ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στην ενεργό δράση για μία νέα ταινία μεγάλου μήκους!

0

Ευχάριστα μαντάτα για τους απανταχού λάτρεις των ταινιών του Ιάπωνα auteur Χαγιάο Μιγιαζάκι! Το 2013 ο 75χρονος Ιάπωνας auteur των κινούμενων εικόνων είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία με το «The Wind Rises», αποφασίζοντας μετά από 11 μεγάλου μήκους ταινίες, ένα όσκαρ και πολλές θριαμβευτικές κριτικές, να αποσυρθεί και το ««Wind Rises» έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα του.

Όμως ο σπουδαίος δημιουργός, Μιγιαζάκι , δεν έπαψε να οραματίζεται!

Αν και το Ghibli παρέμεινε ενεργό, η φετινή «Κόκκινη Χελώνα» (Ειδική Μνεία και Βραβείο Κοινού στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας) σηματοδότησε την πρώτη συμπαραγωγή του στούντιο με διακρίσεις στο Φεστιβάλ Καννών μεταξύ άλλων, το μαγικό άγγιγμα του Μιγιαζάκι έλειπε σε όλους τους θιασώτες του έργου του.

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο στο “cinemag”, το στούντιο Γκίμπλι λοιπόν έδωσε το “πράσινο φως” και ο Μιγιαζάκι έχει δουλέψει σε περισσότερα από 100 storyboards για τη νέα ταινία. Ο στενός του συνεργάτης Τοσίο Σουζούκι επιβεβαίωσε σε μία προ-οσκαρική (λόγω «Κόκκινης Χελώνας») συνέντευξη πως: «….αυτή τη στιγμή έχει βάλει όλη του την ενέργεια στην δημιουργία της ταινίας» με φημολογούμενη κυκλοφορία το 2019, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο, αν και πιο ρεαλιστικά σχέδια τοποθετούν την πρεμιέρα το 2021.

miyazaki-2Ο Μιγιαζάκι έχει επιμεληθεί τελευταία την παραγωγή της μικρού μήκους «Μπόρο η Κάμπια». Να θυμίσουμε πως η 12λεπτη «Μπόρο» που λογικά θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 είναι η πρώτη τρισδιάστατη δουλειά του Μιγιαζάκι, και έχει προγραμματιστεί να προβληθεί για πρώτη φορά στο μουσείο των στούντιο Ghibli στην Μιτάκα, παρακείμενη πόλη του Τόκιο.

 

219 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply