ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ζωή κυλάει στο χορτάρι για την γυναικεία ομάδα του Εθνικού Καλαμάτας!

0

20 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ «ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ»

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ, τάκλιν, σουτ …γένους θηλυκού! Ο Εθνικός Καλαμάτας φέρνει τις γυναίκες στο γήπεδο δίνοντάς τους ξανά την ευκαιρία να παίξουν μπάλα!ethnikos-kalamatas-proponhsh

Πολλοί λένε πως το ποδόσφαιρο είναι μόνο για άνδρες , μια …αλήθεια που επιδέχεται αμφισβήτησης και μάλιστα επί τερέν! Πριν χρόνια τα κορίτσια της «Νίκης Καλαμάτα 91» έπαιζαν μπάλα και μάλιστα σε επίπεδο Α΄ Εθνικής. Η ομάδα για διαφόρους λόγους «ξεφούσκωσε» όχι όμως και το ενδιαφέρον και η αγάπη των καλαματιανών γυναικών για το άθλημα του ποδοσφαίρου κι όχι από τις κερκίδες αλλά επί χόρτου!

Το μεγάλο ενδιαφέρον και η τάση αρκετών κοριτσιών από την πόλη μας να ξεσπιτώνονται προκειμένου να παίξουν ποδόσφαιρο σε ομάδες άλλων πόλεων «ζέστανε» ξανά την ιδέα μιας γυναικείας ομάδας, που χάρη και στην οικονομική υποστήριξη του Τάκη Βασιλόπουλου (Υαλοτεχνική) και ορισμένων ακόμη ανθρώπων με γνώση και εμπειρία στο χώρο οι οποίοι στο παρελθόν είχαν στηρίξει και τη «Νίκη Καλαμάτα 91» …γεννήθηκε ο Εθνικός Καλαμάτας!

ethnikos-kalamatas-proponhtria

Η προπονήτρια Ντορίτα Μαυροειδή

«Στην πόλη μας υπήρχε προϊστορία με την «Νίκη Καλαμάτα 91» που έφτασε σε σημείο να παίζει Α΄ Εθνική. Βλέποντας πολλές κοπέλες να φεύγουν για να παίξουν σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη Αθήνα, εγώ παίζω στη Σπάρτη (Καρυάτιδες), αποφασίσαμε να φτιάξουμε εδώ μια δική μας ομάδα, τον Εθνικό Καλαμάτας» μας εξήγησε η προπονήτρια και παίκτρια στις Καρυάτιδες Σπάρτης, Ντορίτα Μαυροειδή και συνέχισε: «Μας βοηθάει πάρα πολύ ο κ. Βασιλόπουλος με γήπεδο και ρουχισμό και είναι πολύ θετικό αυτό για εμάς, υπάρχουν βεβαίως και δυσκολίες δεν είναι εύκολο όλο αυτό το εγχείρημα.

Η νέα γενιά ποδοσφαιριστριών τό ’χει! Βεβαίως ακόμη θέλουμε πολύ δουλειά και μεγάλη προσπάθεια, η αισιοδοξία υπάρχει!

Στόχος άλλωστε για φέτος είναι το δέσιμο και δημιουργία μιας ομάδας με καλή γνώση των βασικών αρχών και κανόνων του αθλήματος και στην πορεία με βάθος, αθλητριών που θα αποτελέσουν το παρόν και μέλλον του μεσσηνιακού γυναικείου ποδοσφαίρου. Παράλληλα η χρονιά θα κυλήσει άνευ επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων κάτι που θα γίνει του χρόνου με τον Εθνικό Καλαμάτας να κάνει το ντεμπούτο του στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΠΟ.

Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει δώσει φιλικούς αγώνες προετοιμασίας απέναντι σε Αίαντα, Πατίστα, δόξα, Ηρακλή, tornados και πρόσφατα στο Πυργάκι ενώ για το διήμερο έχει προγραμματίσει δυο ακόμη αγώνες με Πανθουριακό και Ηρακλή Καλαμάτας στον Κορδία (ώρα έναρξης 10:00).ethnikos-kalamatas-1

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κορίτσια από το γυμνάσιο, δηλαδή από την ηλικία των 12 χρόνων, δύνανται να ενταχθούν στην ομάδα και μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος να αποτελέσουν παράλληλα κομμάτι μιας αθλητικής οικογένειας να γευθούν τη χαρά τη διασκέδαση μέσα από τον αθλητισμό, να αποκτήσουν αγωνιστικό και ομαδικό πνεύμα, πειθαρχία, σεβασμό.

Προπονήσεις γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 3:00 με 4:30 και κάθε Σαββάτο 10:00 με 11:00 το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στον Κορδία. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6986 906415 κα Μαυροειδή Θεοδώρα (προπονήτρια).

295 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply