ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καρδιά του Ολυμπιακού, πλέον, αθλήματος Καράτε χτυπά ξανά μετά από 19 χρόνια στην Καλαμάτα!

0
  • ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ Η «ΤΕΝΤΑ» ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ 33ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΡΑΤΕ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Κ.

  • 500 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΣ KARATE «LING SUNG» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ

500 αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού, πλέον, αθλήματος του Καράτε και περισσότεροι από 200 επισκέπτες (προπονητές, γονείς και συνοδοί) θα βρεθούν στην πόλη μας το επόμενο Σάββατο 11 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες του 33ου Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδας Καράτε Εγχρώμων Ζωνών που θα διεξαχθεί στην «Τέντα».

Διοργανωτές δύο σημαντικοί Σύλλογοι της πόλης που προάγουν και συνάδουν στην ανάπτυξή το Ολυμπιακού, πλέον, αθλήματος του Καράτε. Πρόκειται για τον Αθλητικό Σύλλογο Karate «Ling Sung» Καλαμάτας του Βασίλη Μπεσσή και τον Παμμεσσηνιακό Αθλητικό Σύλλογο Καράτε του Ευθύμιου Μπούρα, στους οποίους ανατέθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε η σπουδαία αυτή διοργάνωση στην οποία το κοινό της Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία να δει εν δράση αθλητές με στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 αλλά και πολλούς άλλους μικρότερους αθλητές και αθλήτριες που θα κάνουν τις παρθενικές τους εμφανίσεις επιδιώκοντας την αποκόμιση εμπειριών σε αγώνες με επίσημο και ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Από το 2020 το άθλημα του Καράτε εντάχθηκε στην κάρτα των αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατόπιν της ψηφοφορίας της 129ης Συνόδου της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ρίο τον Αύγουστο του 2016,όπου ψηφίστηκε στην ατζέντα της Ολυμπιάδας να περιέλθουν το Καράτε, η Ορειβασία, το Σέρφινγκ και το Skateboard!

Μια είδηση που έδωσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία του Καράτε (WKF) μεγάλη χαρά και ελπίδα, καθώς προσπάθειες πολλών ετών επιτέλους δικαιώθηκαν και το όνειρο χιλιάδων καρατέκα, προπονητών και παραγόντων πραγματοποιήθηκε. Γεγονός που έβαλε το άθλημα σε άλλο μοτίβο και μεγάλωσε την ανάγκη σαν μια μεγάλη αθλητική οικογένεια να προωθήσουν το ολυμπιακό όραμα.

Leave a Reply