ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινά δημόσια διαβούλευση για παρεμβάσεις 9,2 εκ.ευρώ σε παραλιακό μέτωπο και ιστορικό κέντρο

0

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ » ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας», διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στις 7 μ.μ.

Θα ακολουθήσουν θεματικά εργαστήρια για ζητήματα υποδομών, περιβάλλοντος και πολιτισμού (την Τετάρτη 8 Μαρτίου), επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης (τη Δευτέρα 13 Μαρτίου) και κοινωνικής πολιτικής (την Τετάρτη 15 Μαρτίου). Όλα τα θεματικά εργαστήρια θα διεξαχθούν στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Αριστομένους 28, με ώρα έναρξης στις 7 μ.μ .paralia-apo-ton-kymatothrasthmedium

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ 9,165 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη», για το Δήμο Καλαμάτας επιμερίσθηκε ποσόν 9.165.000 ευρώ, που προέρχεται κατά 6.435.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 2.730.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ

Επισημαίνεται ότι μέσω του προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» είναι δυνατή η κατασκευή έργων αναπλάσεων και αστικής αναγέννησης, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες, ενώ καλύπτονται και οι δαπάνες εκπόνησης μελετών για έργα που κρίνονται επιλέξιμα.
Προβλέπονται, ακόμη, δράσεις για την ενίσχυση της συμμετοχής των μειονεκτούντων ατόμων στην αγορά εργασίας, για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της ποιότητας ζωής ατόμων που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες, καθώς και για τη διεύρυνση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.
Τέλος, προβλέπονται και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ιδίως σε τομείς που έχουν σχέση με την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Καλαμάτας.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Οι περιοχές παρέμβασης είναι:

  1. Η παραλιακή ζώνη, από τον οικισμό Κορδία στη Δυτική Παραλία μέχρι το Filoxenia και σε βάθος μέχρι την οδό Κρήτης περίπου, καθώς και
  2. Το ευρύ Ιστορικό Κέντρο (Π. Καίσαρη, Φαρών, Υπαπαντή, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους).
    «Δεν αποκλείεται να πάμε και σ’ άλλο σημείο, αν κριθεί αυτό αναγκαίο, ιδιαίτερα για άυλη δράση», ανέφερε ο Δήμαρχος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017, με τη συμμετοχή του Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημητρίου Οικονόμου, συμβούλου του Δήμου Καλαμάτας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Πέραν της ημερίδας και των θεματικών εργαστηρίων, θα ζητηθεί από τους πολίτες και τους φορείς να καταθέσουν ιδέες για την επίτευξη του στόχου του προγράμματος, δίδοντας τις προτάσεις τους για έργα και παρεμβάσεις. Οι προτάσεις των πολιτών θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Η συναγωγή συμπερασμάτων που θα ακολουθήσει, θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, βάσει της οποίας ο Δήμος θα καταθέσει πρόταση στην Πρόσκληση, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκδώσει, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020».

 Οι φωτογραφίες είναι του Ηλία Γεωργουλέα.

164 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply