ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλούσιες εκδηλώσεις με αναφορές στη γυναίκα, τη Μάνη, την πολιτική και φυσικά τα «Πολυδούρεια»

0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από την Κυπαρισσία ξεκινούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του δραστήριου Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ο οποίος με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας, διοργανώνει στις 8 του μηνός, μια διπλή ξεχωριστή εκδήλωση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Τσαγκαράκη, θα μιλήσει για τα γυναικεία στερεότυπα και την αναπαραγωγή κυρίαρχης πατριαρχικής  ιδεολογίας στον ελληνικό κινηματογράφο την περίοδο της ακμής του, από το 1950 έως και το 1967, ενώ αργότερα το μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Παναγιώτα Γράψα, θα παρουσιάσει το βιβλίο του Σταύρου Τσαγκαράκη «Οι ζωές που δεν έζησαν – 14 μικρές ιστορίες γυναικών», με τους μαθητές να τραγουδούν και να διαβάζουν αποσπάσματα.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης. Πρόκειται για μια ποιητική βραδιά, με καλεσμένο τον Αντώνη Φωστιέρη η οποία όπως ενημέρωσε η κα Τσαγκαράκη θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο με μουσική συνοδεία φυσικά και ομιλία για τον ποιητή, από τη Σχολική Σύμβουλο Πατρών Παναγιώτα Ψυχογιοπούλου.
Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο ΔΗΠΕΘΕΚ, όπου θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου, με τον ηθοποιό Φώτη Μακρή. «Πρόκειται για ‘ένα εμβληματικό κείμενο που μας έχει προβληματίσει για το ρόλο της Αριστεράς και τον κομμάτων γενικά και ξελεπιστούμε μετά την παράσταση να ακολουθήσει συζήτηση», ανέφερε η κα Τσαγκαράκη που στάθηκε στα «Πολυδούρεια», που είναι η αμέσως επόμενη στις 29 Απριλίου. «Για πρώτη φορά θα τιμήσουμε μια εν ζωή ποιήτρια την Κατερίνα Αγγελάκη – Ρούκ, η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε από τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνία, δήλωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Μαρία Τσαγκαράκη η οποία καταληκτικά μίλησε για το λογοτεχνικό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί 26 και 27 Μαΐου. Αυτό θα αφορά στο μανιάτικο μοιρολόι και τα τραγούδια της βεντέτας και αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι το «βαρύ», όπως ακούγεται.

Leave a Reply