ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά τις Απόκριες και πάμε «γι’ άλλα»!

0

ΑΥΤΟ λοιπόν, πέρασαν και οι φετινές Αποκριές και καλή Σαρακοστή πια και καλό μήνα συν τοις άλλοις. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ η Καθαρά Δευτέρα ήταν η καλύτερη στιγμή της φετινής Αποκριάς στην Καλαμάτα, όπου η παραλιακή ζώνη κυρίως, κατακλύστηκε από ντόπιους και επισκέπτες για μεζεδοκατανύξεις αλλά και για πέταγμα χαρταετών. 

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» ως ενδεικτικό στοιχείο το αναφέρω, είδα τον ίδιο τον Αρχοντοκυματιστή αυτοπροσώπως να μετέχει των δρώμενων στην κουζίνα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις έντονα αυξημένες γαστριμαργικές απαιτήσεις των πελατών που είχαν «αράξει» για τα καλά και απολάμβαναν την ωραία αν και συννεφιασμένη μέρα και ατένιζαν τη θέα της θάλασσας. 

ΣΤΟ ELITE η ουζοτσιπουροκατάνυξη είχε αρχίσει από νωρίς μετά από το μπρέκφαστ και συνεχίστηκε ως την ώρα του φαγητού, όπου τα νηστίσιμα εδέσματα δια χειρός Στέλιου Μπαρμπέα και του επιτελείου του, είχαν την τιμητική τους. 

ΑΛΛΑ και σε άλλα στέκια της αισιόδοξης πόλης των πάλαι πότε ιβρσκων , η ατμόσφαιρα ήταν κεφάτη και μεζεκλίδικη. 

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ολοκληρώθηκαν, η Σαρακοστή άρχισε και ο απολογισμός για το Καλαματιανό καρναβάλι αναμένεται με ενδιαφέρον. 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ είχε κόσμο το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς και πολλοί απ’ όσους βρέθηκαν στην πόλη είδαν και το Καρναβάλι, αλλά ως εκεί. 

ΦΕΤΟΣ οι συμμετοχές στα καρναβαλικά δρώμενα ήταν λιγότερες κι αυτό χρειάζεται να προβληματίσει βεβαίως. 

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μπορεί να είχε κόσμο αλλά δεν είχε παλμό. 

ΜΠΟΡΕΙ να υπήρχαν γκρούπ αλλά δεν υπήρχαν παρέες για να τα ζωηρέψουν.

ΓΙΑΤΙ τις παρέες κάνουν τα γκρούπ φίλτατοι και όχι τα γκρούπ τις παρέες. 

ΑΝ ΑΥΤΟ δε γίνει αντιληπτό, δεν θα καταλάβουμε οτιδήποτε άλλο αφορά το καρναβάλι. 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ επίσης το Καλαματιανό καρναβάλι να αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα, εκτός βέβαια κι αν θεωρήσουμε ως ταυτότητά του τη «λογική τουρλουμπούκι» που έως τώρα το διακατέχει. 

ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ χρειάζεται δρώμενα με σατιρικό λόγο και όχι μόνο ανώδυνες περιστασιακές εικόνες που εξαντλούνται στα πλαίσια του χαβαλέ. 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ το Καλαματιανό καρναβάλι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. 

ΚΑΤΑ τα λοιπά ραντεβού του… χρόνου!!! 

***

ΤΟ 2017  θα είναι μεταξύ άλλων και έτος αποκαταστάσεως για ανύπαντρους και πλέον εκτός από τον μακράν όλων Γαμπρουλίνη, ακολουθεί ο Γαμπρός και τώρα και ο Τζωρτζ Καμπ πιο τζόβενο από τους προαναφερόμενους και περισσότερο έτοιμος απ’ αυτούς για να έρθει εις γάμου κοινωνίαν εντός του έτους. 

ΤΟ ΠΙΟ σημαντικό βέβαια είναι ότι τα της αποκαταστάσεως του Καμπ, έχει αναλάβει αυτοπροσώπως ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος κι αυτό ασφαλώς δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο, αφού είναι γνωστό στους παροικούντες της Ιερουσαλήμ, πως ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος ειδικεύεται στα παντρολογήματα ως άλλος ήρωας του Γκόγκολ. 

ΑΥΤΗ η ειδίκευση βέβαια δεν είναι τυχαία μιας και τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και στο νταραβέρι ξέρει πλέον καλά τα κόλπα και για να παντρέψει τους ανύπαντρους. 

Ο ΚΑΜΠ δεν είναι τυχαίο που έχει επενδύσει τόσες ελπίδες πάνω του.  Κάτι ξέρει και ας κρατάει κάποια πισινή για λόγους ασφαλείας. 

***

ΜΑΡΤΙΟΣ πια και βουρ για μια ακόμα επέτειο του 1821 στις 23 και 25 Μαρτίου. 

ΩΣ ΤΟΤΕ πάντως θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και «Το κλουβί με τις τρελές» που από αύριο και μέχρι τις 19 Μαρτίου θα παρουσιάζει η Θεατρική Διαδρομή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας σε μια παράσταση όπου οι συντελεστές της δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, όπως είδαμε και στις πρόβες. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply