ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από την Καλαμάτα και το Περιφερειακό ΝΔ Ελλάδας διεκδικούν πρόκριση στην Προεθνική 150 ιστιοπλόοι!

0
  • ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ (OPTIMIST ΚΑΙ LASER 4.7) ΦΕΡΝΕΙ 3 ΜΕ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 300 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

  • ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΑΙΟΛΟΥ» – Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδας 2017 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 (Juniors, Παίδων, Κορασίδων και Εφήβων) θα φιλοξενήσει το τριήμερο 3 με 5 Μαρτίου, η Καλαμάτα, σε μια ακόμη σύμπραξη του Ναυτικού Ομίλου «Ο Ποσειδών» και του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Αίολος», οι οποίοι υπόσχονται πως και αυτή η διοργάνωση θα είναι εξαιρετική χάρη στην αγαστή συνεργασία των δυο ναυταθλητικών σωματείων της πόλης μας αλλά και στην εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κατά τις δυο άκρως επιτυχημένες διοργάνωσης αντίστοιχων αγώνων!

Η σπουδαία αυτή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση αναμένεται να φέρει στην πόλη μας 150 αθλητές από 20 συλλόγους της χώρας εκ των οποίων 40 αθλητές θα εκπροσωπήσουν τα δυο καλαματιανά ναυταθλητικά σωματεία και στις δυο κατηγορίες αγώνων, ενώ 10 ακόμη αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν με τη σημαία του ΝΑΣ Νέστωρ Πύλου στο άλμπουρο!

Πρόκειται, επίσης, για αγώνες ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς από το Περιφερειακό πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7 (για παιδιά ηλικίας από 7 έως και 17 χρόνων), θα προκύψουν οι προκρίσεις για την Προεθνική Ομάδα ιστιοπλοΐας.

Το σύνολο όμως των επισκεπτών που θα βρεθούν γι’ αυτό το τετραήμερο στην πόλη μας αγγίζει και πιθανό να ξεπερνά τους 300 αθλητές, προπονητές, γονείς και συνοδούς, κάτι που μεταφράζεται αυτονόητα σε όφελος για την ίδια την πόλη σε μια πιο χαλαρή περίοδο, δημιουργώντας έναν νέο κύκλο εργασιών και οικονομικών οφελών.

Το κάλεσμα των διοργανωτών κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ:aiolos-nok-synenteyksh-2

  • Δημήτρης Κακαλίκας (εκπρόσωπος Ε.Ι.Ο. Ν.Δ Ελλάδας και πρόεδρος ΝΟ Καλαμάτας): «Θέλω να συγχαρώ και τα δυο σωματεία γιατί επί 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν αγώνα, που σημαίνει ότι η ΕΙΟ τους εμπιστεύεται και πιστεύουμε ότι και αυτός ο αγώνας θα έχει την επιτυχία που είχαν οι προηγούμενοι!

Επιπλέον θέλω να συγχαρώ το Δήμο και την Περιφέρεια που βρίσκονται δίπλα σε αυτά τα γεγονότα. Ελπίζουμε και στο μέλλον σε υψηλότερο επίπεδο, που βεβαίως στοχεύουμε, κάτι να γίνει!»

  • Χρήστος Τσάμης (έφορος τριγώνου ΝΟΚ): «Να ευχαριστήσω την Ε.Ι.Ο. που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μας ανέθεσε να διοργανώσουμε έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Ένας αγώνας στον οποίο θα τρέξουν τα παιδιά της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων. Είναι από τους σημαντικότερος αγώνες που ξεκινά η χρονιά, διότι από εκεί θα προκύψουν και οι προκρίσεις για την Προεθνική Ομάδα, άρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα!

Οργανωτικά επειδή αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά πήγε λίγο στο… αυτόματο(!), μιας και πλέον έχουμε την τεχνογνωσία και έχουμε αντιμετωπίσει τα δυο προηγούμενα χρόνια αντίστοιχους αγώνες.

Πιστεύω να πάνε όλα καλά ο καιρός δείχνει να είναι πάρα πολύ καλός, ενώ οι αποστολές έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν!

Ευελπιστούμε κάθε χρόνο να έχουμε τέτοιους αγώνες στην πόλη μας. Ο Μεσσηνιακός κόλπος θα φορέσει τα γιορτινά του για άλλη μια φορά με παιδιά ηλικίας από 7 έως 17 χρονών τα οποία θα διεκδικήσουν μια θέση για την πρόκριση της Προεθνικής και ευελπιστούμε στο μέλλον να έχουμε πάντα στην Καλαμάτα τέτοιους αγώνες σημαντικούς για την ιστιοπλοΐα. Δεν σας κρύβω ότι οι στόχοι μας δεν μένουν στην Ελλάδα αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει κινήσεις να διοργανώσουμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα ευρωπαϊκό ίσως και παγκόσμιο και γι’ αυτό θεωρώ ότι συνεργαστήκαμε οι δυο Όμιλοι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είχαμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, καλούς αγώνες σε όλους!»

Εν συνεχεία ο κ. Τσάμης τόνισε: «Χωρίς τον Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να εδραιωθεί η Καλαμάτα σαν ναυταθλητικός προορισμός για να φιλοξενεί αγώνες.

Έχουν πραγματικά πιστέψει στο όραμα που έχουμε για να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλες διοργανώσεις και ευχόμαστε να τους έχουμε πάντα δίπλα μας.»

Τέλος, ο κ. Τσάμης τόνισε πως όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τους αγώνες από κοντά θα υπάρχει η δυνατότητα αρκεί να απευθυνθεί στους ιθύνοντες των δυο συλλόγων.

  • Χάρης Βγενής (πρόεδρος ΝΑΣΚ «Αίολος»): «Εκ μέρους του ΝΑΣΚ «Αίολος» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα 40 περίπου άτομα που είναι μέλη των δυο ναυταθλητικών συλλόγων της πόλης μας, τα οποία θα αφιερώσουν τρεις μέρες από τη ζωή τους για να πετύχει και αυτή η διοργάνωση όπως και οι προηγούμενες προκειμένου να στελεχώσουν τις Επιτροπές Αγώνων και Ενστάσεων.

Να σταθούμε στο όφελος που έχει η πόλη μας απ’ όλες τις δράσεις ναυταθλητισμού που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε να κάνουμε στο μέλλον. Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι διοργανώσαμε ένα πολύ πετυχημένο πρωτάθλημα για τον οποίο πάνω από 600 άτομα για πέντε ημέρες ήταν στην πόλη μας και δημιούργησαν έναν κύκλο εργασιών πάνω από 110 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό τώρα θα είναι μικρότερο αλλά πολύ σημαντικό, γιατί περί τους 300 ανθρώπους πάλι για 4 ημέρες θα βρεθούν στην πόλη μας σε μια περίοδο που η λειτουργία της είναι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και είμαστε χαρούμενοι που κι εμείς από τη πλευράς μας ΝΑΣΚ «Αίολος» και ΝΟΚ «Ποσειδών» συμβάλουμε στη λειτουργία αυτής.»

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον παραθαλάσσιο χώρο της Ναυαρίνου και αύριο και την Κυριακή στις 11 το πρωί καιρού επιτρέποντος! Καθημερινά δύναται να γίνουν έως και 9 ιστιοδρομίες, διαφορετικά τρεις ή τέσσερις (ανάλογα την εξέλιξη του προγράμματος) με την εγκυρότητα του αγώνα να εξασφαλίζεται με τέσσερις ιστιοδρομίες. Η απονομή στους νικητές θα γίνει την Κυριακή στις 5 μ.μ. το απόγευμα. Η διορία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει σήμερα το μεσημέρι.

 

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply