ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την προώθηση της θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας και των κινδύνων της ανεξέλεγκτης χρήσης για τα παιδιά

0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΤΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (7 Φεβρουαρίου 2017) την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ενημέρωση – συζήτηση για την προώθηση της θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης χρήσης από τα παιδιά. Εισηγήσεις θα γίνουν από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και συνεργάτιδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Αγγελική Ρουμελιώτου, η οποία θα μιλήσει με θέμα «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στην εποχή του διαδικτύου. Οφέλη και κίνδυνοι», καθώς και από δύο Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου μέσα από αναφορά σε αληθινά περιστατικά.

Στόχος της ενημέρωσης είναι γονείς και μαθητές να είναι σε θέση να προστατεύονται κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο και να θωρακίζονται απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά του, το διαδίκτυο εμπεριέχει κινδύνους και αρνητικές παραμέτρους που προκαλούν προβληματισμό και απαιτούν προσοχή και μεθοδευμένη αντιμετώπιση. Ιδιαίτερα τα παιδιά που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία είναι περισσότερο εκτεθειμένα στους κινδύνους του διαδικτύου. Θεωρούμε ότι ο ρόλος του σχολείου και η συνεργασία με την οικογένεια είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας σε θέματα ασφάλειας και σωστής χρήσης του διαδικτύου.

  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε σχετικές ιστοσελίδες που είναι αφιερωμένες στην ασφάλεια στο διαδίκτυο όπως: www.safeline.gr, www.saferinternet.gr, http://saferinternet4kids.gr/sid-contests

159 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply