή μας έχει δώσει μεγάλες αθλήτριες με πολλές διακρίσεις. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη γιορτή της Γυμναστικής σε ένα όμορφο άθλημα που μας έχει κάνει υπερήφανους και μας δίνει τη δυνατότητα και διεθνώς να δείξουμε τις δυνατότητές μας στον αθλητισμό και να δείξουμε τις ομορφιές της πόλης και της ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες. Παράλληλα θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΦΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει και να διοργανώνει αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση.»
  • Νίκος Μπασακίδης (πρόεδρος αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας): «Καλωσορίζουμε τις αθλήτριες της ομορφιάς και της χάρης που για 25 συνεχή χρόνια με τη συμμέτοχη τους στο διεθνές Ρυθμικής Γυμναστικής Καλαμάτας έρχονται στην πόλη μας.

Το μίτινγκ σε δύσκολους για την πατρίδα μας οικονομικά καιρούς, εξακολουθεί να υπάρχει χάρη στην αγάπη και τη θέληση των διοργανωτών τη στήριξη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ως δήμος Καλαμάτας στηρίζουμε στο μέτρο που μπορούμε την προσπάθεια αυτή και γενικότερα εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα και ταυτόχρονα την πόλη.»

Δράττοντας της ευκαιρίας ο κ. Μπασακίδης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου στο κομμάτι των υποδομών/εγκαταστάσεων:

«Το μίτινγκ την επόμενη χρονιά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει σε μια διαφορετική «Τέντα», αφού αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου για την επισκευή του κελύφους της, την αντικατάσταση του πανιού. Ένα έργο που θα γίνει αποκλειστικά με χρήματα από το Δήμο Καλαμάτας. Είναι, λοιπόν, αυτή μια πρώτη αναγκαία παρέμβαση, η οποία θα είναι οδηγός και για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο της «Τέντας» έτσι ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει. Να καλωσορίσουμε επίσης τους προπονητές, τους συνοδούς και τους γονείς των αθλητριών οι οποίοι πασχίζουν και στηρίζουν περισσότερο απ’ όλους εμάς την προσπάθεια των αθλητριών τους.

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για άλλη μια φορά, γιατί το να καθιερώσεις, για 25 χρόνια, ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό γεγονός θέλει αγάπη και μεγάλη θέληση και ευχόμαστε σε όλες τις αθλήτριες να επιτύχουν τους στόχους τους.»

  • Βούλα Κουβάτσου (πρόεδρος ΦΟΚ και πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «Kalamata Cup» και «Elegant Cup»): «Αναγκαστήκαμε, λόγω οργανωτικών δυσκολιών καθώς η Ομοσπονδία είχε «κλείσει» όλα τα Σαββατοκύριακα, να συμπέσουμε με το Καρναβάλι της Καλαμάτας κάτι που συνήθως αποφεύγουμε ώστε να μην δημιουργούμε πρόβλημα στους επαγγελματίες της πόλης με τόσο κόσμο! Συνέβη παρά τη θέλησή μας. Υπήρχαν επίσης κάποια προβλήματα γιατί μετά την Ολυμπιάδα αλλάζει ο Κώδικας και τα σεμινάρια κριτών έγιναν πολύ αργά, οι κριτές αξιολογήθηκαν αυτή την εβδομάδα και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Όλα δηλαδή έγιναν στο «τσακ»! Τα αναφέρω αυτά για να καταλάβουν οι επαγγελματίες για τους φέραμε σε δύσκολη θέληση!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη στήριξη την Περιφέρεια και το Δήμο Καλαμάτας και προσωπικά την κα Αλιφέρη και τον κ. Μπασακίδη γιατί εκτός από την οικονομική στήριξη είναι δίπλα μας σε ότι συμβεί. Έχουμε την στήριξη τους ως άνθρωποι, κι αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικότερο από οποιοδήποτε άλλη στήριξη. Να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που αναγνωρίζουν το έργο που έχεις κάνει για 25 χρόνια για την πόλη σου. Γιατί φεύγοντας ή ερχόμενοι όλοι δεν λένε πάω στον ΦΟΚ για αγώνας, αλλά πάω στην Καλαμάτα!

Υπάρχει ένα όριο συμμετοχών, τα 300 παιδιά είναι υπερβολικός αριθμός! Παίρνουν όμως κι άλλοι γιατί θέλουν να έρθουν στη πόλη μας, για την οποία έχουν ακούσει τα καλύτερα. Δεν λένε για τον ΦΟΚ αλλά για την πόλη μας κι αυτό θεωρώ πως είναι μια φοβερή διαφήμιση για την πόλη.

Θα είναι ένα πολύ πλούσιο τριήμερο, θα ήθελα όλοι να έρχεται να δείτε αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται πραγματικά, προπονούνται 5 ώρες καθημερινά για να παρουσιάσουν αυτό το 1μιση λεπτό στο ταπί!»

  • Κέλλυ Φερέτου (αντιπρόεδρος ΦΟΚ): «Για 25η συνεχόμενη χρονιά ο ΦΟΚ διοργανώνει δυο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη μας, είναι πλέον θεσμός στον αθλητισμό χώρο αυτοί οι μεγάλοι αγώνες και πραγματικά έχουμε τη χαρά και από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρευρίσκονται μεγάλα ονόματα και αθλήτριες.

Οι χώρες που θα λάβουν μέρος είναι: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ρωσία και η Ελλάδα. Οι αθλήτριες συνολικά είναι 300 και μαζί με κριτές, προπονητές, συνοδούς και γονείς θα ξεπεράσουν τα 1500 άτομα.

Στις κατηγορίες έχουμε το Ανσάμπλ στις Νεάνιδες, 17 γυναίκες, 78 Νεάνιδες 90 κορασίδες και 110 Παγκορασίδες!

Να ευχαριστήσω τους χορηγούς που μας στηρίζουν. Τους εθελοντές μας που σε κάθε μας κάλεσμα έρχονται και μας στηρίζουν γιατί μια τέτοια διοργάνωση θέλει πάρα πολύ κόσμο και είναι καθαρά εθελοντικό όλο αυτό, την περιφέρεια, το Δήμο Καλαμάτας και προσωπικά την κα Αλιφέρη και τον κ. Μπασακίδη που είναι πάντα δίπλα μας.

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 24 του μηνός από τις 9 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ, το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ και την Κυριακή από τις από τις 9 το πρωί έως τις 4:30. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει στις 5:45 το απόγευμα της Παρασκευής 24 του μηνός. Καλούμε τον κόσμο της Καλαμάτας να έρθει να δει από κοντά αυτές τις αθλήτριες, να δει την προσπάθεια που κάνουν γιατί πραγματικά αξίζουν το χειροκρότημα όλων μας!»

 

Σίσσυ Τριάντου

114 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply