ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποδαρικό στο 2017 για τον Ίκαρο Καλαμάτας με το «Elegant Cup»

0

ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΕ 10 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 23-25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ «ΤΕΝΤΑ»

Ο Σύλλογος του Ικάρου Καλαμάτας ξεκίνησε να λειτουργεί το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής το 2005, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Με μόλις 20 παιδιά σήμερα ο Ίκαρος αριθμεί 150 αθλήτριες διανύοντας τον 12ο χρόνο λειτουργίας του!

Προπονήτρια του συλλόγου είναι η απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης γυμνάστρια με ειδικότητα στη Ρυθμική, Βούλα Γκούζου η οποία μίλησε προ ημερών στη «Φωνή» για την φετινή παρουσία του Συλλόγου στο «Elegant Cup» με το οποίο ξεκινά η σεζόν, καθώς και όσες συμμετοχές έχουν προγραμματιστεί για τη συνέχεια: «Είναι η 12η χρονιά που λειτουργεί το τμήμα Ρυθμικής του Συλλόγου ο οποίος ιδρύθηκε το 1999. Τότε είναι μόνο τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το 2005 ξεκινήσαμε το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής τότε 20 παιδάκια και πλέον αριθμούμε 150!

Τα τελευταία τρία χρόνια, μπήκαμε ήδη στον τέταρτο χρόνο έχουμε δημιουργήσει μια αγωνιστική ομάδα. Ξεκινήσαμε με 4 κορίτσια το 2014 και πλέον έχουμε 13 παιδιά τα οποία επιλέξαμε από τις ακαδημίες μας και τα οποία διακρίναμε πως ξεχωρίζουν. Έτσι από πέρυσι έχουμε δημιουργήσει ένα τμήμα που προπονείται καθημερινά σε πιο αγωνιστικό ρυθμό που δυο φορές την εβδομάδα κάνει και μπαλέτο με την Όγλα Ιντζέ καθώς η βάση της ρυθμικής είναι το μπαλέτο κι έτσι την προσεγγίσουμε και μια πιο καλλιτεχνική ματιά».ikaros-3

Την αγωνιστική ομάδα του Ικάρου αποτελούν οι εξής αθλήτριες: Καλλιρρόη Καλαχάνη (Νεάνιδα), Μαρία – Στέλλα Αβραμοπούλου, Αθανασία Ζεμπίλα, Άννα Τσικρικά, Ηλιάνα Ρούσσου (Κορασίδες Α), Βασιλική Θεοφιλοπούλου (Κορασίδα Β), Κατερίνα Τσιφτσή (Παγκορασίδα Α), Μαγδαληνή Ασημακοπούλου, Αναστασία Μουτζούρη, Λυδία Μπούνα, Μαρία Πλαγκογιάννη (Παγκορασίδες Β).

Στην προαγωνιστική είναι οι Κωνσταντίνα Φωτοπούλου και Μαρία Χρονοπούλου.

Ακολούθως η κα Γκούζου μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας και τα σχέδια του Συλλόγου: «Στον Ίκαρο καλλιεργούμε επίσης τα αθλήματα της Ενόργανης και του Τραμπολίνο όχι όμως σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο εκμάθησης στις ακαδημίες μας. Πιστεύουμε πως αυτή η ποικίλα με την Ενόργανη, το δίζυγο, το Τραμπολίνο, τις ασκήσεις εδάφους και όλα τα όργανα δημιουργείται η αίσθηση ενθουσιασμού και η καλή διάθεση και προθυμία των παιδιών να συμμετέχουν σε κάθε μάθημα.

Βεβαίως θα πρέπει να εξηγήσουμε πως τα παιδιά που έρχονται στην αρχή και σε ηλικία 3 ετών δεν μπορούν να κρίνουν πιο άθλημα τους αρέσει περισσότερο. Αυτό γίνεται μετά από δυο χρόνια κι αφού τα δοκιμάσουν όλα, οπότε αρχίζουμε να δουλεύουμε πιο συγκεκριμένα.

Παράλληλα, να σας πω πως σκεπτόμαστε την έναρξη αγωνιστικού τμήματος Ενόργανης, αν και γι’ αυτό θα πρέπει οι εγκαταστάσεις να πληρούν τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό είναι ακόμη σε άγουρο στάδιο σκέψης.

Γενικότερα με ό,τι ασχολούμαστε στον Σύλλογο, για όλα τα αθλήματα, στόχος μας είναι τα παιδιά να έρχονται και να φεύγουν με χαμόγελο!» δήλωσε χαρακτηριστικά η Βούλα Γκούζου που χρόνια τώρα ασχολείται με τις νέες γενιές αθλητριών Ρυθμικής Γυμναστικής, γαλουχώντας τα ταλέντα του μέλλοντος.

Με 10 αθλήτριες στο «Elegant Cup»

ikaros-2Ο Ίκαρος θα συμμετέχει με 10 αθλήτριες στην 4η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής «Elegant Cup» στην κατηγορία Παγκορασίδων, Κορασίδων και Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το τριήμερο 23 με 25 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Τέντα».

«Λαμβάνουμε μέρος σε όλους τους αγώνες της ομοσπονδίας και η φετινή χρονιά μας ξεκινά με το «Elegant Cup» στο οποίο συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι πήγαμε για πρώτη φορά με μόλις τρία κορίτσια και φέτος θα συμμετάσχουμε με δέκα αθλήτριες!», εξήγησε η κα Γκούζου. Συγκεκριμένα στους μεθαυριανούς αγώνες θα αγωνιστούν, ανά κατηγορία, οι εξής αθλήτριες:

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Καλλιρρόη Δαλαχάνη

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α: Μαρία –Στέλλα Αβραμοπούλου, Αθανασία Ζεμπίλα, Άννα Τσικρικά

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β: Βασιλική Θεοφιλοπούλου

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α: Κατερίνα Τσιφτσή

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β: Μαγδαληνή Ασημακοπούλου, Λυδία Μπούνα, Μαρία Πλακογιάννη, Αναστασία Μουτζούρη

Ορισμένες από τις αθλήτριες του Συλλόγου που θα λάβουν μέρος στο «Elegant Cup» μίλησαν στη «Φ» για τις προσδοκίες τους:

  • Καλλιρρόη Καλαχάνη: «Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στους αγώνες, όπου είναι πολύ ωραία εμπειρία, αλλά και δύσκολο και αγχωτικό αν θα τα κάνουμε καλά, προσωπικά θέλω να περάσω καλά. Μου αρέσει αυτό που κάνω και δεν στοχεύω σε μια συγκεκριμένη θέση. Στόχος μου είναι να γίνομαι κάθε χρόνο καλύτερη, παράλληλα θέλω να κάνω υπερήφανη την προπονήτριά μου.»
  • Άννα Τσικρικά: «Είναι η δεύτερη φορά που θα συμμετέχω στο «Elegant Cup», θέλω να κάνω υπερήφανη την προπονήτριά μου, που μας έχει μάθει αρκετά πράγματα. Στόχος όλων μας στους αγώνες δεν είναι να βγούμε πρώτες, καθώς δεν έχουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο, αλλά να περάσουμε καλά και να αποκτήσουμε εμπειρίες. Ακολούθως θα πάμε για αγώνες στην Πάτρα τον Μαΐου και στην Αθήνα τον Ιούνιο όπου ελπίζουμε να πάμε καλά!»
  • Λυδία Μπούνα: «Ασχολούμαι δυο χρόνια με την Ρυθμική και φέτος θα λάβω για πρώτη φορά μέρος στο «Elegant Cup». Πιο πολύ αγχώνομαι για τους αγώνες του Μαΐου στην Πάτρα, όπου ελπίζω να πάρω την καλύτερη θέση! Τον Ιούλιο θα πάμε στην Αθήνα όπου επίσης ελπίζω σε μια καλή θέση.»dsc04551
  • Μαγδαληνή Ασημακοπούλου: «Ασχολούμαι τέσσερα χρόνια με την Ρυθμική κι έχω λάβει μέρος στο παρελθόν σε άλλους αγώνες, φέτος όμως συμμετέχω για πρώτη φορά στο «Elegant Cup» και ελπίζω σε νέες εμπειρίες. Αυτό που με αγχώνει πιο πολύ είναι οι αγώνες στην Πάτρα και στην Αθήνα όπου ελπίζω σε καλές θέσεις.»
  • Μαρία –Στέλλα Αβραμοπούλου: «Κάνω τρία χρόνια Ρυθμική και φέτος θα λάβω μέρος για πρώτη φορά στο «Elegant Cup» με πρόγραμμα με μπάλα. Θα συμμετέχω κι εγώ στους αγώνες της Πάτρας και της Αθήνας και είμαι αρκετά αισιόδοξη.»

Αν και δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες της Καλαμάτας η νεαρή Κωνσταντίνα Φωτοπούλου (αθλήτρια της προαγωνιστικής ομάδας του Ικάρου) είναι μια αθλήτρια με αρκετό ταλέντο: «Ασχολούμαι με την Ρυθμική τρία χρόνια και μου αρέσει πάρα πολύ. Την επόμενη χρονιά θα συμμετέχω κι εγώ για πρώτη φορά σε αγώνες.»

Τα σημαντικά ραντεβού της χρονιάς

Επόμενοι αγώνες του Ικάρου είναι προγραμματισμένοι για τις 11-12 Μαρτίου με την Καλλιρρόη Καλαχάνη στην Αθήνα και στις 20-21 Μάιου στον Προκριματικό Κορασίδων και Παγκορασίδων στην Πάτρα, ενώ ακολουθεί ένα ακόμη μεγάλης σημασίας αγωνιστικό ραντεβού κορασίδων στις 3-4 Ιουνίου στην Αθήνα. Τελευταία προγραμματισμένη συμμετοχή είναι στις 7-8 Ιουλίου επίσης στην Αθήνα, στην κατηγορία Παγκορασίδων.ikaros-4

Σε αυτά βεβαίως προστίθενται και η μεγάλη επίδειξη /γιορτή του συλλόγου στις αρχές Ιουνίου, όπου όλες οι αθλήτριες (αγωνιστικό – ακαδημίες) παρουσιάζουν τα προγράμματά τους και ο αποκριάτικος χορός κάθε Φεβρουαρίου.

Οι προπονήσεις στον Ίκαρο γίνονται καθημερινά τα απογεύματα στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο της παραλίας και κάθε Σάββατο πρωί.

Εγγραφές γίνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 6979 082 408.

 

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply