ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ΗΠΑ σε τείχη(;)

0

 

ΑΠΟ τον Μιχάλη Κουντούρη το σημερινό σκίτσο με ανοιχτές ερμηνείες στο πλαίσιο όμως της επικαιρότητας. 

ΕΚΤΟΣ και εντός τείχους και ως εκ τούτου απομόνωση.

OUT και ολόγυρα τείχος το περίγραμμα των ΗΠΑ, έτσι όπως φιλοδοξεί να το φιλοτεχνήσει η νοσηρή φαντασία του νέου αμερικανικού προέδρου. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου ευχάριστη ασφαλώς αυτή εξέλιξη. 

ΟΥΤΕ βεβαίως είναι ευχάριστο να ορθώνονται τείχη, γιατί τα τείχη σηματοδοτούν απομόνωση. 

ΚΑΙ θα είναι ασφαλώς κάκιστη εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο τυχόν απομόνωση των ΗΠΑ, έτσι όπως δείχνει να την οραματίζεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πάντως χρειάζεται να πούμε ότι ήδη άρχισε η αμφισβήτηση  στις επιλογές του στο εσωτερικό της χώρας του. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ένα μόλις μήνα στην εξουσία ο Τραμπ κι όλοι είναι δυσαρεστημένοι μαζί του. 

ΚΑΙ βέβαια είναι αξιοπρόσεκτη η στάση που κρατάει προς τα ΜΜΕ που χαρακτηρίζεται απροκάλυπτα εχθρική. 

ΠΟΥ αποσκοπεί τελικά αυτή η στάση του Τραμπ, αναρωτιούνται ολοένα και περισσότεροι χωρίς ωστόσο να βρίσκεται προς το παρόν απάντηση. 

ΚΙ ΕΝΩ απάντηση δεν βρίσκεται, η ανησυχία μεγαλώνει για τη στάση του νέου προέδρου, που καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ, με πλέον πρόσφατο αυτό των μηνύσεων εναντίον του, στον πρώτο κιόλας μήνα της προεδρικής του θητείας, ξεπερνώντας κάθε άλλο προκάτοχό του. 

ΕΙΝΑΙ out οι ΗΠΑ με το νέο πρόεδρό της; 

ΕΙΝΑΙ νωρίς ακόμα για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείεται πλέον να συμβεί, αν αφεθεί ανεξέλεγκτους ο Τραμπ να ορθώσει τα τείχη που επικαλείται. 

ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τα τείχη του απομονωτισμού, τα οποία μόνο καλό δεν θα κάνουν όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. 

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ του Μιχάλη Κουντούρη είναι εύστοχο από κάθε άποψη και προκαλεί μελαγχολικές σκέψεις. 

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ωστόσο στάση αναμονής και ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. 

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ τρέχουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς και μαζί τους οι διαψεύσεις. 

ΑΣΦΑΛΩΣ είναι out να είναι κανείς μέσα σε τείχη. 

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ανάλυση επιβεβαιώνει την ανασφάλειά του και ίσως τελικά αυτή η ανασφάλεια-εσωστρέφεια αφορά και τις ΗΠΑ πλέον. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

144 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply