ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα κόντρα Τατούλη – Νίκα για τους παράτυπους μετανάστες

0

Σε μείζον, για πολλούς και ποικίλους λόγους, πέραν αυτών που αφορούν στην ουσία της υπόθεσης, έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα των παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Πύλου και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα.
Πολύς λόγος έγινε για την αρχική τους φιλοξενία με την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου να αναλαμβάνει τελικά την ευθύνη να φιλοξενηθούν στο διοικητήριο, εκεί όπου πολλές υπηρεσίες έχουν πλέον μεταφερθεί στο νέο δημαρχείο της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα πολλοί χώροι να παραμένουν κενοί! Αργότερα και ύστερα από ιατρικό έλεγχο, λόγω μεταδιδόμενου νοσήματος ορισμένων από τους 87 μετανάστες, αποφασίστηκε αυτοί, να μεταφερθούν τελικά στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο, με την Περιφερειακή Αρχή, να σχολιάζει εμμέσως τα περί συνεννόησης του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με υπουργούς για την προσωρινή φιλοξενία τους στο συγκεκριμένο χώρο.  «Το ενδιαφέρον του δημάρχου Καλαμάτας και η συνεννόησή του με τους υπουργούς για το θέμα των 85 προσφύγων και μεταναστών είναι τουλάχιστον καθυστερημένο», επισημαίνουν οι… κύκλοι αυτοί και συνεχίζουν . «Όταν το πρόβλημα ήταν επείγον και ζωτικής σημασίας, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους, παρά μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία διέθεσε χώρο στο διοικητήριό της, επιδεικνύοντας απ’ τη  μια πλευρά ανθρωπισμό και ευαισθησία, σεβόμενη απ’ την άλλη την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών.
metanastesΗ πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, μαζί με τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή του Στρατού και της Αστυνομίας, εξασφάλισε τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης, σεβόμενη απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Το γεγονός ότι δήθεν συνεννοήθηκε ο δήμαρχος με τους υπουργούς για την ολιγοήμερη παραχώρηση των δημοτικών κατασκηνώσεων, όταν ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι δεν είχε καμία συνεννόηση μαζί τους για το θέμα αυτό, προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά. Τα «τερτίπια» ότι περιμένουμε να μιλήσουμε με τους υπουργούς προκειμένου να δώσουμε λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι αποδεκτά ούτε από τους πολίτες, ούτε από τους θεσμικούς φορείς.  Η αυτοδιοίκηση έχει το δικό της αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο και τις δικές της ευθύνες και δεν είναι δεκανίκι καμίας κυβέρνησης. Ανάλογες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής στο παρελθόν καταδεικνύουν ότι δεν είναι προσηλωμένη στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και αυτό το επιβεβαιώνει με την ανακοίνωσή της.
Θα προτείναμε σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα να σιωπά και να μην προβαίνει σε τέτοιες ανακοινώσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά, βάλλοντας κατά της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας «κύκλοι» της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου.

 

132 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply