ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ώθηση την αγάπη για το Πόλο και στόχο μια αξιοπρεπή συμμετοχή στη Β΄ Εθνική!

0
  • ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ Α΄ ΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
  • ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ «”ΠΕΣΑΜΕ” ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ»

Οι πολίστες του Άργη Καλαμάτας ρίχνονται για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στην μάχη της Β΄ εθνικής! Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που κλήθηκαν να ξεπεράσουν τελικά χάρη στην αγάπη γι’ αυτό που κάνουν κατάφεραν να τα ξεπεράσουν και να παλέψουν για μια καλή θέση, γιατί όχι και στην ανώτερη κατηγορία. Παρότι δεν ήταν πρωταρχικός στόχος, η άνοδος επετεύχθη και πλέον οι αθλητές του Άργη προετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν τη πόλη μας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Υδατοσφαίρισης Ανδρών!

Οι προπονήσεις της ομάδας ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας όπου κάθε Σαββατοκύριακο οι παίκτες του Άργη δουλεύουν υπό το βλέμμα του προπονητή, Φώτη Γιαννόπουλου, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με την ΝΕ Πατρών, όπου είναι υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής. Η «Φ» βρέθηκε σε πρόσφατη προπόνηση του Άργη και μίλησε μαζί του για την προετοιμασία και φυσικά τους στόχους και τις φιλοδοξίες για το μέλλον του Άργη.

Με ώθηση την αγάπη τους για το Πόλο

«Στη φιλοσοφία της ομάδας είναι η αγάπη για τον αθλητισμό και το Πόλο! Το έχουν αγαπήσει από μικρά παιδιά και συνεχίζουν…» μας είπε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος που φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την αγάπη για το εντυπωσιακό ομαδικό άθλημα της πισίνας.

arghs-1

Ο έφορος του τμήματος Πόλο, Άγγελος Τσώνης (αριστερά) με τον προπονητή Φώτη Γιαννόπουλο (δεξιά)

Η προσπάθεια που γίνεται, όπως τόνισε, γίνεται χάρη στην αγάπη αυτή που αποτελεί την κινητήριο δύναμη από το ξεκίνημα του τμήματος στο 2009 μέχρι και σήμερα. Περίοδο που ο Άργης βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία στην ιστορία του. Τερματίζοντας πέρυσι 5ος στον όμιλό του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής λόγω ωστόσο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών από την ΚΟΕ σε συνδυασμό με παράβαση ομάδας που συμμετείχε στην κατηγορία, κατέλαβε μια εκ των προνομιούχων θέσεων που εξασφάλισαν την άνοδο! Η νέα σεζόν, λοιπόν, βρίσκεται τον Άργη στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία Υδατοσφαίρισης όπου άπαντες φιλοδοξούν να βάλουν τα δυνατά τους για μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Οι δυσκολίες δεν παύουν να υπάρχουν αφού, μην ξεχνάμε, πως πρόκειται για ερασιτεχνικό και δη επαρχιακό σωματείο το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον στις δικές του δυνάμεις. «Τα παιδιά κρατούν την ομάδα μόνα τους! Τα έξοδα είναι πολλά για να κάνουν κι άλλες μεταγραφές οπότε θα στηριχθούν στο ρόστερ που έχουμε φτιάξει και έχει δέσει.

Πέρυσι, όντως, ήρθε μια άνοδος την οποία δεν περιμέναμε κι έγινε μετά την αναδιάρθρωση στον αριθμό των ομάδων στις κατηγορίες παράλληλα και με το συμβάν πλαστοπροσωπίας από την ομάδα της Ξάνθης, η οποία παραδόξως ανέβηκε! Δεν στεκόμαστε εκεί, ωστόσο, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας!

Σίγουρα είναι όλοι είναι χαρούμενοι για την άνοδο αυτή ανεξάρτητα από τον τρόπο που ήρθε, εξάλλου δεν βγήκαμε δέκατοι, αλλά πέμπτοι στις 25 ομάδες! Σκοπός μας είναι η συμμετοχή! Να αγωνιστούν τα παιδιά και να το ευχαριστηθούν» δήλωσε στη «Φ» ο κ. Γιαννόπουλος.

 

Οι «πρωταγωνιστές»

Στην άνοδο το λιθαράκι τους έβαλαν όλοι! Οι πρωταγωνιστές που έφεραν τον Άργη στο σήμερα και στην «παρθενική» παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους αθλητές. Αυτοί παίζουν το πιο σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες κάθε ομάδες. Οι πολίστες που στελεχώνουν το ρόστερ του Άργη είναι, ανά θέση, οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πράσινος Παναγιώτης και Τσώνης Νίκος,

ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ: Τσιότσιος Κώστας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ: Πετρόπουλος Γ. Κώστας, Πετρόπουλος Δ. Κώστας, Παπασταθόπουλος Δημήτρης, Μακρής Δημήτρης, Μπίτσας Γιώργος, Δουρδουνάς Γιώργος, Τριανταφιλλίδης Κώστας, Βλάσσης Νίκος, Λυριντζής Φίλιππος, Σπυρίδης Γιώργος, Τσίβος Γιάννης, Γιαννόπουλος Μάνθος, Πανίτσας Αλέξιος και Καλλίτσης Νίκος.

Νέα πρόσωπα στο ρόστερ είναι οι μικροί της παρέας. Οι Μάνθος Γιαννόπουλος (με κανονική μεταγραφή από τον ΟΠΑΘΑ Πατρών) και Νίκος Καλλίτσης (δανεικός από ΝΟ Πατρών) που ήρθαν πέρυσι και φέτος ένας ακόμη νεαρός σε ηλικία αθλητής έρχεται να ενισχύσει την ομάδα με ταχύτητα και ορμή. Ο λόγος για τον 19χρονο Αλέξιο Πανίτσα που ήρθε με κανονική μεταγραφή από τον ΝΟ Πατρών.

Με αδιάπτωτο ζήλο και συνέπεια στο πλευρό των αθλητών δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρίσκεται ο έφορος του τμήματος Άγγελος Τσώνης, που πάντοτε παρευρίσκεται στις προπονήσεις και προσφέρει την βοήθειά του σε ό,τι χρειαστεί η ομάδα.

Ο ανταγωνιστικός Όμιλος της

Πελοποννήσου και ο στόχος

Πρόσφατα έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος η Α΄ Φάση θα γίνει σε δυο δόσεις, η πρώτη θα διεξαχθεί το διάστημα 17-19 Μαρτίου στην Πάτρα και η δεύτερη 21 με 23 Απριλίου στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας! Όσο για την κληρωτίδα, έστειλε την ομάδα του Άργη στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο της Πελοποννήσου όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ισχυρές και έμπειρες ομάδες των ΝΟ Καλαμάτας, Νηρέα Πάτρας, Επειό Ηλιδας και Ιτέα που κοινό στόχο έχουν κατάκτηση της ανόδου!arghs-3

Στους Ομίλους Ανόδου προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (15) όπου θα σχηματίσουν τρεις νέους ομίλους των 5 ομάδων, από τους οποίους στη συνέχεια προκρίνονται οι δύο πρώτοι, σύνολο δηλαδή 6 ομάδες. Οι έξι αυτές ομάδες συμμετέχουν στην τελική φάση από την οποία θα προκύψουν οι κάτοχοι του εισιτηρίου ανόδου στην Α2 κατηγορία, δικαιούχες της οποίας θα είναι οι τέσσερις πρώτες ομάδες!

Η Β’ Φάση θα διεξαχθεί στις 16-18 Ιουνίου και η τελική φάση 14-16 Ιουλίου. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες θα αγωνιστούν για την παραμονή στη Β΄ Εθνική και την αποφυγή του υποβιβασμού, χωρισμένες σε δύο ομίλους. Ένας όμιλος των πέντε ομάδων και ένας ακόμη όμιλος των έξι ομάδων. Από τον Όμιλο των 5 ομάδων υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι κι από τον Όμιλο των 6 ομάδων, οι τρεις τελευταίοι. Φέτος, στη Γ’ Εθνική υποβιβάζονται συνολικά πέντε (5) ομάδες και στη Β΄ Εθνική προβιβάζονται τέσσερις ομάδες.

Για τα όσα δύσκολα έπονται ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε: «Και οι δυο Καλαματιανές ομάδες «πέσαμε» στον πιο δύσκολο Όμιλο της Β΄ Εθνικής, και ενώ εμείς, θεωρώ, πως δεν κοιτάμε το θέμα ανόδου, ενώ όλες οι άλλες αποζητούν είτε να μπουν στον Όμιλο της ανόδου είτε να ανέλθουν κατηγορία. Στις πέντε ομάδες, λοιπόν, οι τέσσερις έχουν αυτό το στόχο, κι εμείς είμαστε πιο χαλαροί! Θα είναι δύσκολος Όμιλος, δεν υπάρχουν «καθαρά» προγνωστικά καθώς όλα τα παιχνίδια αυτών των τεσσάρων ομάδων θα είναι ντέρμπι! Μπορούν να τύχουν και απρόοπτα και ιδιαίτερα στο Β΄ γύρο και ειδικά για τις ομάδες που έχουν ανοικτά κολυμβητήρια αφού θα «ανοίξει» ο καιρός. Θα δυναμώσουν περισσότερο όλοι, κι ο ΝΟΚ, κι εμείς στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.»

Η προετοιμασία ήδη ξεκίνησε με την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση να κοντοζυγώνει! «Η Α΄ φάση της Β΄ Εθνικής δεν μας βρίσκει και τόσο έτοιμους καθώς ξεκινά πολύ νωρίτερα απ’ ότι η Γ΄ Εθνική (σ.σ. ξεκινά Ιούλιο) Παράλληλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες και με τις δουλειές τους όσο νά ’ναι περιορίζονται. Αυτό λοιπόν είναι μια τεράστια αλλαγή για εμάς, παράλληλα, αλλάξαμε τον τρόπο προπόνησης και το χάρηκαν και οι ίδιοι οι παίκτες, παρότι γίνονται περισσότερο από απόσταση. Στα θετικά, πάντως, είναι το γεγονός πως έχει ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας.

Επίσης, η προσθήκη, πέρυσι, δυο νεαρών αθλητών μας έδωσε περισσότερη αντοχή και ταχύτητα κι αυτό ελπίζουμε να γίνει ξανά φέτος με έναν ακόμη 19χρονο αθλητή που ήρθε επίσης από την Πάτρα, να μας δώσουν λίγη ακόμη ώθηση. Σαν σχήμα πάντως η ομάδα πάει καλά.»

 

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply