ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκίνηση στη Μεσσηνία και το Πανελλήνιο για τον Αριστείδη Καλαντζάκο!

0

Την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι στην Μητρόπολη Αθηνών, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Αριστείδη Καλαντζάκου, του μεσσήνιου τέως βουλευτή και υπουργού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η οικογένεια του εκλιπόντος, η σύζυγός του Δωροθέα, η κόρη του Σοφία και ο σύζυγός της Φίλιππος, η εγγονή του Αλεξάνδρα και η αδελφή του Λέλα Βιτάλη – Καλαντζάκου, επιθυμεί αντί στεφάνων το αντίστοιχο ποσό να κατατεθεί υπέρ του σκοπού του χωριού SOS Καλαμάτας Μεσσηνίας!  Ο Αριστείδης Καλαντζάκος είχε γεννηθεί στις 10 Απριλίου 1928 στην Κυπαρισσία και υπηρέτησε ως βουλευτής  του νομού, από το 1958 ως το 1967 και από το 1974 ως το 1996 και ως υπουργός. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί, στη Γαλλία.
Ήταν διδάκτορας Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν.
Εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με την ΕΡΕ στις εκλογές του 1958 και επανεξελέγη το 1961, 1963 και 1964. Στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών από τις 4 Απριλίου 1967 ως την ανατροπή της από τη χούντα, στις 21 Απριλίου 1967.
Έπειτα από τη Μεταπολίτευση προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία εξελέγη βουλευτής το 1974, 1977, 1981, 1985, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, 1990 και το 1993. Από τις 10 Σεπτεμβρίου 1976 ως τις 21 Οκτωβρίου 1977 θήτευσε ως υφυπουργός Συντονισμού και Προγραμματισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Επί πρωθυπουργίας του Γεωργίου Ράλλη χρημάτισε υπουργός Εμπορίου, από τις 11 Οκτωβρίου 1980 ως τις 21 Οκτωβρίου 1981. Από τις 11 Απριλίου 1990 ως τις 13 Οκτωβρίου 1993 υπηρέτησε ως υπουργός Εργασίας.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Αριστείδη Καλαντζάκου με γραπτή του δήλωση εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Αριστείδη Καλαντζάκο. Υπήρξε ένας τίμιος αγωνιστής της παράταξης, της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, υπηρέτησε ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο την αγαπημένη του Μεσσηνία. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του αποτελούν την πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει στην Ελλάδα μας. Στην αγαπημένη του κόρη Σοφία και στους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Τ.Ο.
ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Ο Αριστείδης Καλαντζάκος  εδραιώθηκε στη συνείδηση του Μεσσηνιακού λαού αλλά και όσων τον γνώριζαν από όλη την Ελλάδα, ως ένας πραγματικός κύριος της πολιτικής ζωής. Ο  Αριστείδης Καλαντζάκος  ήταν  ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας σωστός οικογενειάρχης, ένας βουλευτής που με το ήθος του και την προσφορά του έλυσε πολλά προβλήματα στον νομό και βοήθησε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Οι αγώνες και το ήθος του, θα φωτίζουν για πάντα την παράταξη και τη  Μεσσηνία μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο του Δωροθέα και στην κόρη του Σοφία. Καλό ταξίδι Αριστείδη μας», αναφέρει το δελτίο Τύπου που υπογράφει η πρόεδρος Άντζελα Σκλήκα.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πληροφορούμενος τον θάνατο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου, δήλωσε: «Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου που τίμησε με την παρουσία του ως βουλευτής το Ελληνικό Κοινοβούλιο για πάνω από τρεις δεκαετίες, με το ήθος και την αξιοπρέπεια που πάντα τον διέκριναν. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του», ενώ προτίθεται να αποστείλει στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην κηδεία του Αριστείδη Καλαντζάκου.

 

ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Π. ΝΙΚΑΣ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, εξέφρασε επίσης τη θλίψη του από το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου. «Εκφράζω τη θλίψη μου για την εκδημία του αειμνήστου Υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου. Υπηρέτησε τον Κοινοβουλευτισμό με ήθος, πραότητα, μετριοπάθεια και ικανότητα συνθέσεων. Για τους Μεσσήνιους είχε μόνο αγάπη και ενδιαφέρον.
Τη μνήμη του ας συνοδεύουν οι καλές του υπηρεσίες προς το λαό μας», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος επίσης θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Αριστείδη Καλαντζάκου.

 

432 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply