ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Καλαμάτα η έκθεση “Απο το Ρίο με αγάπη” του φωτορεπόρτερ Βασ. Κουτρουμάνου

0

ΑΠΟ 1 ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΝΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με τίτλο “Απο το Ρίο με αγάπη” του φωτορεπόρτερ – φωτοειδησεογράφου Βασίλη Κουτρουμάνου, θα έχει την ευκαιρία απολαύσει το κοινό της Καλαμάτας από την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την οποίοι φιλοξενούν η Ένωση Επαγγελματικών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου 2017

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ- ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ AΘAN.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ

Γεννήθηκε κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών και τον καταγάλανο Αττικό ουρανό στις 12 το μεσημέρι ,στις 16 Φεβρουαρίου του 1969 ,από γονείς ορεσίβιους Αρκάδες.
Μεγάλωσε και σπούδασε στο κέντρο της Αθήνας. Απόφοιτος του ιστορικού 4 λυκείου .Πτυχιούχος Ανθοκομίας .Τελειόφοιτος του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας .με ειδικότητα Τεχνολόγος τροφίμων .Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το Πολιτικό, Αθλητικό, Κοινωνικό, Κοσμικό, Καλλιτεχνικό και Ταξιδιωτικό Ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
( Freelancer -Photographer).
Είναι:
• Μέλος της ENΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Φ.Ε.) από το 1999 και εκλεγμένος Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Μάρτιο του 2006 έως και σήμερα (2017). ( http://photounion.gr/?page_id=43)
• Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Σ.Α.Τ.) από το 2009. (http://www.psat.gr/)
• Μέλος της A.I.P.S ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ, Association International de la Presses Sportive, από το 2009. ( http://www.aipsmedia.com/)
• Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ από το 2013.
• Μελος της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ Ν.P.P.A.

• Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ε.Φ.Ε από το 2003 και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. από το 2011 έως και 2013. (http://www.efe.com.gr/dioiksym.htm)
• Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ από το 2011. (http://www.efecrete.gr/)
• Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ(Ε.Κ.Φ.Α.) από το 1994 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων από το 2002-2006. (http://www.ekfa1916.gr/index.html)
• Εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (δημόσιες σχέσεις και γραφείο τύπου) της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ (Π.Ο.Φ.) από το 2011 έως και το 2013. Αντιπρόσωπος της ΕΚΦΑ από το 2011.
• Μέλος του Β. Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.) από το 1994.
• Ιδρυτικό μέλος του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ (ΦΟΙΒΟΣ) από το 1997 και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Νοέμβριο του 2011 έως και σήμερα (2017). (http://www.foebus.gr/)
• Εταιρικό μέλος της (Ε.Α.Ξ.Τ). ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ από το 2010. (http://www.fpa.gr/index.php)
• Μέλος του NATIONAL GEOGRAPHIC SOCIETY (June 1st, 2002).
• Μέλος του ιστορικού ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (1891) από τον Ιανουάριο του 2004. (http://www.apollongs.gr/) ,Μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ από το 1987. (http://www.odpe.gr/main.htm)
BΡΑΒΕΙΑ- ΕΠΑΙΝΟΙ –ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 .ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α.Ε. κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ Π.Σ.Α.Τ . 2016 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ Π.Σ.Α.Τ. 2014 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΙΦΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ‘Έπαινοι στους διαγωνισμούς της FUJIFILM, EURO PRESS PHOTO AWARDS 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006 (Βραβεία Φωτορεπορτάζ-Θέματα από τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες).
• Έπαινος από το 3ο & 9ο Τ.Ε.Λ. Αθηνών για την προσφορά του στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» (1990-1997) ως εισηγητής.
• Τιμητικό Δίπλωμα Φωτογραφίας στους Διαγωνισμούς «ΛΥΚΑΙΑ ’93», «ΛΥΚΑΙΑ ’95 » και «ΛΥΚΑΙΑ 2005.
• Εισηγητής στα σεμινάρια που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ε την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2009 με θέματα α) Πολιτικό Φωτορεπορτάζ – Ταξίδια στο εξωτερικό και β) Ημερήσιος Τύπος – Προεδρικό & Πρωθυπουργικό Φωτορεπορτάζ. Την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων, ως μέλος του ΔΣ, ήταν ένας από τους εισηγητές που απένειμε τα πτυχία σε όσους τα παρακολούθησαν.
• Μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ για την κατάρτιση του επαγγελματικού περιγράμματος των φωτοειδησεογράφων – φωτοδημοσιογράφων (φωτορεπόρτερ) 2010-2011.
• Μέλος της επιτροπής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μάρτιος 2011 για τους φωτορεπόρτερ, εκτέλεση Μάρτιος 2014.
• Μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού φωτογραφίας τον Απρίλιο 2010 με θέμα «ΜΑΝΑ» που προκηρύχτηκε από το Ίδρυμα Εστία Μητέρας και την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. ο 1ος πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα:
ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ —Σημείο αναφοράς φωτογραφήσεών του στο Δημόσιο Τομέα αποτελούν:
• Προεδρία της Δημοκρατίας- Επίσημη ακολουθία των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1988
• Επίσημη ακολουθία των Πρωθυπουργών της Ελλάδας στα ταξίδια στο εξωτερικό από το 1998.
• Υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών Υγείας, Παιδείας, Τύπου, Μεταφορών. Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Γενική Γραμματεία ΕπικοινωνίαςΕλληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)—ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ: Αμερικάνικη, Αυστραλιανή, Ουκρανική, Ρώσικη.
• ΔΗΜΟΙ: Αθηναίων, Θες/νίκης, Ζωγράφου, Γορτυνίας, Λαγκαδίων, Τρικολωνών, Τριπόλεως, Κοντοβαζαινης, Πέλλας, Κεφαλληνίας.
• Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων , Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Πολιτικά Κόμματα, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ένωση Δήμων Και Κοινοτήτων Νομού Αττικής), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος , Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ,- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΕ O.A.K.A.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:
• PHILIP MORISS, COLGATE-PALMOLIVE, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, Ο.Α.Σ.Α., S.A.P. HELLAS, Π ΣΥΣΤΕΜΣ INTERNATIONAL AEBEE, BULL A.E.E., ROMCO, ALTEC COMMUNICATION NETWORK, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ΙΝΤΕRCΟΝΤΙΝΕΝΤΑL, PRICE WATERHOUSE COOPERS, www.teleiosgamos.gr , www.wednews.gr
• Οfficial photographer της FIA-WRC (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ
DER SPIEGEL 46/2010 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 15-11-2010 ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
• Μηνιαίο περιοδικό «GREEK DIPLOMATIC LIFE» από το 2000 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2016
• Εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ειδικός συνεργάτης από το 1995
• Μόνιμος συνεργάτης των Εφημερίδων «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» , «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ»
• Περιοδικά: «ΝΥΦΙΚΟ σπίτι», «ΝΥΦΗ», «ΣΠΙΤΙ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ», «MARIAGES», «ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ», «BAZAAR», «LIFE and STYLE», «VOGUE HELLAS», «NITRO ELITE», ΕΙΝΑΙ, DOWN TOWN, MAG του Επενδυτή, GREEK DIPLOMATIC LIFE, RACING MOTO SPORT, «Κ» Καθημερινής.Ρωσόφωνη εφημερίδα ΟΜΟΝΟΙΑ – Αγγλόφωνη εφημερίδα NEW EUROPE.
• Δημοσιεύσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε./Μ.Π.Ε.) και στο Πρακτορείο EUROKINISSI. Δημοσιεύσεις σε όλο τον Αθηναϊκό Ημερήσιο τύπο «ΕΘΝΟΣ», «ΒΗΜΑ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», «ΒΗΜΑgazino», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», «ATHENS VOICE»
• Πρωτοσέλιδα σε «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (ΡΙΖΟΥ)», « ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ», «metroRAMA»
• Οδηγός Ελληνικής Φωτογραφίας PhotoBusiness , Περιοδικό Φωτογράφος K -καθημερινής – Εκδόσεις
BHMAgazino, 27/10/2002, Aφιέρωμα 6 σελίδων στο οδοιπορικό του στην Ουκρανία.
ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 11/6/2005, 10 σελίδες οδοιπορικό στο Μπαχρέιν.
• ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 25-26/04/2008, τεύχος419, 12 σελίδες, οδοιπορικό στην Συρία.- Περιοδικό Μηνιαίο ICONS TRAVELLERS – Τεύχος Μαΐου 2008, 12 σελίδες, οδοιπορικό στην Κένυα – Περιοδικό Μηνιαίο ICONS TRAVELLERS –Τεύχος Μαΐου 2008, σαν guest traveler με θέμα «Μελβούρνη Αυστραλίας»–ESPRESSO της Κυριακής, 12/6/2005, φωτορεπορτάζ για τους Προέδρους της Δημοκρατίας και 19/6/2005 φωτορεπορτάζ για την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.-Μηνιαίο περιοδικό «GREEK DIPLOMATIC LIFE, Μάιος 2008, φωτογραφικό αφιέρωμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, και αποκλειστική φωτογραφική κάλυψη της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία εν όψει των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.–Περιοδικό «TRAVEL EARTH»-τεύχος Άνοιξης 2008 με 3 φωτογραφικά οδοιπορικά στην Αρκαδία, στην Μαριούπολη Ουκρανίας και στο Ντουμπάι.
ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΕΛΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2008 για το Ινσμπουργκ της Αυστρίας και για τον θερισμό και το αλώνισμα στην Ελλάδα.
Τις φωτογραφίες του, τις έχουν συνοδέψει άρθρα της αφρόκρεμας των δημοσιογράφων του πολιτικού, κοινωνικού και ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.
«ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Σεμινάρια Φωτογραφίας Ε.Κ.Φ.Α. από 1995 έως 2007. (Still Life – Τοπίου – Μόδας – Πορτρέτου). Σεμινάρια Φωτογραφίας ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Still Life) 1997. Επεξεργασίας Εικόνας με Η/Υ στο 24th TECHNICAL SUPPORT.
• Υπηρέτησε στο στρατό ξηράς στο μηχανικό από το 1990 μέχρι και το 1992, ως έφεδρος υπαξιωματικός. Εκπαιδεύτηκε και πήρε και την ειδικότητα του φωτογράφου, εξασκώντας ταυτοχρόνως και το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ.
• Με αφετηρία την επαγγελματική ιστοσελίδα του www.cpnpress.gr και την πρωτοπορία του σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών, αποτέλεσε αφιέρωμα: α) της εκπομπής του Alpha TV “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” το Σεπτέμβριο του 1999, -β) των ειδήσεων του STAR το Μάρτιο του 2004 και τον Ιούλιο του 2005
γ) της Ε.Ρ.Τ. το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2004, το 2005, το 2007, το 2008, το 2009 και το 2010.-Τον Μάρτιο του 2009 επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η σημαντική του προσφορά στο χώρο της φωτογραφίας και του ρεπορτάζ, καθώς είναι καλεσμένος στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού 902—, ‘’Φωτογραφές ‘’ που παρουσιάζει ο Τάκης Δεβελίδης. (www.cpnpress.gr)
• Την ίδια περίοδο, τον φιλοξενεί η στήλη «Ο Φωτογράφος της εβδομάδας» του κλαδικούPhotobusinessWeekly (http://www.photobusiness.gr/PhotoBusinessWeekly/Photobusiness_weekly_8.pdf.)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΣΤΗΝ THE IMAGES GALLERY ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ … ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ .90 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2016
• Η πρώτη ατομική του έκθεση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2003 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ στην Αθήνα με θέμα «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».
• Η δεύτερη ατομική του έκθεση φιλοξενήθηκε στο χώρο της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2003 στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης αποφοίτων της Ουκρανίας με θέμα: «Η Σύγχρονη Ζωή του Κιέβου».
• Συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας PHOTOVISION 2003, 2005, 2007 2009 με θέμα εργασία από τον εικοστό στον εικοστό πρώτο αιώνα.2011 2013 2015 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 2017 -ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016.
• Έκθεση Φωτογραφίας στην Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου το Δεκέμβριο του 2003 υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών.
• Tον Μάιο του 2006 πραγματοποιήθηκε έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Κίνα: Ζωή και Πρόσωπα» στον Δήμο Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Πολιτισμού.
• Τον Φεβρουάριο του 2007 πραγματοποιήθηκε έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η ΚΕΝΥΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και του (ΦΟΙΒΟΥ).
• Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε στη Χίο η έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ζωή σε τρεις Ηπείρους». Διήρκησε ένα μήνα, έγινε στη Γκαλερί «Καλλιόπη» και δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες, αλλά και πανελλαδική κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης.
• Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Πρόσφυγες του Κόσμου». Η έκθεση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με διοργανωτή τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
• Από τον Μάιο του 2008 ως και τον Νοέμβριο του 2008 συμμετοχή στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «οι δρόμοι τις φωτιάς-Αύγουστος 2007», της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος η οποία πραγματοποιήθηκε σε 15 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
• Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση “Η ΕΙΔΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ” 12 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου 2012 σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Οι παραπάνω εκθέσεις έχουν τύχει θετικής κριτικής από δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων εφημερίδων και περιοδικών.
Επίσης, έχει διατελέσει ως επιμελητής των εκθέσεων:
• «Πρώτη Γραμμή-Front Line Γιάννη Μπεχράκη (REUTERS)-Λευτέρη Πιτταράκη (AP) στην PHOTOVISION 2007 (22-26 Φεβρουαρίου 2007) με θέμα πολεμικό ρεπορτάζ. Στην έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με θέμα κοινωνικό ρεπορτάζ τον Νοέμβριο του 2007 Στην PHOTOVISION 2009 για λογαριασμό της ΕΦΕ.
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
Έχει λάβει άριστες κριτικές για τις φωτογραφίες του στα έργα :
• Πολυτελές Λεύκωμα “ΑΡΚΑΔΙΑ: Τα μοναστήρια και οι εκκλησίες της. Οδοιπορικό 10 αιώνων” (Εκδόσεις «OTHISIS») με 400 έγχρωμες φωτογραφίες σε 224 σελίδες, δερματόδετο, μεγέθους 25Χ30 cm το 2002, το οποίο έχει πραγματοποιήσει τρεις εκδόσεις. (http://www.greekbooks.gr/kutrumanos-vasilis————-.person)
• Πολυτελές Λεύκωμα “ΑΡΚΑΔΙΑ: Οι τόποι και οι δρόμοι του νερού” (Εκδόσεις «OTHISIS») με 300 έγχρωμες φωτογραφίες σε 234 σελ., δερματόδετο, μεγέθους 25Χ30cm το 2003.
• Πολυτελές Λεύκωμα ΑΡΚΑΔΙΑ «Κάστρα και Ακροπόλεις» , Ιούλιος 2006.
• Πολυτελής Τουριστικός Οδηγός για τον Νομό Αρκαδίας 2005, 2008.
• Ετήσιο Αλμανάκ του 2005 της Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα (Βιβλίο της Χρονιάς)
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Ως τελειόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών, είναι λάτρης του καλού και προσεγμένου φαγητού και αναζητά ξεχωριστές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Ως πτυχιούχος του τμήματος ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ του 3ου Τ.Ε.Λ. αγαπά ιδιαίτερα τη φύση και βρίσκεται κοντά της σε κάθε ευκαιρία. Όταν δεν φωτογραφίζει ,αθλείται και διαιτητεύει.- Επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 όπως και των Παραολυμπιακών ως εθελοντής είχε επιλεγεί ως ‘photo manager’ στον στίβο του ολυμπιακού σταδίου υπεύθυνος για 2.000 Φωτορεπόρτερ από όλον τον πλανήτη. Επίσης ως εθελοντής των SpeciaL Olympics τον Ιούλιο του 2011 είχε επιλεγεί ως ‘photo manager’ στον στίβο του ολυμπιακού σταδίου και ήταν υπεύθυνος για 1.000 φωτορεπόρτερ.
Εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Έχει ταξιδέψει και στις πέντε Ηπείρους, σε 109 χώρες του κόσμου και έχει κάνει 800 αεροπορικά ταξίδια, για να φωτογραφίσει τη φύση, τη ζωή, την κοινωνία, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου. Έχει διαπιστευτεί και έχει αποκτήσει δικαίωμα εισόδου σε Hot Spot σημεία όπως: OHE, NATO, EU, FIFA, UEFA, ΔΟΕ, NASA .Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τυχερός να ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ-
IOΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΦΙΦΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ .ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 UEFA ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΗΠΑ Λ.ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΣΙΚΑΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016 ΡΙΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ -.ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ 2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟ 4-9/8/2017.ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ.
Ένας από τους στόχους του είναι να συνεχίσει να αναζητά και να απαθανατίζει όλα εκείνα που κάνουν έναν τόπο να ξεχωρίζει. Κάθε γωνιά με απόδημο ελληνισμό αποτελεί πρόκληση για εκείνον και λόγος για το επόμενο ταξίδι, την επόμενη φωτογράφηση και συλλογή εμπειριών.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TOY ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ,ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΝΤΑΒΕΛΟΥ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.Α.Τ
————————————————————————————————–

Σε αυτό το ραντεβού θέση έχουν μόνο οι καλύτεροι. Αυτοί που το πιστεύουν περισσότερο ,που τοποθετούν τον πήχη ψηλά και προσπαθούν να τον ξεπεράσουν. Αυτοί που όχι μόνο διαθέτουν τα προσόντα αλλά έχουν απόθεμα θέλησης. Το υποστηρίζουν, το προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν, και εν τέλει τα καταφέρουν.
Για το φίλο μου Βασίλη Κουτρουμάνο, η διαπίστευση των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016 αποτέλεσε μεγάλο στοίχημα. Δυο χρόνια πριν, στην ίδια εκείνη γη της Βραζιλίας με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου παρούσα “συνέλαβε” τον εαυτό του να ονειρεύεται αλλά ταυτόχρονα να χαρτογραφεί και να βάζει τον επόμενο στόχο. Ναι, θα ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και το 2016, υποσχέθηκε στο Βασίλη στο αεροπλάνο της επιστροφής( στην κυριολεξία στα αεροπλάνα της επιστροφής). Τα προβλήματα πολλά. Κάποια τα ήξερε. Τα περισσότερα τα πληροφορήθηκε στην πορεία. Κάποια ούτε που τα είχε σκεφτεί ποτέ. Όλα όμως όφειλε να τα υπερνικήσει. Με όπλο του τη θέληση, το παροιμιώδες πείσμα του, την επιμονή του. Στο προσωπικό του ημερολόγιο οι ημερομηνίες είχαν κλείσει. Ο Αύγουστος του 2016 θα τον έβρισκε στη Βραζιλία. Την υγειά του προσευχόταν να έχει μόνο, το χαμόγελο της συζύγου του και το φιλί της κόρης του. Το σχεδίασε. Το πέτυχε .Τί μεσολάβησε, αυτή την ώρα δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ναι, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Αυτός, ο Βασίλης από ένα ταπεινό χωριό της Αρκαδίας ήταν εκεί. Ανάμεσα στους κορυφαίους όλου του κόσμου. Για μια ακόμα φορά. Και τί ευλογία να έχει το προνόμιο να καταγράψει με το φακό σου ιστορικές στιγμές του αθλητισμού μας. Το Λευτέρη να ακροβατεί και να αφήνει με το στόμα ανοικτό όλη τη υφήλιο. Το Σπύρο να δίνει τον αγώνα της ζωής του. Την Άννα να στοχεύει στην αιωνιότητα με δυο Ολυμπιακά μετάλλια σε λίγες ώρες. Τη Κατερίνα να ίπταται στον ουρανό και να προσγειώνεται στο χρυσάφι. Τον Παναγιώτη και τον Παύλο μια γροθιά να “σκίζουν” τα κύματα και να σηκώνουν και αυτοί ψηλά την γαλανόλευκη. Και αυτός εκεί, δίπλα. Με τη μηχανή να “πυροβολεί” ασταμάτητα μην χαθεί το παραμικρό. Κάθε κλικ και μια ιστορία. Όλες μαζί, η Ελλάδα μας…

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάλυψε μια μεγάλη διοργάνωση. Ούτε θα είναι η τελευταία. Ο Θεός τον έχει βοηθήσει εδώ και δεκαετίες να δίνει το παρόν σε παγκόσμια γεγονότα. Ήταν όμως η πιο δύσκολη. Η προετοιμασία της γεμάτη εμπόδια. Οικονομικά, τεχνικά, κάθε είδους. Ο Απόστολος Παύλος όμως το έχει πει πολύ παραστατικά: η αγάπη και η πίστη είναι ικανές να μετακινούν μέχρι και βουνά. Η αγάπη και η πίστη σε αυτό που κάνεις. Και ο Βασίλης αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Πιστεύει πολύ σε αυτό που κάνει. Δεν ήταν δυνατό να τον σταματήσει οτιδήποτε ανθρώπινο. Ναι, υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκε. Ναι, υπήρξαν στιγμές που έκλαψε. Ναι, υπήρξαν στιγμές που έφτασε σε απόγνωση. Κάθε εμπόδιο όμως τον πείσμωνε περισσότερο. Έλεγε μέσα του: “έδωσες μια υπόσχεση. Θυμήσου το”…Και προχωρούσε. Να παραλάβει τη πολυπόθητη διαπίστευση. Να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια. Την διαμονή του. Να κάνει το πρόγραμμα μου, μέρα μέρα . Να….να…..Και να τος εδώ… Με το έργο του. Μάλλον καλύτερα: με την ψυχούλα του.

Κάθε κλικ και μια ιστορία. Κάθε φωτογραφία και ένα δάκρυ ,ένα χαμόγελο. Έτσι γράφεται άλλωστε το προσωπικό ημερολόγιο. Σε αυτή την διαδρομή από την Αθήνα στο Ρίο και πάλι στην Αθήνα έγιναν πολλά που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο του μυαλού του. Τα περισσότερα θα τα κρατήσει για τον εαυτό του. Αυτές όμως τις φωτογραφίες που μας παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση μπορεί και έχει-μάλλον- την υποχρέωση να τις μοιραστώ μαζί μας. Είναι κομμάτι της ζωής του αλλά και της ζωής των πρωταθλητών μας, των προπονητών τους, των οικογενειών τους, είναι κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πατρίδας μας. Της Ελλάδας ΜΑΣ. Για αυτό και τον ευχαριστούμε.

Leave a Reply