ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταίες παραστάσεις το τριήμερο 3 με 5 Μαρτίου για το έργο «Ο Ήχος του Όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη

0

ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το έργο που σηματοδότησε την τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Κάρολου Κουν, στο Θέατρο Τέχνης, το 1987, με τους: Ρένη Πιττακή, Στράτο Τζώρτζογλου, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Μίμη Κουγιουμτζή και άλλους πολλούς,  «Ο Ήχος του Όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, αγκαλιάστηκε από το κοινό της Καλαμάτας.

Με τη Μίνα Χειμώνα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και καστ γνωστών ηθοποιών είδαμε επί σκηνής τον άνθρωπο στα όρια νευρικής κρίσης, εξαιτίας της κρίσιμης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα… Τα πρόσωπα βρίσκονται στο μεταίχμιο – δίνουν την εντύπωση ότι αιωρούνται ανάμεσα στο πριν και το μετά, ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο. Στέκονται μονίμως αναποφάσιστα και ονειρεύονται  να ζήσουν μια «τρομερή» πράξη που θα τα ανυψώσει πάνω από τη μιζέρια της καθημερινότητάς τους…

«Ο ήχος του όπλου», όπως έλεγε ο ίδιος ο ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης στην τελευταία συνέντευξή του («Το Βήμα», 8.2.1987) «δεν ακούγεται ούτε μία φορά στη σκηνή. H συχνή αναφορά στο αντικείμενο αυτό που σκοτώνει, εισβάλλει βίαια στον φανταστικό κόσμο των ηρώων του έργου και το μήνυμα που εκτοξεύεται από την κοίτη της γλώσσας είναι μια συνεχής απειλή…»

Οι παραστάσεις του έργου που είναι σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζονται επιτυχία στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, και πρόκειται για μια συνεργασία της Κοινωφελούς επιχείρησης ΦΑΡΙΣ και του θεατρικού οργανισμού Altera pars.

Οι τελευταίες παραστάσεις της οποίας δίδονται αυτό το τριήμερο, 3 με 5 Μαρτίου. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων για αύριο και το Σάββατο έχει προγραμματιστεί στις 9.15μμ και για την Κυριακή (5/03) στις 6.15 το απόγευμα .

Πληροφορίες /Κρατήσεις: 27210-82616 και 6983581023

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ. Φοιτητικό/ Άνεργοι/Ομάδες: 8 ευρώ

112 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply