ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναγκαιότητα η επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα υποστηρίζει ο Νίκος Χουντής ευρωβουλευτής της ΛΑΕ

0

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

Με επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα και αναφορές στην ακροδεξιά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην Ευρώπη, μίλησε για την ανάγκη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, της εξόδου από την Ευρωζώνη ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής από την Καλαμάτα. «Πρέπει να δούμε την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για την έξοδο από την Ευρωζώνη, ως αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να φύγει η χώρα από τη λιτότητα», ανέφερε ο κ. Χουντής που στάθηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο Eurogroup κάνοντας λόγο για συμφωνία υποταγής. «Η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε μια ακόμη φορά σε κόκκινες γραμμές όπως έλεγε και συμφώνησε να προνομοθετήσει μέτρα που αφορούν στο αφορολόγητο, τη μείωση των συντάξεων και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων. Τα υπόλοιπα, είναι διάφορες αφηγήσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καθώς πρόκειται για μια συμφωνία υποταγής», ανέφερε ο ευρωβουλευτής που μίλησε για το δημόσιο χρέος το οποίο έχει φτάσει στο 185% και προφανώς δεν είναι  εξυπηρετήσιμο με όρους οικονομίας. «Η συνάντησης Μέρκελ – Λαγκαρντ επιβεβαίωσε ότι οι εταίροι δεν συζητούν όχι μόνο θέμα κουρέματος, αλλά ούτε καν λήψης μέτρων σε αντιστάθμισμα των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους», είπε ο κ. Χουντής και συνέχισε. «Η Ελλάδα, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα μνημόνια, δεν έχει διέξοδο διαφυγής, δεν μπορεί να βγει από την κρίση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό είναι και το ζήτημα που τροφοδοτεί τη συζήτηση για το Εθνικό Νόμισμα», τόνισε ο Νίκος Χουντής, κάνοντας λόγο για μονόδρομο .  xoynths-1

«ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ…»

«Αν λοιπόν βρίσκεται η Ελλάδα σε μια Ε.Ε. και μια Ευρωζώνη που έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να έχεις εθνικό προϋπολογισμό, νομισματική και συναλλαγματική πολιτική και ταυτόχρονα είσαι σε έναν χώρο που το χρέος αποτελεί αφορμή για να σου επιβάλλονται τέτοιες πολιτικές, όπως μειώσεις μισθών, συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεις, σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεις άσπρη μέρα…», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει επίσημα η συζήτηση.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΠΟ… ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

«Μια τέτοια συζήτηση την ανοίγουν πολλοί και στην Ελλάδα και  στο εξωτερικό! Τι προσθέτει όμως η Λαϊκή Ενότητα; Ότι αυτήν την πρόταση την κάνει συγκεκριμένη όσον αφορά στην τεχνική του ζητήματος και επίσης, προσθέτει την πολιτική διάσταση, καθώς μόνο τεχνοκρατικά, δεν αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα! Δε φτάνει μόνο να βγούμε από την Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να βγούμε από τα Αριστερά, γιατί υπάρχουν και οι Δεξιές προτάσεις. Να βγούμε από τα Αριστερά, σημαίνει να βγούμε από την κρίση, αλλά και η διαχείριση των βαρών και των κερδών από την έξοδο να κατανεμηθεί δίκαια και να βγει ωφελημένος ο ελληνικός λαός.  Δεν είναι καταστροφή, όπως άρχισαν με λύσσα να αναμεταδίδουν διάφοροι ιδιοτελείς, είναι μια διέξοδος που την προσεγγίζουν όλο και περισσότερο οι Έλληνες και θέλουμε αυτό να γίνει ακόμη πιο συνειδητά και πολιτικά», επεσήμανε ο κ, Χουντής που μιλώντας για… Δεξιά έξοδο, αναφερόταν κυρίως στην ακροδεξιά.

xoynths«ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ»

Βέβαια, ο ευρωβουλευτής παραδέχτηκε πως η κοινωνία είναι θυμωμένη και πως κάποιοι ταυτίζουν τη συγκεκριμένη πολιτική δύναμη με τον ΣΥΡΙΖΑ απ’ όπου και ξεκίνησαν τα στελέχη της. «Αυτό που ξέρουμε, είναι πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στο σχετικό ερώτημα, δείχνουν μια μεγαλύτερη αποδοχή στο ερώτημα που αφορά στο «να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε στη δραχμή», αυτό δε σημαίνει πως είναι πολιτικά συνειδητοποιημένο. Είναι μια σκληρή πάλη πράγματι και η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε πιστή στην κατεύθυνση ότι «δεν θα κάνουμε κάθε θυσία για το ευρώ»! Μάλιστα πλέον έχει φτάσει στο σημείο ο πρωθυπουργός, να λέει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι ή ανοησία ή προδοσία, αυτό δείχνει ακριβώς, το μέγεθος της μνημονιακής υποταγής, τη στιγμή που στην Ευρώπη πολλοί το συζητούν έτσι κι αλλιώς και είναι λογικό να προβληματίζει τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Χουντής που καταληκτικά μίλησε για πολιτική προδοσία και τρομακτικές επιπτώσεις. «Η πολιτική προδοσία έχει φέρει μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και πολλούς αριστερούς, κάτι που εμφανίζεται στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εμείς βέβαια δεν αισθανόμαστε ορφανά του Τσίπρα ή προδομένοι, απευθυνόμαστε σε όλους, τονίζοντας πως η Αριστερά πρέπει να ξαναγεννηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις», κατέληξε ο Νίκος Χουντής.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

120 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply