ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προτάσεις για νέα μέτρα προστασίας της Δυτικής Καλαμάτας από πλημμύρες σε συνάντηση στο Δημαρχείο

0

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η προγραμματισμένη συνάντηση με πλημμυροπαθείς της οδού Βαγγέλη Δράκου, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ. Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε στο ιστορικό Δημαρχείο στην Αριστομένους, ήταν ο προγραμματισμός έργων προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα των περιοίκων της οδού Βαγγέλη Δράκου, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Καλαμάτας, ανάντη της οδού Λαιΐκων.

Η ενημέρωση προς τους κατοίκους έχει ως εξής:

  1. Στο βόρειο μέρος της οδού Βαγγέλη Δράκου, μήκους 600 μέτρων περίπου, θα γίνει ολοκλήρωση της σύνδεσης με τον περιφερειακό και τον κόμβο Λαιΐκων και ασφαλτόστρωση από το «Μορέα», όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

  2. Για το νότιο μέρος της οδού Βαγγέλη Δράκου και μέχρι την οδό Λαιΐκων, όπου ο δρόμος στενεύει σε μήκος περίπου διακοσίων μέτρων, εκπονείται τοπική πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαρτίου και η πράξη εφαρμογής θα σταλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για κύρωση.

  3. Η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε διαδικασία επικαιροποίησης της υπάρχουσας μελέτης, για ενίσχυση με τρίτο αγωγό των υπαρχόντων διδύμων αγωγών απορροής ομβρίων στην οδό Δράκου. Η πρόσθετη κατασκευή έχει ως προϋπόθεση την απόκτηση του κοινοχρήστου χώρου μέσω της πράξης εφαρμογής, την οποία εκπονεί η Πολεοδομία.

  4. Σε συνεργασία με τους κατοίκους θα γίνει προσπάθεια καθαρισμού του ρέματος των Αγίων Αναργύρων και ανάντη του αυτοκινητοδρόμου.

  5. Προς τους κατοίκους έγινε ενημέρωση σχετικά με την πράξη εφαρμογής που προωθείται προς κύρωση και η οποία αφορά στο δρόμο από την Αρτέμιδος προς το 7ο Γυμνάσιο.

 

105 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply