ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε καλή κατάσταση οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Καλαμάτας

0

Ικανοποιητικό κρίνεται το έργο των Σχολικών Επιτροπών τόσο για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, όσο και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή  τη συμπλήρωση δυόμισι χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων των προέδρων τους, οι οποίοι προέβησαν σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου. “Περάσανε ήδη δυόμισι χρόνια της θητείας μας και παρά τη μειωμένη ετήσια χρηματοδότηση από για τις 95 Σχολικές μονάδες του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας, η παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ήταν  σημαντική και ουσιαστική , τόσο για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Μονάδων, όσο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας”, ανέφερε η πρόεδρός της Χρύσα Λιάππα, η οποία τόνισε πως η Επιτροπή έχει 64 Σχολικές Μονάδες, σε 61 κτίρια με 6.000 μαθητές! Συνολικά με αυτά της Δευτεροβάθμιας, τα Σχολεία είναι 95 και η χρηματοδότηση για όλα, ανέρχεται σε 680.000 ευρώ. “Οι 320.000 ευρώ ετησίως, είναι για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όταν το αντίστοιχο ποσό, στον Καποδιστριακό μόνο, Δήμο Καλαμάτας, ανερχόταν για 71 Σχολικές Μονάδες, σε 800.000 ευρώ έως και 1 εκατ.”, δήλωσε η κα Λιάππα σε μια προσπάθεια να εστιάσει στις αντικειμενικές δυσκολίες.  “Παρόλα αυτά η Επιτροπή, κατάφερε να είναι συνεπής στη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τυπική στις υποχρεώσεις της, καθώς μεταξύ άλλων, έχουν αποπληρωθεί όλες οι οφειλές προς τρίτους και κυρίως τη ΔΕΗ”, δήλωσε η κα Λιάππα και συνέχισε. “Σημαντική είναι η παρέμβαση της Επιτροπής στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, της υγιεινής και της ασφάλειας, μαθητών και προσωπικού. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις αποκατάστασης σε βλάβες και συντήρησης στα δίκτυα υδροδότησης και αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, καθώς και μικρές παρεμβάσεις στους προαυλίους χώρους, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και του εξοπλισμού, όπως και των παιδικών χαρών των νηπιαγωγείων. Δίπλα μας φυσικά ήταν η Δημοτική Αρχή η οποία συνέδραμε το έργο μας με σειρά παρεμβάσεων, ενώ καλή ήταν και η συνεργασία με τους διευθυντές των Σχολείων”, δήλωσε η Χρύσα Λιάππα, η οποία υπενθύμισε  τη μεταφορά σε νέο οίκημα του 10ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου, όπως και του 3ου Νηπιαγωγείου και τη μεταφορά του  11ου Νηπιαγωγείου από μισθωμένο κτίριο,  στον προαύλιο χώρο του 13 Δ.Σ.

lia
Ικανοποιητικό κρίνεται και το έργο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, σύμφωνα και με τις αναφορές του Προέδρου της Ηλία Γυφτέα. “Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα -ένα τα σχολεία ξεχωριστά! Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους διευθυντές και όχι μόνο, ενώ κατορθώσαμε να λειτουργήσει το Ειδικό Γυμνάσιο και Εργαστηριακά Κέντρα στο Πολυκλαδικό που είναι καινούρια”, δήλωσε με νόημα ο κ. Γυφτέας και ο οποίος εστίαση στη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και στη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στην Αγία Μαρίνα, όπου συγκεντρώθηκαν 250 παιδιά!
Παρών στη συνέντευξη και ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου για τις Σχολικές μονάδες και συνεργάτης της Χρύσας Λίαππα και του Ηλία Γυφτέα, Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση του Μουσικού και του Ειδικό Σχολείου με τα ενεργειακά προγράμματα της ΔΕΗ, από την οποία θα εξοικονομηθούν πόροι.

173 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply